söndag 23 augusti 2015

sommaren kom i augusti

Värmen och det fina vädret kom i augusti. Bättre sent än aldrig :) Det har blivit dåligt med bad den här sommaren. Jag har badat 1 gång och det var utanför trollhättan i en sjö. Igår tog vi en utflykt till Örnsköldsvik, åt lunch där och shoppade lite. På vägen hem stannade vi till på Salusand. Härligt väder även fast det blåste en del. Dock fick bara fötterna doppa sig.
Norrbyskär

För två helger sedan tog vi en tur ut till Norrbyskär. Promenerade runt på ön i det fina och varma vädret. Besökte museet och åt den goda skärgårdslunchen.


Lekstugor som man kunde gå in i där det var möblerat så fint i tidsenligt 30-tal.


Fåren var så söta :)fredag 7 augusti 2015

Glossy

Mina två senaste glossyboxar! Och i sommar har det varit specialdesignade boxar, jättekul! :)

 Juniboxen designad av Carolina Gynning.
Har använt allt utom ögonskuggan. Blir inte att jag sminkar mig på sommaren.
Guldtatueringen satt på i nästan 2 veckor och det orangea nagellacket passar mig perfekt :)


Juliboxen designad av illustratören Jamie Lee Reardin.
Läppennan var det bästa och läppbalsamet lukta smaskens.
Nu i helgen ska jag testa ansiktsmasken från asien, spännande :)
Melodi

Uppe på vinden i stugan hittade jag ett stort stycke tyg. Inget mindre än Stig Lindbergs "Melodi", original handtryckt av NK:s textilkammare. En riktig skatt! Tvättade tyget försiktigt och lade det plant för att torka och det gick bra. Nu är bara frågan vad jag ska (vågar) göra med det :)


måndag 3 augusti 2015

Sommaren fortsätter

Om man kan kalla det sommar?! Kallt och regnigt var och varannan dag. Tänker nu vilken tur jag hade med vädret under min semester! Fick sol och värme större delen av mina semesterdagar :)

Jag väntar på att mina tomater ska komma innan frosten, men det är nog för mycket begärt den här sommaren. Alla mina plantor, bär och blommor har/är sena pga vädret. Väntar på mina vinbär som jag ska göra saft på. Kanske till helgen hoppas jag :)

Nu ska vi försöka klämma in några mindre utflykter när vi är lediga samtidigt. Började med att jobba två helger i rad och så gick bilen och dog :/ Men förhoppningsvis får vi hämta den idag! Vi blev ju påkörda/påbackade mitt i fronten på bilen på parkeringen. Senare började lampor och grejer lysa så det var bara att bärga bilen till verkstad. Men tur att det hände efter att semestern var slut!

Under mina lediga dagar har jag målat möbler, hyllor och piedestaler som jag tog med mig upp från stugan. Två av dom har pappas morfar snickrat, men färgen höll på att lossna så jag har slipat och målat dit ny färg. 1 varv kvar innan dom är klara :) Tog med mig en tavla som pappa målat på 60-talet, den fick sig även en renovering på ramverkstaden här i stan :)


Idag fyller Henrik år. Vi firade honom i lördags. Han ville inte ha någon present så jag bjöd honom på en middag på Köksbaren här i stan. Vi fick in en köttbricka med närproducerad korv och olika köttbitar. Så mycket mat så man orkade knappt ställa sig upp efteråt, haha


Ska jag vara ärlig har jag börjat längta till hösten. Hösten är min favorit årstid, tycker det är fint ute och man kan klä sig i mysiga koftor, tända ljus och bara ha det bra. Ingen solhets och tävling om vem som är brunast ( och jag kan ju inte ens bli brun!). Snart startar skolan igen så jag ska njuta av min lediga fritid i 2 veckor till och förhoppningsvis komma iväg på mina utflykter, det hänger ju på vädret :)