torsdag 31 mars 2011

Pippitröja herr..

Nu har jag stickat klart tröjan åt Henrik. Den har legat länge nu och vart nästan klar, bara halsringningen som var kvar. Så nu tog jag tag i det och stickade klart den :) Nu blir Henrik glad, ska bara stryka den en sväng först..

onsdag 30 mars 2011

Planer för påskveckan.

Jag har bokat tågbiljetter åt min lillasyster. Hon ska komma och hälsa på mig i några dagar då hon har påsklov och jag har självstudier :) Längesedan någon i familjen har hälsat på mig, lillasyster var den senaste och det var för över tre år sedan.. Så det är på tiden! Tre veckor till så är det påsk :)

Men vad ska jag visa henne? Vet ju själv inte vad det finns här i Umeå även fast jag bott här ett bra tag, jag har som inte hunnit mellan jobb och skola att kolla upp aktiviteter som finns..

Hoppas för hantverkarna och bostadens skull att jag fått tapetserat innan dess! Dem där 6 veckorna som det högst skulle ta har överskridits.. Elektrikern som skulle komma när vi flyttade in har inte synts till än heller.. Jag har kollat in tapeterna som nu sitter uppe och det är värsta fusket! Oh my vad dåligt gjort.. Jag måste vara på plats när dem arbetar känns det som, så att det inte blir något slarv. Man kan inte lita på någon, allt ska gå fort och kosta så lite som möjligt.. Om dem låter mig kan jag mer än gärna hjälpa till så det blir bra gjort!! Sist dem tapetserat så har dem varken målat lister (säkert taket också) eller dragit bort gamla tapeter.. Tapetserat på listen, lister som ska vara där för att skydda tapetkanterna och inte tvärt om..

Jaja nu har jag fått avreagera mig..  Jobbigt..

Körsbärstofflor

Stickat ett par tofflor.. Mönstret hittade jag i boken Sticka sockor. Söta tycker jag :)


Den inriktade färdigheten

Heter nya momentet på skolan.. Vi ska alltså fördjupa oss i något terminen ut och jag tror jag kommer välja klädsömnad. Lärarna har gett oss temat Kulturella möten som inte många i klassen är så förtjust i inkl. mig.. Men medan dem tjaffsar om det så vet jag att det är bara att gilla situationen.. Funderat hur  och vad jag ska kunna göra för kläder utifrån temat och inget stämmer med det jag ville göra från början.. Skolan tjorvar alltid till saker, ist för att man verkligen får arbeta och fördjupa sig med det man behöver i sitt framtida yrke, så ska dem sätta käppar i hjulet + ge oss så mycket teoretiska uppgifter att det kommer bli så lite tid till det praktiska att man inte kommer hinna fördjupa sig.. Men som sagt, gilla läget.. Finns inget man kan göra åt saken.. :/

Försöker få min syster till att bestämma sig om hon ska komma upp till mig under hennes påsklov, eller om hon ska stanna hemma.. Eftersom jag inte kommer ner i sommar utan reser ut på annat håll så hade ju det vart skoj om hon kom hit till sin syster :)

måndag 28 mars 2011

Word

Nu har jag Word 2010 .. Något nytt att lära sig.. Men bra då jag nu kan börja skriva mina trevliga superduperbra texter och skicka in till lärarna :)

Har fortfarande inte lyckats ställa om till sommartiden.. Så trött jag varit hela dagen och nu inte så mycket trött..

Redovisningen idag gick väl sådär, typiskt mig att svamla, nu får jag skämmas :P haha

Nytt moment drog igång idag,, Studieplanering ska skrivas och vetenskapliga rapporter m.m. ska skrivas! Jag vill hinna med så mkt praktiskt som möjligt under dessa 9-10 veckor med fördjupning..

söndag 27 mars 2011

Rederiet

Nu är man snart på säsong 4 :P Introt har satt sig och nu går jag runt och nynnar på den, haha dramatisk är den, precis som hela serien! 20 säsonger och 320 avsnitt finns...


