tisdag 30 augusti 2011

val av katt

Alla som känner mig vet att jag tycker om katter, men inte alla katter. Jag tycker inte om bondkatter! Varför?

Jag känner att jag inte kan lita på deras beteende, lr hur jag ska förklara. Jag får ofta frågan hur jag kan lägga ut "så mycket" pengar på en katt. Men för mig är det inte mycket pengar, med tanke på vad man får. Skulle jag köpa en bondkatt på blocket för 500 kr så vet jag för det första inte vad katten har för temperament (t.ex.har den mycket jaktinstinkter? Är den galen?). Den är inte vaccinerad eller försäkrad. Den har ingen stamtavla, så vem vet om den har något genetiskt fel eller en ärftlig sjukdom.. Jag tycker heller inte dom är särskilt fina, men det är väl olika vad man tycker om för utseende. Detta är några exempel på varför jag inte skulle skaffa en bondkatt..

En raskatt som man skaffar hos en seriös uppfödare är bättre tycker jag. För det första kan man innan läsa på om den rasen man är intresserad utav. Man vet i stort sett vad för katt man får i temperament och hur man sköter om pälsen osv. Man får en frisk katt som är besiktad, vaccinerad och försäkrad. Man får också en väska med mat, kuponger, rabatter, matskål, stamtavla m.m Så jag tycker inte att det är dyrt att skaffa en raskatt!


måndag 29 augusti 2011

cykla iväg

Nu är det snart dags. Jobbveckan börjar halv 2 och sen jobbar jag till helgen. Dom ringde från en högstadieskola i morse och frågade om jag ville vikka som textillärare.. Jag sa ju nej för jag jobbar ju på äldreboendet då dom ville ha mig. Men jag började fundera på hur det skulle vara om jag var ledig en dag och dom ringde mig från skolan, skulle jag tackat ja då? Jag vet faktiskt inte.. Jag tycker hela den där grejen som lärarvikarie är skitjobbig. Förrut kunde jag tycka det var roligt och vara det + att få erfarenhet, men inte längre. Jag har som sagt tagit uppehåll från lärarutbildningen och just nu känns det som att jag aldrig vill gå tillbaka :(

Men men, jag fokuserar på det jag vill göra nu ist. Jag vill jobba där jag är och tjäna pengar. Jag vill ha fritid då jag är ledig och inte plugga något alls. Jag vill ta hand om mig, Henrik och djuren. Det är vad jag ska göra! Det är det viktigaste för mig nu :)

söndag 28 augusti 2011

3 timmar!!!

Nu sitter Lilly i bilen och är på väg hit från Lule :) Bilresan tar 3- 3.5 timmar att köra. Så nu har Bianca sina sista timmar som ensamkatt, haha

Var en sväng till djurmagasinet och titta på lite grejer. Köpte en extra låg/platt matskål så Lilly kommer ner för att äta med sitt platta ansikte. :)

Åh vad jag vill vara ledig från jobbet imorgon och vara hemma med dom. Fast hur skulle det samtalet låta till chefen? haha Ne nu kör jag jobbveckan klart och tar helgen till katterna :)

Nervös

Ojojoj idag ska Lilly komma hem.. Jag är nervös över hur det ska gå med Bianca. Jag har ännu inte pratat med uppfödaren om transport idag. Så jag ska skriva till henne om en stund. Hon är ju på utställning och jag vill inte ringa olägligt så hon får ringa upp mig tänkte jag... Jag måste också föra över lite pengar till henne, men hon kanske skulle köpa ny transportbur till mig som jag ska betala för, så jag väntar och ser hur mycket jag ska föra över..

Jag är ledig på förmiddagen imorgon så det är ju bra, då hinner jag se hur dom är mot varandra.. Men sen när jag far till jobbet stänger jag in någon av dom i sovrummet i fall att.. Iaf dom första dagarna medan vi är på jobbet och inte kan hålla koll. Jag är övertygad att dom kommer bli bra vänner, men det kan ju ta ett tag innan Bianca vant sig med ännu en katt i "hennes" hem. Det är ju så med djur, dom har ju revir.

