onsdag 29 september 2010

Springpojken

Henrik har vart så gullig och snäll. Han har vart och köpt garn och strumpstickor åt mig :) Att han hittade rätt garn inne i garnaffären som är proppfull gör mig till en stolt flickvän, hehe Det är faktiskt inte lätt för mig att hitta ibland.

Henrik+garn=sant

Väva i vävstol

I två dagar har jag kämpat i skolan för att sätta upp två vävstolar. Det är både smärtsamt för rygg och nacke att krypa under vävstolen då man ska fästa alla trådar och snören. Detta var bara två av alla vävstolar jag ska fixa under dem närmsta veckorna! Visst det är superkul att väva men förberedningen innan är hemsk.. Idag har jag kunnat börja väva lite smått på experimenten vi ska göra.. Jag har börjat med ullgarn och knyter rya i väven. Inget av det vi ska väva den här veckan ska bli något (det FÅR INTE bli något).. Därför kan jag känna att jag inte riktigt bryr mig om hur de ser ut det som jag väver.. Nästa vecka däremot när jag får väva något som jag kan ha användning för då kommer jag lägga ner mycket mer tid att få det perfekt..

Salen vi väver i är en varm sal med allt för lite syre i, jag blir så trött av att vara där inne. Något pucko som byggt huset har sett till att man inte ska kunna öppna ett ända fönster där inne. Vi är 20 stycken som sitter där inne i värmen och alla garnfibrer som yr runt.. Ni kan ju tänka er!! Under fördjupningen funderar jag på att vara på skolan under kvällar och helger då det inte är så många som sitter där inne..

Men gu vad jag låter bitter!! Jag är inte det, utan bara väldigt trött.. Ser fram emot nästa vecka då jag får börja smått med fördjupningen :)

Ska förbereda mig inför redovisningen nu på fredag.. Måste fan skissa ännu mer och tänka ut vad jag ska säga för något..

Nu ska jag fortsätta sticka på emmas sockar tills henrik kommer hem från jobbet.. Gjorde en miss när jag var på hemflit och glömde köpa ett grannystan till Henriks vantar jag lovat att sticka.. Jag skickar han för att köpa det, hoppas det blir rätt!!

söndag 26 september 2010

Ryggen är av men några band blev det!


Shit vad ont i ryggen jag får av detta slit med vävarna :( Men nu är jag klar iaf!! Tjoohoo! :)

lördag 25 september 2010

gäsp...

Klockan är 22.00 och jag är tröttare än tröttast...

Morgondagen bjuder på plugg och handarbete heeeela dagen.. Hälften ser jag fram emot, resten känns jobbigt..

God natt.

Morgondagens arbete är bl.a. skissa med hjälp av denna bilden!

Skor!!

Äntligen har jag hittat och köpt mig höstskor!! Jag har alltid haft problem med att hitta skor, så det känns så himla bra att få två par på en och samma shoppingtur i stan.. Jag är så kräsen när det gäller skor och sen har jag problemet med att hitta skor som sitter bra.. Ett par bruna läder stövlar och ett par svarta med en liten kilklack.. Jag är supernöjd :) Jag vägrar att köpa billiga skitskor som håller i någon månad/säsong. Det misstaget har jag gjort förut och det är inte värt det! Dessa skor är ännu snyggare på :) Oh happy day!Blev självklart ett par garnnystan också. Jag ska sticka mössa och vantar till mig själv för en gångs skull, natur vit fabel och kid-silk! Kommer bli gosigt :) Men först ska jag sticka klart sockarna till Emma..

fredag 24 september 2010

Kl 21.09

Jag har lärt mig lite om face reading idag. Faktiskt väldigt intressant. Nu vet jag hur folk är bara av att titta på dem :) Kan jag ha nytta av!

Nu film! Djurkyrkogården 2! Scaryyyy.. Första var inte så läskig som jag mindes den, jag var ju 10 år när jag såg dessa sräckfilmer. Nära på att poopa i brallan, haha ne skoja, men det var faktiskt en traumatisk upplevelse att se hemska filmer när jag var så liten..

Värsta filmen jag sett som jag knappt klarar av att se än, idag jag ska berätta! Jag var 4 år och var uppe sent med mamma och pappa, dem tittade på tv och jag satt bredvid.. Dem tittade på en film som började ganska bra, jag förstod inte vad dem sa då dem pratade engelska och jag inte kunde läsa än.. Det var en bra film ända tills det hemska dök upp i rutan! Där sitter jag ovetandes av vad som ska dyka upp och då....då kom han... ET!! Har aldrig vart så rädd som då! Tycker fortfarande han är otäck, säkert för jag kommer ihåg känslan att som 4 åring se det läskigaste monstret EVER!!

Den efterlängtade helgen är nu här!