Goda rester

Söndag och jag äter upp sushin som blivit kvar.. :) Ska sen fixa lite skrivuppgifter, ska skriva om kläder och trender..

Haha roligaste bilden, vad händer liksom. Jag spexa till en bild som min lillasyster skulle få på skämt, men den här skulle bli seriös. Det blev inte som jag tänkt mig, jag hoppar in i bild :P
Mina egna sydda shorts har jag på mig :)

Sushiafton

Igår kom mina kära vänner för en kväll i japans tecken.. Tyvärr var 3 sjuklingar frånvarande men det betydde mer sushi till oss, haha :P Bjöd på lite Sake och nötter medan riset gjordes klart.. Sen gick vi i Mias sushiskola, Mia var den ända som gjort sushi innan t.o.m. gått kurs i det :) Henrik som ända kille spelade lite matcho, haha tog matskedar av Wasabi på sina bitar!! Herregud sa jag, Henrik svara att han ätit wasabi förr no big deal!! Haha han åt sedan, men det tog emot.. Trixit var det också med pinnarna :)

Rolig bild, vi ser pepp ut :P


Jag går i Mias sushiskola
 


 Henrik lär sig hur man ska hålla pinnarna
 

 Henriks starka sushirullar


efterrättar glass o bär, alla är supermätta


Här har vi bevis, Henrik äter Sushi något jag aldrig trodde han skulle ställa upp på att prova (precis som med kräftorna som genomfördes förra året)


Sushi är rätt dyrt men det blir mycket av det.. Nu har jag över en massa och går jag och köper mer ris kan jag göra en massa till :D Sushi hela veckan?

fredag 25 mars 2011

Våffeldag

Våfflor med grädde, hallonsylt och blåbärssylt.. Många i Ume som skulle ha drottningssylt dåååå :/ Äh vi blanda egen :P Gott vart de!

Skålar i massor :)

Idag har jag vart och köpt skålar, 6 par och jag ska inviga dem imorgon då jag ska bjuda på japansk traditionell soppa (kommer inte ihåg vad den heter).. Jag hittade även en supersöt rosa skål med lock, där kan jag förvara antingen sockerbitar eller godis lr nå liknande :) Sen min fina duk som jag köpte på indiska, jag älskar den gröna färgen med grönt glitter här och var, passar så fint i mitt kök :)



Två par sydda shorts :)

Mina shorts jag sytt. Dem är supersnygga tycker jag :) Skulle bara behövt stryka dem en sväng.. Passpoalfickor, gubbfickor, hake, och gylf, 4 saker jag fått lära mig att sy och nu kan jag det! Jag är nöjd, nu kan jag börja fundera på vad jag ska sy härnäst :)





torsdag 24 mars 2011

Ugglekuddar

Jag har sytt klart ett par ugglekuddar. Jag tyckte dem vart charmiga, dem passar bra i soffan :) Jätteroliga!


Jag provade fiskseende på kameran, de blev en rolig bild :P


Här ligger skönheten själv och sneglar på ugglorna, haha

onsdag 23 mars 2011

Mer nyheter! :)

Jag har skaffat en ny kamera! En liten rosa som passar mig perfekt, nu slipper jag den stora tunga systemkameran med objektiv hit och dit när jag ska fota små grejer :)

 