Jag är så glad över att få ha ännu en katt och hoppas det blir jättebra :) Det blir ju bra för Bianca att lära sig vara med andra katter och ha roligt. Än så länge har hon träffat svärmors katt och det har gått bra, tog några dagar innan hon vågade nosa på henne och gå fram. Annars har hon bara sett katter igenom fönstret, dom flesta har hon accepterat, men 1 katt är hon riktigt förbannad på (vet inte varför). Hade dom träffats ute hade det nog blivit bråk! Så därför är jag pytte nervös över vad hon ska tycka om Lilly nu i början..

Längtar nu tills ikväll. Hon kommer ner med några utställare från Luleå. Mycket tacksam över att man kunnat lösa det på det sättet :)

lördag 27 augusti 2011

Dasslitteratur

Ja nya roliga böcker inne på hemlighuset, haha

Ännu en hysteriskt bra Elvis :)Kända twittrares bästa samling

I can´t get you off my mind

Gråmulen dag med diss och fukt i luften. Känns som man är blöt igenom alla kläder efter att ha tagit en liten kort cykeltur till affären. Hade hällt upp torrostade nötter i en skål, men det är så fuktig luft så när jag skulle ta mig en förut så var det precis som någon slickat på dom och lagt tillbaka i skålen, uuuuusch :(

Vad gör man då idag. Man lagar lite kyckling/linssoppa och värmer sig med. Till kvällen blir det tacos :) Städar och har sig. Har lite musik i lurarna, just nu Miss Li med bl.a. I can´t get you off my mind..


lill Sunnis

Som börjar bli riktigt gammal. Lilla Sunnis är 6 ½ år! Jag "adopterade" henne som två åring från en familj i Luleå som inte hade skött henne så bra. Hon kom tillsammans med Magda som gick bort förrförra julen som 5 åring.. Jag skaffade inget mer marsvin då pga att Sunnis var så gammal redan då och för att jag har inte tänkt att ha fler marsvin i framtiden. Varför? För att jag blir så låst med marsvin, en katt kan man ta med sig lättare om man ska någonstans, men en hel stor kaninbur är inte så lätt att transportera runt.

Men Sunnis har inte lidit av att vara ensamt marsvin, hon har haft katten att leka och kika på. Sen också mig såklart :) min katt har inga problem att vara i närheten av marsvin, hon har inte riktigt någon jaktinstinkt!

Sunnis mår för övrigt bra, är en riktigt pratig och hoppig Peruan :)

Mitt första marsvin Moa blev 9 år gammal! Det kan jag säga är väldigt ovanligt. Hon var också smart för att vara marsvin, vi lekte sök, hon kom när man ropade och var social utöver det vanliga :) Ibland tänker jag på hur mycket jag saknar henne, hon blev en i familjen..

Sunnis
fredag 26 augusti 2011

Det behövs lite vila

5 dagars jobb i rad blev 5 dagars huvudvärk i rad. Kvavt ute och inne och jag har druckit för lite vatten antagligen. Men när jag kom hem tog jag först en treo, sen två vitamintabletter och sist en ipren och det gjorde susen! Vila ikväll blir det och se en film Thor.

I morgon blire hushållsarbete och djurvård (bada, klor, rengöring).

Spakväll för mig hoppas jag hinna med. Jag vill ha hemmalyx :) Och jag försöker undvika att bli sjuk.

Söndag kväll längtar jag till :)

mys


torsdag 25 augusti 2011

Arbetsförmedlingen

Var där igår, andra gången någonsin. Jag har fått en jobbcoach på arbetsförmedlingen ist för att välja någon annan. Har gått igenom en hel jävla lista på olika coacher och jag fatta inget, dom var inriktade på så konstiga saker! Det ända jag vill ha är ett liknande jobb som jag har i Holmsund fast inne i stan.. Jag är timanställd och får bra med jobb, jag tycker inte jag behöver coachas men måste ju det enligt dom..

Gårdagens besök var sjukt onödigt.. Fick stå och glo länge tills någon kom fram och hjälpte mig och det ända dom ville ha (av alla 20 papper jag hade med) var mitt jobbcoach papper.. Kunde dom inte sagt det när jag var där förra gången och fick pappret, då hade jag ju kunnat bestämma mig då och lämnat in direkt om det nu ska vara så viktigt!