Gu vad skönt att det har blivit fredag! Förra helgen hade jag ju fullt upp och hade inte tid till att varva ner och vila upp mig. Sen så har jag vart sur i veckan, på mycket som jag inte kan göra något åt :( Men denna helgen blir det bot på den saken. Jag ska ha sovmorgon, lata mig, leka med färg och skisser och in på stan och shoppa, shopping= meditation för mig! Denna helgen är också efterlängtad eftersom pengar rullar in på kontot, tjoohoo :) Blir gott över efter jag betalat räkningarna också, ännu bättre! :D

Jag ser fram emot en helg som allt är på mina villkor, jag bestämmer över vad jag ska göra och inga besökare så jag slipper städa, haha Eller jag har planer på att borra i väggen, så det blir nog lite dammsugning och skurning av golven, men ändå...

Det var på tiden att jag fick kameran ivägskickad idag. Jag skulle egentligen gjort det för en/två veckor sedan, wooopsi men bättre sent än aldrig!! Något som jag allt oftare gör nu, skjuter upp saker.. Måste bryta den trenden.

torsdag 23 september 2010

Lite nya vävar

Ett nytt vävt band jag gjort idag. Strävt lingarn och grönt bomullsgarn.En bildväv! Skulle inspireras av ett tidningsutklipp och orden nät och temperamentsfull! Vävt med ullgarn och träflisor.. Jag kallar den temperamentsfullt landskap! Kanske inte det snyggaste jag gjort i mina dagar, men det dög då för lärarna på universitetet, haha :)


Ger mig på att rita eget mönster till nästa brickväv nu! Ska nog hinna klart med en till idag hade jag tänkt. Roligt men inte bra för ryggen att sitta fastspänd i flera timmar.. Men jag överlever..

onsdag 22 september 2010

Idol på mitt vis

Ser på Idol och stickar samtidigt (som vanligt). Katten sover bredvid mig och Henrik är ute och letar efter månen. Idag händer en speciell sak! Månen och solen står mitt emot varandra och månen ska ge ifrån sig ett speciellt sken som bara händer vart 20 år! Om man har tur så kan man se månen lysa upp himlen med ett gult sken :) Får se om Henrik ser något där ute, för då vill jag också ut och titta :)

Band och annat

Ett brickband.. Olika mönster på fram och baksida. Jag sitter fortfarande och kan inte komma på vad jag ska väva härnäst.. Min energi försvann i söndags och har inte kommit tillbaka än :( Går omkring och är småsur på mycket.. Men ska iaf rita upp ett mönster till nästa band och sen får jag välja färger och barnboken..


Från det ena till det andra! Här är några ljus jag färgade förra vintern. Ska ha dem som adventsljus, men jag funderar på att köpa lite stearin och färgmedel och göra flera. Nu när det är höst är tända ljus något som jag tycker om och varför då inte bränna upp egna färgglada ljus. Behöver inte vara sådana här ljus utan jag kan göra blockljus i några härliga färger :) Bra julklappar också! Förra året fick några lyckligt utvalda varsitt ljus av mig :)

Jo just det, Henrik har vart och köpt en film.. Första skräckfilmen jag såg, tror jag var 9 år och jag har drömt mardrömmar om den och har inte vågat se den/dem sen dess.. Jag pratar om Djurkyrkogården 1 och 2:an!! Men nu när jag är tolv år äldre så ska jag försöka se dem, tror faktiskt inte att dem är så hemska längre!

Modell för en dag.. Nej Tack!

Dem ringde från "Modell för en dag" och jag tackade nej.. Varför gjorde jag det då? Jo för att jag kände inte för det. Jag känner inget behov av att bli fotad på precis samma sätt som tusen andra, det är en bild när man lutar sig mot en stol, en bild då man ligger på en spegel och bilder då man har en vindsnurra som gör att håret flyger åt alla håll! Jag kan lika lätt ta dem bilderna själv, med min kamera. Jag har en systemkamera, jag äger en stol, spegel, och fläkt. Ända skillnaden är att jag slipper betala flera tusen för bilderna!

Kolla här, bilder jag tagit själv gratis :) Man ser ju likadan ut vars man än tar sina bilder, i en studio eller på en fest med några procent i blodet, haha Det är vad jag tycker och det var därför jag tacka nej!


tisdag 21 september 2010

Jag väver

Med bandgrindar och brickor!! :) Klar med två olika band snart :) I morgon har jag självstudier och jag och katten ska väva lite mera. Jag antar iaf att kissekatt kommer vara med, hon tycker det är jätteintressant med alla garner i alla möjliga färger, haha


...

Jag gick under jorden igår.. Ett fåtal timmars sömn mellan söndag och måndag och sen direkt till skolan för redovisning och ny introduktion. Jag var trött! Besviken på valet! Och less på allt! Så igår när jag kom hem så satt jag bara rakt upp och ner, såg på nyheterna och läste runt på olika artiklar m.m. Ska börja med brickband idag, efter jag haft mitt seminarium och skrivit protokoll..

