söndag 30 maj 2010

läsa en vanlig bok


Saknar verkligen att ha en bok att läsa på kvällarna, en bok som inte har med skolan att göra, inga kurslitteraturer alltså. Jag vill läsa en vanlig jävla bok som jag själv valt ut och vill läsa.. I veckan när jag är färdig med allt som har med skolan att göra för den här terminen, så tänker jag beställa några pocketböcker till mig som jag ska ha och läsa i sommar :) Snälla låt den här sista veckan gå fort, jag orkar inte tänka på skolan längre...

Brännbollsyran

Denna helgen var den sista innan alla far iväg från Umeå och det har vart brännbollsyra här. Så jag var på fest på Ålidhem , trevligt att träffa alla en sista gång även fast jag kanske inte såg så många av dem då det var fullt med främlingar där också! Det gick inte så bra för mig heller då jag har magkatarr och inte ska dricka nå alkohol egentligen, men jag tänkte en sista gång går väll bra... NOT! Jag hann dricka inte ens två glas vin innan min mage fick nå jävla krampanfall och det höll i sig hela kvällen/natten :( Så himla synd för jag ville också bli lullig och göra konstiga saker, haha... Men ist fick jag ha roligt med att kolla på vad alla andra onyktra personer höll på med och det var inte fyskam det heller!! HAha mankini/borat killen, Henriks infall och alla andras knaspåhitt :P Jag börjar även se ett mönster med folk som jag känner, hur dem beter sig onyktert..

Men men... Nu ger jag mig in i sista veckan på skolan och allt som har med det att göra.. Sista seminariumet, redovisningar, utställning, tårtbakning och avslutning =) Längtar till nästa vecka då jag börjar jobba!! TJOHOO =)

I helgen ska jag också sätta igång med min trädgårdsruta och det är på tiden, men jag har inte hunnit börja än då jag haft hundra saker på gång...

Nu ska jag skriva dokumentation! Hoppas det flyter på bra, för jag orkar inte tänka på det för mycket...

fredag 28 maj 2010

Besviken på ESC :(

Vi gick inte vidare till final!!! Helt upprörd över dem skit låtarna som nu ska tävla mot varandra.. Eller, det finns väll några bra men jag är besviken på att inte vi fick vara med och tävla :( Detta har aldrig hänt förrut.. Nästa år måste vi ju vinna hela skiten för att kompensera upp årets fiasko.. Nästa år så får juryn bestämma vilken låt vi ska ha med för svenska folket har så dålig smak.. Själv röstade jag för fullt på Salem Al Fakir till ingen nytta då det finns allt för många tondöva svenskar i detta landet!! Hur länge var Annas låt med på topplistan jämfört med salems låt? Inte så länge och jag undrar vars alla som tyckte Salem skulle vinna höll hus när det var svenska finalen och den röstningen?! Dem som röstade på Anna då var nog småtjejer och dem andra "vuxna" tänkte nog inte på att rösta utan tänkte att alla andra röstar väll på honom ändå... Helt sjukt besviken på årets tävling, tråkig låt, tråkig människa, tråkigt framträdande, alla visste ju redan innan att det skulle gå åt helvete, tyvärr så är det så...
Jag hade ändå en liten förhoppning igår att kanske KANSKE vi kan, men den var egentligen inte så stor den förhoppningen!

torsdag 27 maj 2010

ESC semifinal toooonight !

Ikväll är det Sofie som sitter klistrad framför tv:n då Sveriges Anna Bergendahl ska kvala in till finalen på lördag! Hoppas hoppas vi går vidare! Annars är det inte kul längre. Man har ju kunnat läsa en massa negativa saker om att det är för stor konkurrens bla bla bla, men vi är ju alltid med i finalen och det tror iaf jag att vi kommer att vara den här gången också.. För allt som svenskarna tycker är dåligt brukar alla andra tycka är bra och tvärtom..

Då har jag några timmar till att sitta i soffan och sticka =) Kan inte bli mer perfekt!

tisdag 25 maj 2010

Låt björnen sova!

Väck inte den björn som sover brukar man höra lite då och då.. I detta fall är björnen jag själv. I natt blev jag väckt minst fem gånger av Henrik som nattvandrar i sömnen! Efter knuffningar, tygkastande på mig och spring i lägenheten flippade jag när han skulle ut i trapphuset mitt i natten!! Jag flög upp ur sängen och skrek och slogs, Nu får det vara nog på dumheter och nå svordomar kom ur min mun! Jag var väldigt trött då jag klev upp 6 på morgonen och gick och lade mig sent och sen inte fick sova lugnt då han höll på, så det var inte konstigt att ett utbrott utan dess like skulle inträffa.. Undra va grannarna ska tänka, haha :P

Ne men det är alltid något varje kväll, är det inte strålkastarna i ögonen då han tänder lamporna både i taket och spotlightsen ovanför sängen, så är det knuffningar, pratande, snarkande och spring i lägenheten..