Imorgon sista jobbdagen denna vecka, sen helg och ledigt. På söndag kommer Lilly <3

onsdag 24 augusti 2011

Vilket sammanträffande

Min skjorta som jag sydde i våras.. Hittade en nästan identiskt på marc o polos Hemsida.. Min kostade ca 60 kr att tillverka, medan märkesskjortan kostade betydligt mycket mer :P
 Ja min syster har beställt en pippitröja av mig.. Men hon sa att det går bra att vänta och få den i julklapp.. Det får väl bli ett projekt på sidan av mina andra.. :)

Varför gråter inte Emma?

Ny bok som jag ska börja läsa. Emma är mamman till de två barnen som mördades av en tysk kvinna för bara några år sedan (Arbogamorden). Jag har läst hennes blogg och beställde då hem boken. Så nu är det dags, den ska vara väldigt sorglig.


tisdag 23 augusti 2011

Upp till bevis

Imorgon ska den mest förvirrade människan jag känner vara guide på sjukhuset. Den personen är jag! Haha Det blir en ny erfarenhet. Men det kommer gå bra, nog hittar jag till slut. Tänkte fara dit lite tidigare så jag hinner läsa informationstavlan och kanske gå i förväg och se vart jag ska. :)

Från 57 till 52 = Henrik kommer hem med en godispåse! = Jag blir småsur :(  .... Jag äter godiset iaf :) Glad.
Så mycket för det godisuppehållet, blev en månad. Men Henrik säger att jag kan äta godis ibland även fast vi börjat med GI mat.

Jag är en karamellen som tycker om söta saker och kommer nog alltid göra det :) 


måndag 22 augusti 2011

Hollywood fruar

ÅÅÅÅ Ikväll äre svenska Hollywood fruar på tv! Som jag längtat, haha bästa programmet och I looove Maria Montazami.. Jag har även läst hennes blogg http://blogg.amelia.se/maria-montazami/ i ett år ungefär :) Så bäst! :)

Annars så har jag kommit på att jag ogillar måndagar om jag jobbar. Iaf den här dagen. Ä skitsam jag kan inte bestämma vad jag tycker egentligen. Men nu har jag iaf något att se fram emot på kvällen, TV, för utom nästa måndag då jag slutar 21.15 :/

söndag 21 augusti 2011

Från Sverige till himlen

Precis som rubriken heter ett program på 2an. Ett mycket intressant program om religioner. En person flyttar som in i en familj och är med i deras vardag och utövar deras religion. Ställer många frågor och reder ut fördomar och myter m.m. Jag har hittills sett när hon är hos Buddister, Judar och Hedningar :) Ett mycket bra program som jag rekommenderar. Jag har lärt mig massor om religionerna som jag inte hade en aning om. Det är 8 avsnitt, jag hoppas att dom finns på svtplay då jag vill se alla :)

lördag 20 augusti 2011

Mögelost

Nu tar jag vuxenpoäng, jag har börjat uppskatta mögelost. Jag kan tacka en kompis som bjöd på det och jag var skeptiskt men tyckte faktiskt om det, sen dess har jag tyckt det är jättegott.. Sitter här nu med en liten ostbricka och smaskar extra krämig blåmögel, haha gott!


Fullspäckat schema

I några veckor är jag nästan bokad varje dag till arbete. Jag ska gå inlärning på en ny avdelning nästnästa vecka och börja jobba direkt efter två dagar, så jag hoppas jag lära mig allt på en dag och en kväll! Men innan dess ska jag jobba på min vanliga avdelning, jag ska även till sjukhuset och virra runt, inte för mig själv utan jag ska vara "guide" om man säger så. Lite pirrigt då jag aldrig varit där tidigare, tänk om jag virrar bort oss! Ne men det går nog bra :P

Lilly kommer hit nästa helg om allt går som planerat. :)

Nu idag och imorgon kommer det väl besökare tror jag. Får se.. Jag får väl dammsuga iaf, nu var det några dagar sedan.
Men gräsmattan vill jag klippa innan det börjar regna, får se om Henrik orkar bära undan trädgårdsmöblerna annars går de ju inte... Jag har ju mitt lilla marsvins bur att rengöra, skulle gjort igår men satan så trött jag var! Jag har att göra med andra ord!