Försöker hitta någon bild som ska tilltala barn men även en som jag kan se att jag kan göra något av.. Funderar på att inspireras av Skönheten och Odjuret, typ göra ett tunt band med fina detaljer och sen ett bredare, tjockare band med enklare detaljer... Får se vad jag gör..

söndag 19 september 2010

Valvaka ikväll

Jag har vart och röstat och fixar lite smått inför valvakan ikväll.. Jag kan säga att jag är nervös inför hela valet och hur det ska sluta! Det ska bli spännande men jag är lite rädd att det inte kommer bli som jag vill.. 2014 har man en till chans om det går åt helvete.. Men vinner alliansen blir 4 år en väldigt lång tid och jag vet inte om jag kommer ha jobb när jag pluggat klart :(

Nä nu slutar jag träla utan börjar hoppas. Det kommer bli en trevlig kväll hur som helst :)

fredag 17 september 2010

PS3 Move

Henrik kom hem idag och har köpt PS3 Move.. Som ett Wii fast till vårat playstation.. Just nu är det Henrik som leker med det, men jag ska också prova när jag får chansen :) Lampan på våran dosa är nu rosa, den ändrar färg efter hur det ser ut i rummet. Lampan ställer in sig själv efter den färgen som är mest olik omgivningen! Jag har alltså inget rosa i mitt tvrum..

Superwoman!

Om man får säga det själv så tycker jag att jag är mer än bra, inte bäst men nästan.. Jag går heltid i skolan med allt som det innebär (plugg nästan dygnet runt), jag tar hand om hemmet (nästan själv), och jag jobbar.. Förra veckan vikarierade jag som lärare och dem fortsätter att ringa in mig, de ringer även in mig från äldreboendet som jag jobbade på hela sommaren.. Är jag på högstadieskolan ringer dem från äldreboendet och tvärtom.. Är jag på universitetet kan jag inte alltid svara i mobilen men flera gånger i veckan ser jag att jag har haft ett missat samtal och ringer då upp, nästan alltid handlar det om jobb... Nu i helgen så ska jag jobba, plugga, gå på förlovningsfest och ha middagsbjudning och valvaka här hemma hos mig, till att sen börja på en ny vecka... Jag är ju ung, klart jag klarar av stressen :) Jag har inga problem med att ha fullt upp, för jag vet att det kommer dagar då jag inte har något alls att göra. Dagar som det inte finns något för mig att göra då känner jag mig lite rastlös och tycker det är lite jobbigt, jag letar efter något att göra...

Idag har jag varit på skolan och vävt lite grann och fått handledning. Jag gav mig sedan iväg till strömpilen för att köpa lite dryck till helgen ;) Jag hade en timma på mig innan jag skulle fara därifrån så jag hamnade inne på skoaffären och hittade ett par perfekta skor... men det fanns inte i min storlek 37 :( Mycket besviken över detta! Så jag gick till HM ist, där vet jag alltid att jag hittar något.. Det blev prickigt och blommigt och ett mörklila nagellack :) Nöjd och glad!


Nu ska jag diska, städa, väva och kanske sy lite om jag hinner innan Henrik kommer hem.. Ikväll blir det Idol på tv och stickning av sockar :)

torsdag 16 september 2010

Vävmomentet

Idag börjar vävmomentet i skolan. Ska på introduktion snart. Det ska bli så roligt! Har sett fram emot det här länge :) Sist jag vävde i vävstol var jag 11-12 år och jag kommer ihåg att jag tyckte det var superkul, sen så har jag ju hållt på hemma med vanlig bandväv på fritiden.. Men det är mycket som jag inte kan än och jag älskar att lära mig nya saker!! Väven här kommer jag!!

onsdag 15 september 2010

Här är dem!

Dem som ska rädda Sverige och mitt framtida arbete! Jag kan inte tänka mig att estetiska gymnasieprogram som hantverksprogrammet och mode/design linjen inte kommer att finnas kvar. Dem är lika viktiga som högskoleförberedande program som samhäll och natur! Jag som är mitt i min utbildning till textillärare på gymnasiet vill ha kvar yrkesförberedande program och estetiska program! Sen så är det mycket mer som gör att jag tycker om dessa människor och deras politik. Jordnära och solidariska, titta bara på dem, dem är ju t.o.m. snygga. Sen så tycker jag det är på tiden att det blir en kvinnlig statsminister :) Tyvärr så tror jag dem lite lägre siffrorna i statistiken beror på att hon är just kvinna. Sverige har kommit en bit när det gäller jämställdhet men är inte riktigt framme ännu.. men men...

Jag håller tummarna för en röd/grön regering i framtiden med en kvinnlig statsminister!!


Läsa ny kurslitteraturVad jag hört är den lite jobbig att läsa, återstår att se..

Klara, färdiga, börja läs!!!!