Sen så var jag ju på stan och letade pinnar till sushikvällen nu på lördag. Jag måste visa kakfatet jag köpt, så fiiiint :) Bordstabletterna och saltskålen fick vara med på bild.. Köpte ju dem igår också inne på Önska :)

tisdag 22 mars 2011

Gardiner

Mina nya gardiner.. Jag köpte färdigsydda. En av längderna tog jag och delade på och sydde två utav.. Därför har jag tre längder :) Den hela längden hänger över altandörren som draperi ist för persienner. Henrik har också vart duktig och satt upp persiennerna på dem andra fönsterna :)


måndag 21 mars 2011

Nödvändigt

Fler korgar att förvara bl.a. garn i, i bokhyllan så det inte syns och så inte katten kommer åt. Även en räfflad matta att ha vid kattlådan så att inte kattsanden sprids ut över hela golvet när misse går ut och in där! Sen så köpte jag mig en bambuskål ,grönlackad som jag ska ha som fruktskål.. Sen blev det ett par bordstabletter också :)


Nu blir det en kopp kaffe och sen är det dags att börja sy på shortsen :) Jag har än så länge ritat och klippt ut mönsterdelar till det andra paret.. Jag har köpt tyg till det och det är knallrött :P Fint!

1års present

Som blev en vecka sen.... En väst med flätmönster och ett par tofflor med volang.. Hoppas dem passar lillflickan :) Dem ska komma fram idag om inte posten tar längre tid än beräknat!

lördag 19 mars 2011

perfekt avslut

Med filmen om Cornelis Vreeswijk , ostkrokar, coca-cola och en stickning :) Bra film!


Experimenterar

Medan jag tittar på filmen Season of the witch experimenterar jag med garn som jag fått av Henriks mamma.. Lite spännande att sticka med effektgarn faktiskt, det är roligt när man inte riktigt vet hur det kommer att se ut :) Lördag börjar bra! Snart ska jag göra matlista för veckan, det blir väl en sväng på Coop senare.. Det blir lite sömnadsarbete också och det är bara kul :)



fredag 18 mars 2011

Framåt det går...

Gylf är sydd på mina shorts :) Första gylfen jag sytt någonsin. Jag fick sprätta några gånger men det gick till slut.. Det är inte som att sy i vanligt blixtlås i kjol, det är ju lätt..

Åkte in till stan och Tygbiten med Anna, letar fortfarande efter gult tyg men det finns ingenstans. Det fick bli rött tyg till shorts nummer två som jag ska sy nästa vecka..

Nu ett avsnitt av rederiet och lite kaffe!

torsdag 17 mars 2011

Besviken.. och annat roligare

Men så irriterande, ingen av sofföverdragen passade!! :( Det ena var för stort och det andra för litet, även fast båda var till för tresits soffa med våra mått.. Dåligt värre, men det är bara till å skicka tillbaka och leta vidare..

Jag har äntligen fått tummen ur och sytt på knappar på västen och nu ikväll kunnat skicka iväg presenterna med posten :) Bättre sent än aldrig! Hoppas nu bara flickan tycker om rosa. Bebisflickor tycker jag ska ha rosa, fint :).. Och annars ser man ju ingen skillnad på pojke o flicka när dem är små, iaf ser inte jag någon skillnad om jag inte vet vad det är för något innan jag ser bebisarna.

Jag har kommit ganska långt på shortsen, tack vara kompisar som vart mitt stöd i skolan när jag vart förvirrad på beskrivningen.. Ikväll har jag fålla benen.. Imorgon är det handledning igen, det behövs då jag för första gången ska sy gylf, nervöst.. Men det ska väl gå bra, inget annat har ju gått dåligt så..

Henrik har borrat upp gardinstången, så jag ska sy gardiner i morgon lr i helgen.. :)



Dags att sova nu.. God natt.

onsdag 16 mars 2011

Sydag!

Idag har jag sytt och sytt lite till. Under förmiddagen fick jag sitta hemma och sy, dock inte på mina shorts för jag förstod inte hur man skulle sy dessa passpoarfickorna (vet inte hur det stavas), som för den delen är knepigt och stressande, gör man fel är det bara att slänga ! Jag sydde ist på mina ugglekuddar, trixade med vlisefix och supertät sicksack :)

For in till skolan för handledning och behövlig hjälp.. Jag trixar och försöker förstå hur man ska sy. Det ser så simpelt ut när man ser färdigsydda passpoar? fickor.. Men det tog mig några timmar och provlappar innan jag gjort min första ficka.. Nu kan jag andas ut för det blev bra.. Imorgon ska jag sy dem två andra!