Jag ska väl också sy tröjan som jag stickat klart för två veckor sedan.. Haha bara fästa trådar och sy ihop under armarna kvar. Typiskt mig att lämna så lite och inte göra klart direkt :P

fredag 19 augusti 2011

Cat in the wind

Lillgumman utomhus :) Vill ha hem henne nu! 


torsdag 18 augusti 2011

Lady Lilly

Nu är det klart! Jag har bokat en Perser vid namn Lilly som är en bruntabby med vit krage och vita tassar :) Hon är något av det sötaste jag sett, i klass med min Birma Bianca. Två söta katter kommer jag snart ha här hemma. Lilly är leveransklar nästa vecka och kommer att komma hem nästa helg till oss :) Uppfödaren hade så mycket positivt att säga om Lilly. Hon är en supergo, social och trygg katt. Ögonen och nosen har hon inte haft problem med och inte hennes föräldrar heller. Pälsen är också mycket fin. Lilly är redan van med bad och föning, så det ska gå jättebra :) Perser är en lugn ras och går lätt ihop med andra djur. Jag hoppas att Bianca snabbt kommer att acceptera Lilly som en kattkompis, så hon känner sig lika trygg här som hos sina syskon.

Här är hon, min lilla Lilly <3
Tussigt

Jag spanar efter en till katt. En kompis till Bianca och en ny bebis till mig :) jag har länge varit intresserad av en Perser eller exotic. Lite mer pälsvård kräver dom men det gör inget, för jag älskar rasen :) Men får se vad Henrik tycker om ännu en långhårig katt, hehe Det ända jag kan känna är att jag inte vill att katten ska ha, är för platt ansikte, då det kan bli problem med ögon och andning. Men dom är så söta och jag tror Bianca skulle trivas med en sådan katt då dom också är lugna i temperamentet.

Bilder på rödfärgad Perseronsdag 17 augusti 2011

Prins eller prinsessa

Kronprinsessan Viktoria och Prins Daniel ska få barn :) Jag som älskar det här med kungahusen tycker såklart det är mycket spännande och se vem som ska ta över i framtiden :) För jag hoppas att kungahuset kommer finnas i framtiden! Jag struntar i om vissa tycker det är fel att bli infödd till ledare. Men så är det för alla, vissa föds i Somalia och andra på Manhattan, så varför inte bli född i en kungafamilj i Stockholm. Dom drillas hårt från tidig ålder för att en dag ta över, så dom är absolut rätt för jobbet.


Norma Jeane aka Marilyn Monroe

Alldeles strax har jag läst klart "bibeln" med Marilyn Monroe. Innan jag läste boken visste jag inget om henne, jag hade sett tavlor/bilder och visste hur hon såg ut men inget mer. Nu vet jag historien bakom legenden. Boken var mitt sommarjobbsprojekt att läsa under rasterna och på bussen, men den var så tjock och hade så mycket text att det tagit nästan hela sommaren, haha

Hon hade väldiga psykiska problem. Psykiskt sjuk mor och "ingen" far. Bodde på barnhem och blev bortgift som 16åring. Träffade flera män. Gift ett antal gånger. Dog ung. Men hon hann mycket under sitt liv. Kanske ska jag se några av hennes filmer hon skådespelat i. :)Smulpaj

Igår kväll bakade jag en vinbärspaj. Jag vart dösugen och hade ändå inget bättre för mig än å baka lite. Smulpaj går ju fort att göra. :) Mums..


Om vädret kunde bestämma sig. När jag vaknade i morse var det sol, men sen molnigt.. Nu vet jag inte vad de är, en blandning av sol o moln.. Det ska väl regna idag tror jag dom har sagt på tv, men vet inte.. Svårt att planera vad jag ska göra idag. Om det är dåligt väder skulle jag till vävstugan, annars så skulle jag va hemma och sitta ute och pyssla på... Jag gjorde bort allt städ och tvätt igår, så jag är ganska så fri att göra vad jag vill idag.

söndag 14 augusti 2011

Mera jobb..