--------------------------------------------------------

Haha hittade ett kort på misse, hon ser ut som ett frågetecken...
Söt min katt är :)

Blöt shopping

Jag var in till stan en sväng, först var jag nära att missa bussen men den snälla busschaffören såg att jag sprang mot honom så han stannade :) Blev dock genomblöt för regnet öste verkligen ner.. Nästa gång ska jag lägga ner hemnycklarna en halvtimma innan jag far så slipper jag tokleta i sista minuten!! Men jag tog mig iväg alltså, blöt eller inte jag hade ett uppdrag att utföra :)
Förutom att jag skulle in och köpa en bok som ska läsas till skolarbete så var jag även på jakt efter en förlovningspresent. Emma och Robin har förlovat sig och jag är bjuden på fest i helgen :) Jag hittade något som jag vet alla tycker om och som passar som present till sådana tillfällen. På Söndag kan jag skriva vad jag ska ge dem för något!
Jag har även en idé om vad jag ska sy för något trevligt till mitt sovrum och till min hall, så jag har köpt några söta tyger i rosa och ett annat lite höstigt.. Det kommer bli fint :) Nu håller jag på att torka efter skyfallet, men ska snart börja plugga igen :)

Bilder på mina tyger
Det här fjärilstyget hittade jag i fyndlådan. En meter för 30 :- Kan nog bli lite söta små julklappar av detta bla.


Vlisefix, nya trådar och vitt bomullstyg


Det höstiga tyget till hallen. Även fast det är blommor så är färgerna höst för mig. Perfekt då jag älskar blommor och att jag hittade dem i en passande färger till hallen.

tisdag 14 september 2010

men åååhhhhh....

Någon propp gick nere i tvättstugan medan jag hade satt igång tvättmaskinerna, suck... Så när jag kom ner dit igen och trodde att tvätten var klar så var ena tvättmaskinen död, helt svart.. Så jag var tvungen att byta maskin och tvätta igen :( Åh vad jobbigt, jag har inte tid med sånt strul! Ja min tvättid är nu slut och mina kläder hann inte torka, så det hänger tvätt i hela lägenheten just nu. Det får hänga kvar för jag vägrar slösa mer av min tid till att ta fram hårtork eller nått sådant, så det får hängtorka även fast det blir fuktig luft här inne!

Min syster ringde precis, hon var på väg till bussen då Sverigedemokraterna tågade genom stan. Poliser med skåpbilar och på häst omringade dem, men hon tog sig fram och på bussen till slut.. Jag hoppas det höll sig lugnt i stan efter det, kommer ihåg när vi fick fara i från stan pga bråk, bränder och stenkastning. Detta var på 90-talet, men ändå det känns inte som att man var i Sverige.

måndag 13 september 2010

Miss Bianca

En vanlig kväll hemma hos mig. Jag virkar och misse ska vara mitt i. Men hon är ju mammas lilla katt, min bebis :) Bianca är en mycket speciell katt, ibland tror jag hon varit en hund i sitt tidigare liv. Hon har flera typiska hundbeteenden, haha Misse ligger och sover i mitt knä. Knäkatt!


När man vaknat så sträcker man sig lite..


Ja nu har man självstudier i två dagar :) Men jag börjar inte morgondagen med att starta skolarbetena, jag har nämligen tvättstugan på förmiddagen. Som vanligt när jag har tvättstugan så städar jag rubbet i resten av lägenheten också medan jag väntar in tvättmaskinerna och torktumlaren och torkrummet.. Men efter det så börjar jag plugga! Ingen vila här inte!

Tidig planering

Jag har bokat biljett ner till Trollhättan inför årets julfirande :) Jag far ner den 22 december och stannar i en hel vecka. Tyvärr så blir det så att jag och Henrik firar jul på två olika håll denna gången. Vi har ju bestämt att vi ska fira vart annat år med hans och med min familj. Förra året var vi hos hans och detta året skulle vi då fira med mina. Men Henrik fick inte ledigt från jobbet :( Så han jobbar nästan hela julen. Jag som inte träffat min familj på mer än ett år nu, känner att åker jag inte till jul nu så blir det inte att jag far ner förens nästa sommar eller ännu längre fram... Så jag far själv med nattåget. Jag har sen förra vintern planerat vad jag ska visa Henrik när vi far ner över jul. Det finns ju så mycket och som jag vet att han tyckt om, jul på Liseberg hade vart häftigt. Man måste som vara där för att få känslan, alla tända ljus i träden och husen och julruschen i Göteborg.. Love it :) Jag får väll fara med min lillasyster då, men det är inte fy skam, jag och Anna har alltid roligt ihop :) Några månader kvar då, tills jag reser söderut!

Fotoschabloner

Mina nya tyger inspirerade av 50-talet :) Mönstret är ritat och satt i ram, tryckt med svart färg. Sedan skar jag ut mönstret i fotopapper och färgade sedan i mönstret. Färgerna jag försökte efterlikna var de typiska 50-tals färgerna, mönstret som är upprepat är också typiskt för 50-talet.. Hade tänkt trycka på svart tyg med täckande färg, men jag hann inte med det innan redovisningen idag. Trycka tyger är något som tar tid men är jätteroligt :)


söndag 12 september 2010

Söndags filmen

Salt med Angelina Jolie, ska vara hennes bästa film sägs det :) Nu har jag kommit till det svåra valet.. Toppingen på glassen! Ska jag ta kolasås eller lakritsströssel? Jag tar nog lakritsströssel :)

Regn och rusk = Plugga

Idag är det riktigt höstväder ute, regn, grått och kallt. Lika bra att sitta inne, dricka kaffe och plugga. Jag har precis plattat mitt extremt lockiga hår (trollvarning på mig, haha) så jag ska börja med att läsa ett häfte Textiltryck - En historisk återblick och sen svara på frågor och skriva någon sida om det. Sen ska jag förbereda inför en redovisning som jag har i morgon bitti, ska redovisa mitt 50-tals inspirerade tyg och vara bered att svara på de olika frågeställningarna (bara jag kan hitta häftet där dem finns)... När jag gjort det fortsätter jag läsningen av boken Ryamattan..