Tiden flög iväg och jag tog mig i sista stund in till stan innan Husqvarna stängde. Jag behövde sytråd i rosa och svart.. Knappar till kofta .. och fler utav spolarna till maskinen. Spolar till maskinen kan man inte få för många utav. Har haft för få och har behövt antingen spola över tråd eller dra bort all tråd som funnits på spolen innan.. Men nu är det problemet över :)

Kom hem efter att ha mött upp Henrik, ätit middag på stan.. Haha vi tog oss hem på olika håll, han cyklade och jag tog bussen :P Upptäckte att mitt paket kommit till Coop, paket med sofföverdrag i :) Dem får jag hämta imorgon för idag hanns det inte med!

tisdag 15 mars 2011

Klipper ut delar

Delar i tyg till mina shorts och mina ugglekuddar :) Bara nu jag hittar sytråden, jag vill börja sy.

måndag 14 mars 2011

Ny färg

Jag har kommit in i en cerise fas. Tycker färgen är trevlig att titta på och ha inomhus.. Idag har jag inhandlat cerisa gardiner, mattor och lite tyg :) Så nu är det bara att börja sy! Har även köpt två persienner som ska sättas upp i vardagsrummet. Solsida utan persienner är inte det roligaste då det är där man sitter och ska plugga vid datorn och man inte ser ett skit..

söndag 13 mars 2011

Fysjutton

Det tog ju hela jävla dagen att läsa ut boken och skriva rapport :( Men ååå, jag som senast förra helgen sa att nu måste jag skärpa mig och inte plugga så mkt på helger utan ta det på skolveckan... Jag har fortfarande kvar en halv A4 ungefär med reflektioner, så det går ju fort som tur är. Ikväll ska jag inte missa Solsidan, har gjort det senaste två gångerna och tur då att playkanalerna finns!

Som redan sagt så ska jag försöka hinna in på stan och köpa tyg imorgon, måste nu då snart planera hur mycket tyg som går åt till mina projekt..

Jag ska bli duktig nu och börja ta med eget kaffe till skolan, dessa guldtior går åt som smort under rasterna.. Det ska det bli ändring på, nu blir jag ekonomisk och blandar eget! Vit 0.5 l räcker gott och väl :)

Haha är bara tvungen, bild på min nya termos :P

Innan plugg..

Ser på Narnia :) Men sen blir det att sätta igång med arbeten! I morgon ska jag ha seminarium på Retro boken och efter det handledning av mitt syprojekt. Jag tänkte sy byxor med gylf , har aldrig gjort det så det är på tiden.. Förhoppningsvis hinner jag åka in till stan för och köpa tyg också :)

fredag 11 mars 2011

Broderi

Mitt broderi. Jag är nöjd :) Hoppas jag får bäst betyg på den.. Använt mig utav stjälkstygn, plattstygn och efterstygn..


Svårt att se på håll och i detta hemska ljuset, men det är metalltråd mellan bokstäverna.. Syns mycket bättre i verkligheten! Det som skimrar och det är så fint när solen lyser in på tavlan :) 


Nu är ju broderimomentet slut på skolan men jag har ändå startat upp ännu ett broderiprojekt. Pappa fyller år i april så han ska få någon tavla, så jag har tid på mig och behöver inte stressa för att bli klar.. För nu börjar ett kort och intensivt moment som ska handla om kläder och trender, jag ska sy byxor med gylf! Har aldrig sytt byxor överhuvudtaget så det ska bli spännande :) Säkert svårt, mycket detaljer på byxor som man inte tänker på att det finns...

torsdag 10 mars 2011

sofföverdrag

Nu har jag beställt två nya sofföverdrag.. OJoj hoppas dem passar på min soffa! Har ju haft lite problem med kattklös i några år och det är så tråkigt att behöva ha filtar kastade över soffan hela tiden.. Inte så snyggt, i stil med såna på tv som har plastöverdrag, haha Nästa vecka kommer dem med posten, ett beiget och ett mönstrat.. spännande värre!