Ikväll är det dags igen. Jobb ute i Holmsund :) Det blir även jobb imorgon och på fredag just nu, men det kan ju alltid bli mer :) Veckan efter det har jag också några dagar. Alla är morgonturer som jag tycker är bäst, iaf nu när sommarbussen fortfarande går. men snart så går dom vanliga busstiderna igen och då är det inte så krångligt med kvällsturerna :)

Jag hoppas på att hinna till arbetsförmedlingen i veckan. Jag ska skriva in mig som arbetssökande och hoppas på att få något vikariejobb här inne i Ume så jag slipper pendla så långt.

Ja nu ska jag laga lite lunch. Det blir lax med fetaoströra på en bädd av wokgrönsaker :) Gott gott!

lördag 13 augusti 2011

Längtar till höst

Får man det? Haha Jag vill ha fina röda, gula, bruna färger i träden. Stickade tröjor. Gosiga filtar. Mössa. vantar. ulliga sockar. Jag kan fortsätta.. Men jag skulle vilja ha en öppen spis, det hade vart hur mysigt och skönt som helst! Och mörka kvällar så jag förhoppningsvis får bättre sömn. Jag är ingen som drabbas av höstdepression som många andra gör, utan jag trivs som bäst under höst och vinter.

Jag vill även ha en Snuggie. En stor filt med hål för händerna. Man kan gosa in sig rejält :)Blomspråket är klurigt

Jag har kollat upp vad blomspråket säger om 30års kalas och det fanns ingen speciell blomma för födelsedagar, bara bröllopsdagar.. hmm Så jag kanske går på färgen ist och tittade upp vad dom betyder.. Kanske lila blommor passar bäst då om man ska gå efter vad dom ska meddela, haha :) Men finns det inga lila så struntar jag i det och tar dom jag tycker bäst om.. Jag tar alla möjligheter till att vara kreativ, jag plockar alltid ihop egna buketter ist för att ta färdiga. Jag tycker det är roligare och mer personligt :) 

Blå blomma = Jag vill bli vid din sida intill döden
Gul blomma = Du är solen i mitt liv
Lila blomma = Jag önskar dig all lycka och välgång i livet
Mörkröd blomma = Jag saknar dig så
Orange blomma = Jag är din trogne vän
Rosa blomma = Jag är förälskad i dig och lovar dig trohet
Röd blomma = Jag räknar dagarna till vi möts igen
Vit blomma = Jag tror på din renhet och jungfrulighet
OBS!!! Kom ihåg att en bukett med blå, vita och röda blommor betyder att personen som ger dig dem friar!

Snabb kalas/arbete bild. För jo jag ska till jobbet direkt efter tårtan, haha Och jag cyklar så det blir ingen klänning utan jeansshorts och skjorta.fredag 12 augusti 2011

Fy tusan

Men åh vad jobbigt. Har haft skitont magen hela eftermiddagen och kvällen :( Illamående kommer på köpet.. Imorgon äre kalas och jobb som väntar hela kvällen. Kan det vara stress som gör det även fast jag varit ledig 2 veckor? Eller min katarr som kommer tillbaka då och då.. Säkert är det så :(

Har precis sett scream4 med Henrik. Man vet ju vad som ska hända men rycker till ändå. Filmen var väl ett okej tidsfördriv :)

Ser och hör..

Ännu en dag i mitt stilla hem. Jag slår på en gammal serie - Skärgårdsdoktorn. Jag kommer ihåg när jag såg det här när jag var liten och var skiträdd för prästen! Hade mardrömmar om prästen i flera år.. Men nu är det inte så farlig serie längre.


torsdag 11 augusti 2011

...

Har i några veckor sett på nyheterna om dom svältande människorna nere i Afrika. Jag tycker det är jättehemskt att se dom, helst barnen. Det är ganska svårt att förstå fullt ut hur dom verkligen har det när man inte är där. Att sen dom blir rånade på maten som röda korset m.m  skickar in och dom aldrig får det känns ju helt fruktansvärt. När man skänker pengar till dom men fast dom inte får det utan andra som inte behöver det tar det. Jag hoppas det kommer bli en förbättring där nere fort.

Så tittar jag på mig själv. Välgödd men ändå lyckas revbenen skina igenom tröjan. Hur ser jag ut egentligen? Jag känner mig som och ser en tjockis när jag tittar i spegeln. Min räddning är klänningar och luftiga tröjor eller koftor. Tänk om man kunde ge bort lite fett till dom som behöver, som man gör med blod menar jag.