Bianca bakom gardin ser ut så här, vilket fint blomtryck hon har fått. En idé till textiltryck kanske, katter och/eller blomtryck ? hmm...

Till lillsyster Anna

Ett par mönstrade och flerfärgade tjocksockar! Anna har klagat till mig att hon tycker det är kallt på golvet i hennes rum, hoppas dessa kan fixa problemet :) Har använt Fabel och Delight garn till dessa och mönster från Drops.. Nu måste jag sticka ett par sockar till storasyster också, rättvisa måste det ju vara :)


lördag 11 september 2010

Kvällens film

Mycket pangpang och blod i denna filmen.. Jag satt och stickade medan jag tittade och varje gång jag tittade upp så dog någon, ne men nästan.. Ja den var underhållande iaf :) Så åt jag lite flottiga chips till det och drack lite troca så jag är nöjd.

Funderar över när dem där ökända sambokilona ska komma, jag har ju vart sambo i över tre år nu och aldrig gått upp ett gram även fast jag är onyttig emellanåt.. hmm jag får väll vänta in dem :)

ta´re lugnt

Idag blir det ingen utgång för mig. Jag ska bli frisk tills nästa vecka har jag bestämt! Så jag ska fortsätta göra det jag gjort hela dagen och det är att ta de lugnt.. Jag har sett på film och gråtit en skvätt.. Jag såg på I taket lyser stjärnorna som handlar om en tjej som har en cancersjuk mamma som i slutet dör :( Jag är så himla känslig när jag ser sådana filmer, då jag nästan var där själv... Men men, Henrik har vart och köpt chips med dip åt mig, så det blir väll att se en till film ikväll och frossa onyttigheter.. Snart har jag också stickat klart sockar till min lillasyster som jag ska skicka ner till henne tillsammans med kameran som hon ska få :) Jätteroligt garn jag stickar dem med, flerfärgat :)
fredag 10 september 2010

Äntligen fredag och ledig!

Jag blev klar med mitt arbete i skolan.. Så på måndag visar jag upp mina 50-tals inspirerade tyger. Jag blev nöjd med resultatet :) Nu i helgen ska jag bara plugga lite grann, annars så ska jag vila och ha det gott. Sovmorgon ska jag ta mig både i morgon och på söndag, hoppas också på tidiga kvällar så jag verkligen får sova ut nu i helgen.. Jobbig vecka det här. Nästa vecka och helg är det full rulle som gäller. Redovisning och ny introduktion (denna gången på vävnings momentet), idolfredag, förlovningsfest och till sist valvaka här ute i Holmsund hos mig :)

I idag har Henriks kusiner vart förbi en sväng, vi gick och åt ute på Kajutan. Alla tog plankstek utom jag som tog ett miniskrovmål, känner inte smaker än pga förkylningen så därför kastar jag inte bort 270 spänn på det, ingen idé liksom..
Nu sitter jag i soffan tittar på pirates of the carribean (lr hur det stavas?)

ska snart gå på date med john blund, skönt ska det bli... verkligen!

Skyldig

Till att smitta ner Henrik med den hemska förkylningen :( Stackarn får stanna hemma från jobbet idag och jag vet precis hur han känner sig, det börjar med en jävlig halsbränna, sen halsont och nästan omöjligt att svälja och sen huvudvärken som ligger som en krans runt huvudet.. Sen hostan som gör att man nästan hostar upp magen och den rinnande näsan som man snyter tills man får ont.. Men om man lever ihop är det nästan omöjligt att inte bli smittad..

Jag är fortfarande sjuk och förkylningen har mig i sitt grepp och det är svårt att ruska av sig den. Tror det bara är att sova bort den och vila, men bara och bara när man går på Universitetet och har deadlines är inte att bara vila och sova, Nej! Jag ger mig snart iväg till skolan för textiltryckningen som tar sådan tid alltså.. Men det är roligt men jobbigt när man är sjuk :( Igår fick jag gå hem tidigt eftersom jag var helt slut och hostan bara trappa upp mer och mer.. Idag ska jag försöka bli klar, men det blir en lång kväll på skolan i så fall, säkert till efter 17 nån gång.. Jag vill helst inte åka in i helgen och jobba, jag behöver vila och bli frisk och nu även ta hand om sjuklingen Henrik.. Tur för honom att jag inte använt upp alla näsdukarna och dem smärtstillande tabletterna, halstabletterna, iprenen och vitamintabletterna!