Hur ska jag någonsin bli helt utvilad och slippa vara trött? :(

måndag 24 maj 2010

ångande hett ;)

Och här kommer det, ett inlägg om mitt sprillans nya strykjärn som Henrik var och köpte åt mig idag. Har man som jag bråkat med sitt gamla strykjärn i månader är det här nya underverket välkommen in i Sofie Erikssons hem =) Det glider fram på tyget. Behövs ett bra strykjärn då man är som jag och älskar att stryka! Kanske inte det billigaste men bra garanti.. Så nu åker det fram och ikväll ska det strykas hejvilt här hemma!




söndag 23 maj 2010

Sydag.. Love It


Äntligen söndag! I morgon är det måndag och då är det skolan som gäller, tjoohoo!! En evighet sedan jag var på skolan nu.. har suttit hemma med mina magkramper och sytt, sytt och sytt... Idag kommer jag bli klar med en stor del av mitt arbete! Gäller bara att ha fokus på vad jag ska göra så kommer det gå fint =) Så idag ska jag sitta vid min älskade symaskin och gasa för fullt! Synd bara att mitt stryckjärn tjorvar med mig och spottar hett vatten på mig, har redan bränt mig en gång idag och hoppas att det inte ska upprepa sig! Nu har jag kaffepaus, gottigt... Kaffe måste vara det godaste som finns efter kranvatten då..

tjingeling nu ska jag fortsätta min sydag =)

lördag 22 maj 2010

Kulturnatta

Idag har jag vart ut på stan med Henrik, Daniel och Danne. Det är kulturnatta idag så det var många band som spelade överallt och det fanns många saker man fick testa på tex vika lotusblommor m.m. men det hade jag inte tid med utan jag köpte en mjukglass och strosa runt och letade efter VK, Daniel är ju med i tidningen idag i "dagens fråga" =) Träffade på Henriks Faster med man, trevligt.. Sen så var det dansare på sån där "stripp-stång" , tjejen hade fan åttapack på magen, shit vad vältränad man måste vara för att orka hålla fast sig på stången!

Nu är jag hemma och jag plocka fram min älskade gitarr och har suttit och spelat mina fina klassiska melodier =) Det är inte många som vet att jag spelar gitarr och har gjort det sen jag var 9 år.. Jag har haft en del uppträdande på konserter och i kyrkor .. Men på senare dagar har jag blivit så nervös av mig, så den ända som får höra mina ljuva gitarrstämmor är jag själv och älsklingen Henrik. Men det gör mig glad att spela och det är det bästa!


Jag kunde inte bärga mig utan har börjat lite smått att sticka på pippitröjan! Älskar garnet jag stickar med "Tildagarn", det blir kanonbra =) Tur att jag blev inspirerad till att sticka denna tröja, för det är så kul att sticka och det kommer bli så fint =) Henrik ska få sig en också, fast en blå tänkte jag!

torsdag 20 maj 2010

Syndat på stan

Idag när Henrik slutat jobbet åkte jag in till stan och mötte upp honom. Jag får egentligen inte pengar förens på tisdag men jag kunde inte vänta tills dess! Jag har köpt garn såklart =) Tilda garn 50% bomull 50% akryl, det ska jag ha till min pippitröja. Jag köpte även stickor och rundstickor =) Henrik ska också få sig en stickad tröja av mig, men min gör jag först!
Jag var in på ohlssons och köpte cerisa och gula tyger till ett par förkläden jag ska ha på jobbet i sommar. Jag tänkte sy mig två stycken och brodera in mitt namn och något fint på. Så jag kommer få mig ett par personliga och snygga arbetskläder =) Jag har även köpt trådar som behövs till skolprojektet (det går typ en rulle på två dagar!) och så var jag tvungen till att bunkra upp med nya symaskinsnålar, har haft sönder den sista jag hade på lager här hemma!

Sen köpte vi lite kläder! Henrik har fått sig ett par supersnygga shorts som han hitta helt själv, jag är stolt över honom =) Jag har lyckats föra över mina stil/klädeskunskaper till honom! Han fick även ett par T-shirts och jag fick också ett par, ekologiska kläder såklart.