Annars så har jag tabbat mig ganska så rejält idag. Jag måste tänka två gånger innan jag säger/skriver något, jag tänker inte på att vissa saker kan såra andra när jag gör det. Även fast jag mår dåligt ska jag inte få andra att göra det också. Det är en sak som jag inte tycker om att andra gör så jag vill inte göra det själv. Men det kommer ibland automatiskt. Jag tycker inte om att prata om mina känslor och jag tror jag kan komma fram som ganska känslokall i vissa lägen. Jag har väl blivit uppfostrad sådan, att ens problem går man inte runt och pratar om, det ska man hålla för sig själv. Gråta gör man ensam så att ingen hör eller ser. Man ska le, skratta och vara glad i alla sociala lägen och det kommer jag fortsätta vara. För jag är en glad person verkligen. Men jag undrar vad jag skulle göra om någon stannade upp mig och frågade hur det egentligen är, hur det står still och hur man mår. Men det går ju emot alla lagar, sådant frågar man inte folk för det är ingen som egentligen vill veta. Känner jag mig rätt så kommer jag aldrig bekymra någon med det.

Jag ber om ursäkt om någon tagit illa upp över något jag skrivit på bloggen. 

Får det lov å vara en muffin?

Lätt som en plätt att baka muffins! Gott gott, fast egentligen ska vi ju inte äta sådant längre, inte GI det där.. Men vad ska jag göra med alla mina bär annars? Jag tänkte att Henrik kunde ta med dom till jobbet som fredagsfika. Henrik har i veckan besök av holländare på jobbet och det skulle väll passa bra att bju dom på gofika. Duktiga Henrik har pratat engelska hela veckan och varit ut å ätit med dom :) Tror inte jag skulle klara att prata engelska faktiskt, det har aldrig blivit att jag behövt göra det någon gång.. Det är något man måste träna upp..

Plutta ut vinbär, kanel och pärlsocker och in i ugnen!


Ut kommer smaskiga muffinsar som luktar och smakar gott :)

Receptet hittade jag på mat.se - allt om mat :)

Bjuden på kalas och lite resletande..

På lördag har man blivit inbjuden på 30-års tårtkalas hos Henriks kusin. Det blir nog skojsigt, även fast jag inte kan stanna så länge då jag jobbar ute i Holmsund lördag-söndag kväll och måste med bussen ganska så tidigt på dagen.. Jag förväntar mig inte att bli bjuden på Henriks släkts kalas, men blir glad när jag blir det :) I vanliga fall så vågar? dom inte prata med mig verkar det som.. Inte den här personen men många andra av dom. Jag och Henrik har ju varit tillsammans i 5 år snart och vissa av dom hälsar inte ens och det tycker jag är underligt.. Kanske för att jag och min familj är väldigt utåt mot andra folk och för oss är det en självklarhet att man åtminstone hälsar och byter några ord med varandra. Men jaja skitsam, jag är ju inte tillsammans med dom utan med Henrik <3

Nått skoj då! Jag kollar runt på resor :) Får jag jobb ska jag spara ihop en resa till mig och älskling. En dröm är ju att åka till London och gå på alla roliga museer, caféer och pubar :) Men det är väldigt dyrt att vara i London och som det ser ut nu vågar man inte fara, jag menar, jag vill inte riskera att någon sätter eld på hotellet eller rånar en ute på gatan.. Man har ju sett på nyheterna! 16 000 poliser patrullerar på gatorna just nu och ändå är det inte tryggt och dom varnar för att gå ut..

Jag fortsatte och kolla resor och jag är även sugen på att åka till Tyskland eller Österrike. Tyskland (Berlin) pga sina sevärdheter och uteliv och Wien pga av kulturen och musiken och den fina staden.. Jag vill se världen och ta med Henrik på allt skoj, han har ju inte sett så mycket utanför norrbotten. Jag är 8 år yngre men jag har hunnit med dubbelt så mycket som pluttis, men det ska vi ändra på! Kanske ska man träna upp sin tyska? För engelska är de ju inte kända för, de har ju inte engelsk undervisning i skolan, utan som tillval. mysko...