torsdag 9 september 2010

Humor

Men vilken humor jag har! Jag är en sån som alltid skrattar åt mina egna skämt och sen förklarar dem om ingen fattar, haha Jag kan sitta i soffan och tänka på något som jag tycker är mycket roligt och börja skratta för mig själv! Jag skrattar åt sånt jag skriver och de jag säger och det jag tänker.. Jag har bara för roligt med mig själv, lättroad är nog det rätta ordet att beskriva mig själv. När jag pratar med min lillasyster (som är likadan) är det säkert mer än hälften av samtalet som går åt till å skratta. Vi har samma humor och inte tala om alla våra interna skämt som bara vi fattar.. Jag viker mig av skratt och mina ögon tåras när jag pratar med henne.. Ja dem på bussen måste nog vara ganska less på mitt skrattande, när dem sitter där med sina tråkiga miner och själva inte kan ha så roligt som jag.. Ja något som jag stör mig ganska rejält på är tråkiga människor, med tråkiga menar jag dem som aldrig ler, skrattar och alltid är allvarliga om man så är på fest.

Nu äta något, sen sussa gott :)

Lite tankar om partier och sekter

Mina tankar är inte alltid lätt att få ner med korrekt svenska och så att man förstår vad jag menar, men jag försöker :)

Något jag tänkt på nu länge, inte bara nu när valet närmar sig.. När jag ser och hör alla debatter och folk runt en som är med i partier eller är engagerad i politik, ser jag likheten med dem och olika religiösa sekter.

Man ska inte gå och höra och se på partiledarna för dem kan twista hjärnan på en med sina anklagelser på andra parti som inte tycker lika som dem.. Dem höjer sig själva och sina partier till skyarna och säger att dem är det bästa som finns.. Alla som då har gått med i det partiet ser då upp till den som om han/hon var GUD.. Så försvarar dem sin TRO in i det sista.. Jag säger då det alla partier är olika sekter, läskigt hur politik får människor till å bete sig! Sen när alla sekter (partier) slås ihop så ska dem bestämma över ens liv.. Visst det måste ju finnas en regering, men sluta ljug och säg i stället hur det ligger till. Det finns t.e.x. inga jobb och du kommer bli senil och dö på ett hem strax efter du gått i pension så vad behöver du extra pengar till?

Nä man ska gå in och läsa på de olika partiernas sidor och få sin egna uppfattning och inte lyssna på dem. De är bara människor, en som jag själv, så jag tycker ingen av dem är nå märkvärdig. Men dem är lite roliga ändå..

Ja det var lite av vad som finns i mitt huvud. Jag kan inte sätta ord på allt så jag kan inte skriva nå mera...

En sak till.....

Prisa dem röd/gröna, halleluja !!

onsdag 8 september 2010

Ljuset i tunneln

Jag ser ljuset i tunneln, Inte att jag håller på å dö utan åt andra hållet! Jag känner mig lite bättre iaf just nu :) Nu är det rosa och fint i bloggen också, det gör mig glad.

Jag har skissat lite grann idag, men vet inte om jag kan använda nått av det.. Min energi försvann så fort men börjar komma tillbaka nu.. Om jag har tur kan jag gå till skolan i morgon :)

Henrik har köpt lite godis åt mig, men min smak är inte helt tillbaka än tråkigt nog.. Han lagar även nå kinesiskt till middag :) jaja lite smak känner jag av.

Söker inspiration från 50-talet

Grupp och skolarbete med tryck.. Jag ska inspireras av 50-talet.

Musik från 50-talet är ju mycket trevlig musik. Brukar faktiskt lyssna på lite "gammal" musik lite då och då. Eller bara se formen på den här radion (jag har nästan en likadan fast från 40-talet i min sommarstuga) den här kan man ju ta former ifrån till mitt projekt... Tänka formen och lite 50-tals musik, det kan jag ju inspireras lätt utav :)

Eller mönstret på den här koppen! Dessa koppar och liknande blåa original kopparna har jag också i sommarstugan :) Men detta är lätt att inspireras av, bara ta mönstret och göra om det till mitt egna :)

50-tals kläder och dåtidens miljö och levnadssätt kan man ju också inspireras av. Uppgiften är ganska så fri men ska handla om "rummet".


Sen får jag ju inte glömma Elvis ;)

Lika bra att börja skissa på några alternativ till textiltrycken. Jag är fortfarande sjuk men hålla i en penna och rita lite ska jag nog klara av! Och jag jobbar alltid bäst med sånt här kreativt tänk och nya idéer när jag är hemma :)

tisdag 7 september 2010

När smaksinnet är borta men man frossar ändå...

Fortfarande sjuk och ännu mera :( Jag känner ingen smak på det jag äter, men som jag brukar göra när jag är sjuk så äter jag i massor :P Vid dessa tillfällen är det konsistensen som är det viktiga!!