Imorgon är det jobb som gäller, ut till lilla Holmsund :)

tisdag 8 mars 2011

Skriva skriva skriva

Idag är det studentsportar-dag, för mig som inte tycker det är kul att gymma så betyder det en ledig dag :) En ledig dag som ska tillbringas framför datorn och skolarbete, näsan i en bok också om jag hinner klart med allt skrivande.
Igår hade jag redovisning och utställning av mitt broderi. Tavlan är kvar på skolan och jag har ingen bild på den.. men jag kan säga att jag är nöjd och den kommer sitta fint i min hall :)
Om jag nu får tapetserat snart! Vars är hantverkarna med min tapeter? , känns som jag väntat en evighet. Jag har inget på väggarna, inget är på sin plats och det är tredje veckan det är så här.. Men jag får vänta då jag inte kan göra något åt saken..

Fettisdagen idag, jag tycker semlor är äckligt så jag står över.. Tycker varken om bullen, grädden, mandelmassan/ eller vaniljkrämen .. Bleeeää

söndag 6 mars 2011

Våra nya cyklar :)



Hämtade dem idag, köpta på Biltema. Äntligen har man en ny cykel. Både jag och Henrik har haft mormor och farfars cykel som båda hade gjort sitt.. Snart kan man cykla, provade en bit, men vågade inte cykla på isen riktigt..

lördag 5 mars 2011

Korthårig!!

Frisören och jag missuppfattade varandra och det slutade med att jag blev korthårig! Som tur är växer håret ut och på mig går det undan, det växer som ogräs... Så nu ser jag ut såhär, kommer ta ett tag att vänja sig..



fredag 4 mars 2011

Sådärja!

Nu var broderiet klart, bara en ram lr liknande som fattas. det får jag leta efter i helgen för på måndag ska det redovisas och visas upp på en snabb utställning i lärarhuset..

Jag kan nu börja med stickning av tofflor som jag inte hunnit med ännu.. Storlek - bebis 1 år, så det ska väll gå fort :)

Jag ska snart iväg för att jobba igen, tar lite tid att pendla mellan hem och jobb så jag får åka redan 14.15 när jag börjar 15.30.. Det blir sent hem.. Bussarna passar inte mina jobbtider.. Slutar 21.15 och är hemma 23 :( Men det är de värt..

torsdag 3 mars 2011

Myskväll i soffan..

Med en av mina favorit artister Lykke Li och hennes nya album i högtalarna.. Och Broderi :) Perfekt!

Bländad

Här sitter jag i soffan och ser knappt något. Vi har inga persienner ännu i fönstren så solen lyser rakt in på mig och mitt broderi. Jag har börjat brodera med en ny tråd som är lite metallisk och svårare att brodera med. Den är glansig och hårdare i silver. Så tråden bländar mig också :P Men det blir fint :)

Jag jobbade igår ute i Holmsund med gamlingarna :) Jag fick gå tidigare så jag hann med en tidig buss annars hade jag inte vart hemma förrns strax innan elva.. Jag jobbar imorgon också och nästa fredag, får se om det blir något mer... Passar så bra nu när jag har så mkt självstudier att åka ut och tjäna lite pengar.. Denna lönen ska få sponsra min ännu inte köpta cykel.. På lördag ska jag och Henrik och kolla cyklar, både två ska ha en ny.. Det viktigaste är cykelkorg och växlar, den ska vara lättcyklad!

Nu ska vänta på att solen ska flytta sig lite mer, så jag kan börja brodera igen.