Till sist gick jag och Henrik och köpte oss var sin mjukglass med topping och satte oss på på uteserveringen =) Gott gott gott behövdes lite kall glass i värmen. Har bannemej vart 25 grader i en vecka nu! Jag vill ha lite regn som svalkar emellanåt och imorgon hade det varit fint med en skur tycker jag..

Omgiven av Muppar

Här i Holmsund finns det massor med Muppar och flera på våran gård. Minst fem muppar bor här. Man kan även se en massa Muppar ute på samhället, i affären och på bussen hör man dem prata om alla möjliga besvär! Inte gör det mig nått, det är bara det att jag aldrig sett så många på ett och samma ställe. Dem är faktiskt ganska så roliga ändå!

onsdag 19 maj 2010

trädgårdsruta

Nu har jag fått mig en trädgårds yta att odla grönsaker på till sommaren =) Jag tänkte mig lite persilja, morötter, sallad och nå lökar kanske.. jag har inte odlat något sen jag var liten i våran sommarstuga, så jag börjar enkelt med sånt man inte kan misslyckas med =) Vi har även sen innan jordgubbsplantor och rabarber på våran plätt.. Det som var mycket bra är att gården där jag bor har allt som man kan tänkas behöva till skötsel av plätten, som spadar, handskar, krattor m.m. Så jag behöver inte oroa mig för att behöva köpa en stor spade och ta hem på bussen, haha

Idag ska jag fortsätta med att sy på utställningsprojektet, mycket att göra och många hundra sömmar är kvar! Det är bara att börja och se hur långt jag kommer, mår lite konstigt, tror det kan vara pollen som flyger runt och förstör mig =(

Jag ska även se om jag kan komponera ihop en egen låt på gitarren, eller så tar jag nån bra låt och lär mig spela den =) Får se vad jag har ork till! Jag vill göra en liten melodisnutt och ha bakom mitt filmprojekt, även fast jag inte kan använda det till redovisningen/utställningen.. Men jag vill göra det åt mig själv så jag kan känna mig nöjd över det hela.. Så är det om man inte får jobba självständigt utan måste ha grupparbete. Allt kan inte handla om mig själv utan filmen ska sättas ihop med de andras och då kan man inte ha en egen låt i bakgrunden... Sånt är livet ibland....

tisdag 18 maj 2010

natten snart

Snart kryper jag ner under täcket och hoppas på att få sova gott... Undra om jag börjar bli sjuk, för det känns så =( eller så är det pollen i luften som får mig till att må mindre bra än jag brukar göra. Idag har jag jobbat på för fullt, är på god väg att få ihop mitt tygpussel! Nu måste jag klaga på grupparbeten också! Jag har en massa idéer om hur jag vill göra med mitt slutresultat av allt jag gör nu sista veckorna, men grupparbetet jag har sätter käppar i hjulet för mina extremt bra grejer jag vill göra. Tusan! Aldrig får jag göra på bara mitt sätt, alltid ska jag bli styrd på ett eller annat sätt av något! Ja nu har jag klagat på det, det känns bra att få ur mig det...

Kan man vara utbränd men ändå fortsätta jobba bara för att man måste? Jag är på god väg om jag inte redan är det nu.. trött.

God Natt

Schizofren? Nej, Kreativ!

Läste lite nyheter idag.. Forskare har hittat samband med kreativa människor och dem som har psykiska problem som schizofreni!! Ojoj ska man bli orolig nu kanske, haha
De folk som kan "think outside the box" har likadant hjärnarbete som dem med psykiska problem. Jag som alltid har tänkt och pushat mig själv till att göra det "think outside the box" . Men vad kan man göra om man har ett kreativt tänkande. Jag är väldigt glad över att jag har det =) Jag kan hitta på nya saker och tillverka dem själv och det är det inte alla som kan, jag är bra och har alltid varit och kommer alltid vara, även om det blir att jag blir psyko :P

måndag 17 maj 2010

konstnärs föreläsning

Idag har jag vart på en föreläsning med tre konstnärer/hantverkare! Bästa föreläsningen jag vart på =)

Jag fick höra på Pär Axelsson som är keramiker och han hade med sig några av sina föremål och han berättade om sin historia.. Camilla Caster var den andra hantverkaren och hon är glaskonstnär och hon hade med sig jättefina glasföremål.. Den sista föreläsaren var Jögge Sundqvist som är trähantverkare, han har också mycket fina och unika saker han gjort.. Man kan googla upp dem alla och se några av deras föremål =)

söndag 16 maj 2010

Projekt på G

Jag håller på med lite projekt.. Här får ni se några som är på gång att bli något =)


En liten bit av mitt projekt till utställningen...