Fick idag stanna hemma från skolan och det är absolut inget jag är glad över! Grupparbetet startade idag, men faktiskt så tror jag ingen vill ha en snorig och hostande Sofie där.. Jag vill ju heller inte vara den som smittar ner hela klassen, det har en annan fixat så himla bra!!

Idag har jag gjort absolut ingenting förutom att byta sängen mot soffan några gånger. Men lilla Bianca tycker inte om att jag ligger i sängen, så varje gång jag lagt mig kommer hon och trampar, puffar och jamar åt mig! Hon är som ett litet barn som vill ha uppmärksamhet..

Ikväll så börjar Idol 2010! Måste ju bara se det.. Dem roligaste och bästa avsnitten är ju dem första då det är auditions, haha jag behöver verkligen skratta lite :D

måndag 6 september 2010

I will survive

Sjuk idag.. Halsen har bränt och gjort ont hela dagen. jag var tvungen att gå till skolan och göra det jag skulle, redovisning, introduktion och vernissage.. Det har vart lite jobbigt, men jag var inte den ända som var sjuk. Kom hem vid klockan 5 och känner mig helt slut i kroppen och skallen.. Något konstigt som hände inatt var att jag vaknade av huvudvärk! Har aldrig hänt mig förut och det var en konstig huvudvärk utan dess like och när jag vaknade i morse snurrade hela rummet som om jag hade vart full/bakis, nä fy så obehagligt! Nu har näsan börjat rinna så förkylning är väll snart på topp.. Då kanske det snart vänder till det bättre :)

Ikväll så blir det att dricka te och kolla in säsongsstarten av Halv åtta hos mig och Ullared :)
Ska väll sticka lite på systrarnas strumpor som jag ska ge dem, måste ju se till så dem inte fryser om fossingarna :) Kanske tar jag och beställer lite saker på jotex och ellos också.. Jag behöver lite smått och gott till hemmet..

söndag 5 september 2010

Ajaj i halsen :(

Jag har blivit sjuk :( Har döont i halsen och kan inte svälja! Självklart så kommer det högst olämpligt då jag ska ha redovisning imorgon och då behöver jag kunna prata.. Har knaprat Strepsils och druckit te i massor för att lindra halsontet, men inget hjälper.. Åh så jävla klockrent, kunde halsen inte väntat med att jävlas tills imorgon kväll eller på tisdag? Det värsta är att det bara blir värre och värre och jag kan inte stoppa det.. Ja hur ska jag göra i morgon, ska jag till skolan och sjuka runt bland dem andra och hoppas på att rösten står sig under redovisningen, eller ska jag vila så det försvinner och inte smitta ner dem andra? Stannar jag hemma vet jag inte hur det blir med redovisningen och jag vill inte ha någon rest som det då blir!! Det är en viktig dag imorgon..

Kom också på att jag ska på vernissagen imorgon också!! Jisses, ska jag behöva prata då också kanske.. åh hjälp mig jag kan inte direkt prata högt om man säger så...

Neeeej, jag är helt svullen i halsen!! Detta är inte bra!!

Uppe med tuppen


God morgon. Idag vaknande jag tidigt som jag ofta gör. Jag tycker tiden på morgonen är mer produktiv än den sent på kvällen. Det är tyst och man kan sätta igång med sina projekt, äta frukost utan att vara stressad, ta sin kopp kaffe och bara sitta ner och dricka den medan man ser på morgonens nyheterna :) Bara att gå upp en halvtimma tidigare på veckodagarna så kan man ta det lugnt utan att stressa då också. Jag tycker det är värt det :)

Idag då.. Nu dricker jag mitt kaffe, men ska snart börja fundera på vad jag ska säga på min redovisning i morgon. Skriva lite och göra några skisser. Göra i ordning lite uppgifter och bilder som jag ska maila in..

Om jag får tid över så ska jag fortsätta att måla lite tavlor :) virka lite grann och sticka sockar och sy tröjor.. Lika bra att sätta igång så jag blir klar fort med skolarbetena!

lördag 4 september 2010

Högra hjärnhalvan var i farten ikväll

Jag fick tråkigt för några timmar sedan.. Jag bestämde mig för att plocka fram en tavelduk och lite färger :) Jag började att blanda en chockrosa färg riktig barbielack-rosa :P Fortsatte blanda fler rosa nyanser blandade mycket lite blått, lite gult och rött i... Jag hade en bild framför mig som var lite suddig men ändå klar. Jag tänkte äng och blommor men visste inte riktigt fören jag började måla.. Jag själv ser precis vad jag målat, men förväntar mig inte att alla ska se samma sak som jag. Synd att det är svårt att fota så allt kommer fram som då man ser den här och nu framför mig. Men jag är nöjd och glad, denna hamnar på väggen!!

