lördag 31 oktober 2015

Oktoberfin

Har stickat ett par sockar till mig själv av garnet jag köpte i Jokkmokk. Nu har jag över en del och tänkte sticka ett par fingervantar :)
Allhelgona

Besökte Vännäs kyrkogård där farmor, farfar, faster och farbror ligger begravda. Tände ljus och lade dit lite grandekoration :) Resten av min familj besökte Uddevallas kyrkogård på förmiddagen och gjorde fint där min morfar och mammas sida av släkten ligger. 


VännäsUddevalla
söndag 25 oktober 2015

Trollhättan i mitt hjärta

Tiden stannade upp och jag var i chock när min lillasyster ringde mig i torsdags och frågade om jag hade hört vad som hänt hemma i stan. Hon berättade att en maskerad man hade gått in på kronan skolan (som den heter numera) och dödat flera personer. Det kändes väldigt nära, på vår gamla kronogårdsskola, i mitt område, vägg i vägg arbetar min andra syster, har bott 500 meter därifrån 15 år av mitt liv. Overkligt.

Fick senare kontakt med min storasyster som ringde och berättade att hon lever (hon var på jobbet), men det var hysterisk-panik och tidningar och utländska medier ringde nonstop till hennes arbete. Ambulanser som kraschat  in i väggen, poliser sprang runt och massor med oroliga människor var överallt. Min syster hade varit ute på promenad med en äldre tant bara en bit bort när hon hörde pistolskotten och skyndade sig tillbaka.

Min mamma arbetar på sjukhuset och där var det oroligt, poliser fick skydda personalen då folk ville tränga sig in på avdelningar.

En stad i sorg. Min stad.

Hatbrott fick man höra sedan. Nu får det vara stopp. Det får inte gå så långt så människor, BARN blir mördade!

Klockan två idag hålls en tyst minut för offren. Jag är med.


Hösten för två år sedan stod jag på kopparklinten i Trollhättan och tog den här bilden över Göta älv. Det här är min bild av min stad. Fridfull och vacker. 


Oktober

Regn och grått ute men mysigt inomhus :) Så brukar oktober månad vara. Jag pysslar på och är ledig från jobb och skola i helgen. Fick tillbaka mitt provresultat och betyg på kursen i fredags, blev bättre än väntat!! :) Så jag är glad.


Tomater från mina plantor. Har plockat ungefär 5-10 tomater per dag.
 Men nu börjar det bli mindre och mindre. 


Lilly är så nyfiken på min stickning :)


Fick min första jultidning i brevlådan. Så mycket fint och roligt, men får se vad jag hinner göra innan jul.. Jag vill göra allt men vet att tiden inte räcker till.


tisdag 20 oktober 2015

Steg!

Imorgon avgörs stegtävlingen jag har varit med på. Jag har gått väldigt ojämnt, vissa dagar bara 1500-5000 steg och andra upp på 15000. Mitt rekord är 28500 steg på en dag :) Men som det ser ut nu kommer jag att komma i mål 30 mil på 1 månad! Det har varit kul att se hur många steg man tar både på arbetsdagar och på lediga dagar.

Stegräknaren är på 7-21 även hemma :)


Mina studier går bra. I fredags hade jag ett stort prov, satt i 2 timmar 50 minuter och skrev 17 sidor, sista halvtimmen när jag fick kramp i handen, haha Men gick därifrån nöjd, så nu hoppas jag på ett fint betyg :) Men ingen vila, nu har jag startat en ny kurs, Medicinkursen.

 Vi har haft tur med vädret och haft en varm höst, härligt!

Bianca ute på baksidan.