Den virkade koftan som har legat på is ett tag medan jag har haft hundra andra saker att göra, men snart är den klar!


Ett baraföratt-projekt då jag har en massa restgarner här hemma.. De ska bli en mössa till hösten...



Sen så har jag blivit inspirerad av några i klassen till att sticka pippitröjor! Så det blir ett projekt efter jag är klar med alla mina påbörjade grejer, om jag kan vänta tills dess alltså :P

lördag 15 maj 2010

(o)bekväm?

Jag är så himla trött på folk som inte kan säga Ja eller Nej! Hur svårt kan det vara egentligen?! Sen vara hur glad och trevlig och låtsas som ingenting för att sen ändra sig helt plötsligt och bli någon helt annan..

Igår skulle jag låna en grill som jag trodde var helt okej att få göra för EN kväll, då den jag skulle låna den av var så trevlig och sa att det gick såååå bra så. Jag hade frågat några dagar innan och då var allt så positivt. Till att sen igår ändra sig helt då jag skulle hämta den och jag blev kallad för BEKVÄM!!! Jag är så jävla upprörd över detta! För det är jag verkligen inte, inte det minsta.. Hade jag vart det hade jag för det första inte bosatt mig i Holmsund. Jag var helt i chock när jag hörde vad som personen sa att jag inte fatta vad som hänt först då jag var hemma igen med den där jävla grillen. Så det slutatde med att jag inte använde grillen utan bara gjorde rent den och skickade några att lämna tillbaka den.. Jag trodde att vi var bra vänner ändå, eftersom jag lånat ut grejer till den personen flera gånger..

Tydligen så tyckte personen att vi skulle ta bussen och köpa en egen och att det inte var så himla svårt och att vi inte kunde hålla på att låna den hela sommaren. Men det var ju INTE det som var grejen att jag skulle hålla på att låna den hela jävla sommaren, det har jag aldrig sagt, utan som sagt jag fråga om jag fick låna den en kväll för att sen lämna igen den dagen efter! Som ni märker har detta retat upp mig och dem som känner mig vet att jag aldrig glömmer.. Det värsta var ju att Henrik blir ju drabbad.. Precis efter jag skickat smset och frågat om grillen sa han att vi kunde fara med någon att köpa en ist, men jag sa då att jag redan frågat och jag skrivit att vi kommer och lånar. Så då tänkte ju jag att det skulle vara dumt om jag frågat flera gånger och sen inte gjort det.. Dumma jag. Men jag skulle aldrig i mina vildaste fantasier kunna förutspå detta, eftersom det var så positivt från början..

Nu har jag fått ur mig detta och ska nu lägga det bakom mig.

torsdag 13 maj 2010

Alice


Jag har sett denna filmen idag! Ett bra tidsfördriv, även fast jag behöver all tid till arbeten så är det skönt att komma ifrån det i någon timma.. Filmen var ganska bra ändå, så där lagom knäpp =)

onsdag 12 maj 2010

Fantasilandskap

landskap av "skräp", alltså av plastpåsar, tygspill, trälim, ståltråd, garn och plastnät... Så här blev min grupps workshop från förra veckan. Ser mycket bättre ut i verkligheten, det var svårt att fota inne i lärarhuset, här ser man inte alla detaljer ... Grejen med detta var att prova att skapa i olika material och sammanställa gruppens experiment, vi fick lyssna på en klassisk melodi och vi tänkte dalgångar, därför blev det ett landskap =)

söndag 9 maj 2010

Restgarner blir väska

Av restgarner som jag fått av Emma virkade jag en söt liten väska. Man ser att väskan har flera blå nyanser och garnerna är olika tjocka, men det blev bara häftigt tycker jag =) Jag kanske virkar nån liten blomma också och syr fast, så blir det ännu mera sommar över väskan!



Misse bevisar att man visst kan sola inomhus, när solen flyttar sig är det bara att följa efter...



Min sötnos


lördag 8 maj 2010

Kick Ass

Filmtips! En riktigt bra film så se den =) Kick Ass gjorde den verkligen

Lite bilder på Superhjältarna!




Bara för att Tussen (Henrik) är min!