Nya tavlan


We did it

Fick ihop sängdelarna!! Här är våran nya säng :) Jag är mycket nöjd över den, ska sova så gott. Jag hade inte vart glad om jag hade behövt vara utan sängstomme länge till, madrasser och sängben ser inte så bra ut om man frågar mig.. Känns fattigt och tråkigt faktiskt.. Så nu känner jag mig som motsatsen, både rik och glad för jag har en sängstomme, haha

Nu fattas bara att jag får upp mina hyllor och lite tyg/tavlor och annat fint jag gjort själv.. Behöver köpa gipsskruv eller var det gipspluggar, hmm Sen så ska jag beställa ett fint stort överkast, det jag har nu hade jag till våran gamla mindre säng så det är för litet.. Så ska jag sy några kuddfodral till några kuddar som man kan kasta på lite snyggt sådära :) Sen är jag nöjd innan jag hittar något annat som behövs.. Kommer inte bli roligt om man nån dag ska flytta, men det är då det!

Sofie lagar sin specialitet

Tacopaj


Tacopaj, creme fraiche, sallad, chilichips och het salsa ;)


Mycket gott! Alla tycker om det och jag tror det blir det här som jag bjuder på under valvakan :) Lätt att göra mycket utav, steka, hacka och in i ugnen sen är det klart.. Ja nu har jag gjort två stora formar så jag och Henrik har matlådor till den kommande skol/jobb veckan..

fredag 3 september 2010

Min fredag..

jag vaknade klockan 6 och klev upp efter endast några få timmars sömn i natt.. Orolig sömn, kändes som att jag bara blundade och inte sov, lustig känsla det där alltså. Sen så tog det några timmar innan jag riktigt sov,bara kollade klockan hela tiden :(

Men jag gav mig i vag strax innan åtta till högstadieskolan för att vara vikarie! Det gick hur bra som helst, tjoohoo! Jag var riktigt bra idag på att prata högt som har vart en av mina svagheter, jag pratar lågt i vanliga fall.. Jag hade läxförhör, genomgångar av konsthistoria och lärde ut engelska.. Jag lära ut engelska? Jo det gick suveränt, jag är bättre än jag trott :) Jag hade så fina elever idag, alla jobbade på även fast dem hade vikarie. Jo fanns ju såklart några som skulle testa gränserna men det är bara att sätta ner foten innan det spårar ut. Måste bromsa innan det går utför liksom.. Men mest av allt så var det arbetsro inne i klassrummet och dem räckte upp handen så jag fick trippa runt och hjälpa :) Jag har haft så roligt som vikarie idag!!

Hem kom jag, efter ett tag kände jag att jag var jättetrött. Måste ha berott på min dåliga sömn i natt!! Men det stoppade inte mig från att storstäda lägenheten, haha mina ögon var t.o.m. röda av trötthet!! Tog därför en powernap när jag städat klart.. Vakna och Henrik och Daniel kom med min nya säng som dem hämtad åt mig!! jag är så glad över att jag äntligen har fått en säng :D Men efter som det skulle vara fredagsmys här hemma så får jag vänta med att montera ihop den tills i morgon. Självklart blev jag otålig och rev upp kartongerna.. Just nu är det frigolit som yr omkring här inne, så mycket för storstädningen hhahaha :P men det kan inte hjälpas..

I morgon blir det även plugg för mig, jag måste skriva lite uppgifter och läsa lite i ryamattan och skriva till den. Tur att den har många fina bilder i sig :)

God natt..

torsdag 2 september 2010

Ny läsning

En hel bok om ryamattor!


Fröken Sofie

I morgon kan man kalla mig fröken Sofie :) Jag ska nu vara vikarie i både engelska och bild :)
Jag ska ha hand om åk 9 och 6 i engelskan och åk 9 och 7 i bilden! Känns faktiskt inte så längesedan jag själv gick i högstadiet och nu kommer jag tillbaka dit ännu en gång, fast med ombytta roller, nu är det jag som bestämmer, haha :P

Har fått chansen att söka en resa till en skola i Ukraina till hösten. Undra om man skulle klara av det? Jag menar, jag är ju inte så jättebra på engelska och vad jag har erfarenhet av så är inte dem det heller! Resan är ett utbyte under två veckor för att få se deras lärarutbildning och lika för dem..

Lite fler tyger jag gjort...

Det här tyget har jag först färgat och gjort lite batikmönster på. Sen använde jag mig av reservarmetoden, som är en afrikansk teknik. En smet man gör mönster med och sen målar med textilfärg på..


Tyg gjord med reservarmetoden :) Här ser man ganska tydligt sprickorna av smeten då man knäcker det lite. Det blir lite häftigt tycker jag :)

Här är tryck gjorda i ram, filmpapper och plast och lite tejp :)

Några av mina tryckta tyger

Det här mönstret började jag med att skissa fram.. Tänkte att man skulle kunna vrida den åt alla håll, därför blev det ett "fantasimönster". Detta är en fotoschablon. Det var lite trixigt och kladdigt att få ramen bra, men jag klarat :D


Här har jag använt samma fotoschablon fast med svart färg. Använt mattejp för linjen, kork för ringarna och plastskum för det spräckliga!Dem här trycken är rena experiment! Använt rep, skumgummi, metall, dassrullar, kork, frigolit, plast m.m


Fortsättning på tyget, det är så långt!
Man ser min hand där mitt i ;)