Något som jag inte uppskattar är solresor, ligga på strand, svettas, se en pool och ett äckligt kackerlacks hotell, "utflykter" från stranden. Nä FYYYY! Något sådant åker jag inte på frivilligt, alla svenskar få ha sitt kreta och thailand ifred från mig.. Jag kan gå in på vems som helst facebooksida och se bilder från sådant och det räcker och blir över för mig!

Hej svejs nu ska jag baka :)

Dom ringde precis från jobbet. Nu har jag "en massa" jobb i augusti :) Tjoohoo, jag har varit lite orolig där ett tag, men nooo mooore worry for me :)

onsdag 10 augusti 2011

Röda vinbär

Det blev lite vinbärsplockning så här på kvällen :) Jag har ju stora buskar på trädgården, både svarta och röda. Jag plocka bara två liter ikväll, det finns ju massor i buskarna så jag får väll se vad jag kan göra med dom. Finns mycket man kan göra, paj,kaka,saft,marmelad, gelé m.m Jag är lite sugen på att göra gelé :) Jag har aldrig provat men nån gång ska väl bli den första! Rensa imorgon då och kanske plocka mer? Det måste väl gå att frysa in? Jag får googla på det :P


The killing

Har precis sett sista avsnittet av the killing säsong 1. Fick serietipset av svärmor :) Först trodde jag det var en serie som skulle sluta efter sista avsnittet, men eftersom dom inte hittat mördaren så antar jag att en till säsong kommer..Det är som lite twin Peaks över serien och den serien tyckte jag ju om (förutom slutet) så då är det ju självklart att jag tyckte den här serien var bra också. Drama, grått, regn och ett mord som ska lösas = spännande! Fler såna här serier vill jag ha till hösten..


Nya recept

Har hittat tre nya intressanta GIrecept. Fetaostlax med wok, zuccinikaka och fetaost/soltorkadtomatrullader med minimorötter :) Det vattnas i munnen på mig... Ska snart iväg till affären och köpa ingredienser till detta. Även springa in på Hm och byta BHn, jag råka ta fel storlek när jag var där, på klädhängaren var det en storlek men såg sen när jag kom hem att på tvättlappen så var det en helt annan :( Så lurad man kan bli..

Åh vad hungrig jag blir när jag tänker på mat nu.. Kurrar högt från magen. Men idag ska jag inte laga mat utan äta upp resten av linssoppan från igår :)   

tisdag 9 augusti 2011

Nyttiga linssoppan

Idag har jag lagad linssoppa till middag. Jag skrev för ett tag sedan att vi skulle lägga om kosten till det nyttigare hållet. I helgen dök svärföräldrarna upp och sedan vart vi bjudna på middag uti Vännäs = Blev onyttiga dagar! Men nu är vi på banan igen, hej och hå nyttig soppa blev det idag :)

Nu är det bara att leta nya recept med lågt GI :) Kul också att prova nya maträtter och inte vara kvar i samma spår hela tiden.


måndag 8 augusti 2011

Katten härjar runt..

Lilla misse har i helgen varit på sin vakt när hundvalpen varit här. Igår sov hon ut, men idag har hon härjat runt. Man får inte sitta vid datorn, se på tv eller bara gå, hon är överallt och mitt i allt! Något roligt är att hon hittade ett av hundens tuggben och nu leker hon med den. Hon jagar den, sitter på den och tuggar på den! Är hon en katt? Har vi blivit lurade då hon har många typiska hundfasoner för sig, haha

Lilla missebus


Jane Eyre

Boken har jag i hyllan och filmen. Jane Eyre av Charlotte Brontë är en berättelse i min smak.. Gammalmodigt och romantiskt. Jag älskar kläderna och språket. Kanske jag hade passat att leva på den tiden :)

söndag 7 augusti 2011

Efter en mysig Helg kommer en mysig vecka?