Bara för att Tussen är min och för att jag har paus i min pluggverkstad så gjorde jag denna bilden till honom...




pluggar

Fint väder ute men jag är fast inomhus än så länge med böcker att läsa och skriva inlämningsuppgifter om.. Kanske inte det roligaste att spendera sin lördag på men hellre att jag gör det idag än behöva stressa efter skoldagarna, då jag brukar vara jättetrött när jag kommer hem! Så jag lägger min energi på att bli klar med detta idag och satsar på en pluggfri dag imorgon i stället =)

Jag läser just nu:

"En start för tänket - en bit på väg" Analys av ett utvecklingsprojekt kring kultur och estetik i skolan.

Och senare ska jag över gå till Lev Vygotskijs bok " Fantasi och kreativitet i barndomen"

Låter inte detta trevligt! hehe Tur att jag har kaffe inom räckhåll och en stor godisskål på bordet :P Men sen när solen kommer till balkongsidan sätter jag mig där ute och läser =)

torsdag 6 maj 2010

sjukt trött

Jag menar verkligen att jag är sjukt trött! Och faktiskt så är jag lite sjuk också, igår hade jag feber och idag ont i halsen och kan knappt hålla mig vaken. Så jag ska ta en tidig kväll och krypa ner under täcket strax.. I morgon är det redovisning av min grupps workshop som vi gjort i dag. jag ska försöka ta lite bilder på det imorgon och lägga upp här.. Det är väldigt flummiga saker vi har gjort om jag säger så =) Min tankeverksamhet har heller inte varit på topp dem senaste dagarna och idag ville jag bara hem så fort jag kom till skolan... Måste vila upp mig i helgen så jag har något att komma med nästa vecka då grupparbetet startar på riktigt!

Kolla vad jag hittade i skolan idag! Mitt gamla broderi som jag gjorde för några månader sedan, haha riktigt kantigt och fint =) Jag blev tilldelad ordet kantig på en lapp och skulle testa olika stygn och brodera vad jag tänkte på utifrån ordet...


Natti natti nu går jag och sover och hoppas nackspärren inte kommer tillbaka nå mera för idag/kväll/natt.....

onsdag 5 maj 2010

Barnbok - Pricken


Kan man inspireras till textila och trähantverk från den här barnboken? Nog kan man det! Om en månad ska det bevisas =)

Den här boken minns jag från Dagis och fritids, den var en favorit ett tag!

tisdag 4 maj 2010

vässa klorna

Och måla dem med fransk manikyr nagellack!

Men om jag ska vara ärlig så är jag ganska kass på att måla detaljer då jag skakar så mycket i mina händer.. Men det är roligt ändå och det blir fint på håll =)



Imorgon börjar sista momentet för vårterminen Textil inriktning 1, Estetisk kommunikation! Det ska bli spännande =) En massa workshops och grupparbete och till sist en utställning.

Bara en månad kvar tills jag får börja jobba på mitt nya sommarjobb, ska bli så kul =)

måndag 3 maj 2010

Bara för att jag kan och måste





Misse har hjälpt mig
att sy

















Katt tyget jag haft till mina köksstolar blev också en praktisk förvaring till plastpåsar!














Skolprojekt- värdeförvaring

Misse hjälpt till med detta också..












Kanske inte syns så bra, men det är en midjeväska. En lite sötare, en lite guldigare, en lite bättre än dem vanliga.. Design Sofie såklart =)

söndag 2 maj 2010

Ännu en kväll i soffan!


Spenderat söndags kvällen i soffan och eftersom det inte var någon Wallander film på kanal 4 så såg jag den här filmen i stället! En trevlig film, men lite förutsägbar. Det var lite Harry Potter över det hela, men ändå inte.. Jag tyckte den var bra i alla fall =)

Jag har fortsatt att virka med mitt Saffrans garn och snart är jag färdig med koftan =) Den har legat på is nu när jag har behövt sy en massa andra saker till skolarbete, men snart klar och då väntar annat trevligt garn som ska göras grejer av!


Söndags-shopping


Äntligen har jag fått mig utomhusmöbler till min balkong =) Dessa blir perfekt för mig och Henrik! Köpte dem på Jysk för ett bra pris också, perfekt! Och hellre stål än trä som man måste underhålla för att slippa få fliser i rumpan... Så snart är det dags för att plantera blommor där ute också, det ska bli så fint.. Vi köpte även en grön "gräsmatta" men det räckte tydligen inte med två meter. Jag har större balkong än jag tror! Så jag får väll antingen köpa en till eller fixa något annat trevligt att ha, kanske sådana träplattor som man lägger ihop till ett golv. Det hade också vart fint, men vi får se..

Jo just, det blev en fika efter möbelshoppingen också, plus lite kattleksaker och godis till Bianca =) Hon blev glad! Så vi är alla nöjda nu..