Jag och Henrik har haft besök av Henriks föräldrar med sin lilla hundvalp Beda :) Det har vart regn och rusk ute hela helgen så vi har fått ha det trevligt inomhus. Vi for ut till Vännäs och Henriks faster och farbror igår, vi vart bjudna på gomiddag :) Föräldrarna lagade mat åt oss i fredags, så vi har inte behövt laga någon mat på hela helgen! oh my :P Ja det har vart en mysig helg som förhoppningsvis nu fortsätter till en mysig vecka. Det ska regna ännu mera i flera dagar så jag får roa mig inomhus när H jobbar. Själv jobbar jag i helgen som kommer och det är säkert då som solen behagar att dyka upp igen (som vanligt när jag jobbar)..

Hund valpen och katten blev aldrig vänner som vi hade hoppats på. Vår lilla Kisse tycker inte om hund, hur små dom än är. hon har fräst och morrat och hunden fick sig en klapp på rumpan, haha men vi ska nog lyckas vänja henne med andra djur någon gång i framtiden. Vi kanske ska skaffa en till katt också, men får se hur det blir. Jag vill ha ännu en birma, men tillgång och priset sätter det på is ett tag.. Inte många birma uppfödare som har kullar den här tiden på året och dom som finns är tingade sedan länge..

torsdag 4 augusti 2011

Besök

Snart kommer svärföräldrarna på besök och stannar över helgen. Henrik ringde mig på jobbet och sa att dom var på väg hit, haha fram med dammsugaren bara :P Jag vet inte hur vi ska lösa det med sovplatser ännu, lite jobbigt kanske då man bara har en soffa och en inte fullt så fungerande fällsäng..

Dom har med sig en hundvalp. Undra hur det ska gå med våran kissekatt som inte tycker så bra om hundar, inte ens en liten chiuaua (eller hur det stavas)..

Jag får vara deras sällskap i morgon för Henrik är och jobbar.. Nej inte fick han ledigt några timmar inte!! :(

Garn i flera tusen meter


Jag fortsätter sticka på min höst/vinter tröja.. Denna kommer nog bli en favorit :) Tjockt garn och ganska tjocka stickor, det går undan!

lägger om kosten.

Det känns som det är på tiden som både jag och Henrik blir nyttigare när det gäller mat. Jag har i perioder varit en "hälsonisse" men sedan gått tillbaka till hur det var innan.. Men nu har jag kommit på att GI-metoden är en riktigt bra grej att prova på och förhoppningsvis följa. Det är ingen bantningsmetod alls, utan handlar om nyttigare val tex. fullkornspasta/ris ist för vanligt, mycket protein och fibrer är hela grejen.

Igår lagade jag en måltid med lågt GI, man håller sig mättare längre pga långsamma kolhydrater. Jag gjorde köttfärsbiffar med rivna morötter i, ist för potatismos gjorde jag blomkål/broccoli puré och grönsallad. Det var gott :) Dagens middag blir nog linsoppa eller köttfärsomelett som det kallas.. Får se :)

Jag tror det kommer bli bra det här och det passar oss som tycker om mat och att äta :) Egentligen är det inte så mycket vi måste tänka på, bara att välja rätt i affären.

onsdag 3 augusti 2011

Grattis Henrik!

Idag är ingen vanlig dag för det är Henriks födelsedag hurra hurra hurra!


tisdag 2 augusti 2011

Rispad

Eländet tar aldrig slut typ.. Nu har jag lyckats skära mig i ansiktet med ringen. Stort rödrispat långt streck längst hela kinden :( Inte så fint direkt. Jag hoppas det försvinner snabbt utan att lämna något märke efter sig!

måndag 1 augusti 2011

En dag på stan o strömpilen

Dagen började med en tvätt, skilda världar och en stickning.. Sen ringde kompis Mia och ville hitta på nå skoj :) Vi åkte ner till stan och gick och åt lunch på Tajmahal (lr hur de stavas) och åt mycket god indisk mat, mums :) Sen blev det shopping! Tjoohoo :) Hittade jeans på rean, men alla snygga var för stora :( Som alla andra kläder på stan, alla är fasiken Large och XL, alltså köper inte tjocka folk kläder lr varför är det alltid stora storlekar kvar?! Som vanligt kan jag inte handla på rean..

Jag köpte mig en massa söta underkläder i spets :) man känner sig väldigt lyxig när man har snygga underkläder på sig. Henrik kommer gilla dom också tror jag, haha Blev två nya BHar också, supersköna :) Jag är nöjd över dagen och inköpen. Glassen på bussen hem var också god!