tisdag 23 september 2014

Ensam hemma

Man kanske inte ska skriva ut på internet att man är ensam hemma?! Tänk om någon crazyperson kommer hit, hjälp! hahaha
Henrik är i Örebro och jag är hemma med katterna. Nästan 2 dygn utan Henrik, nu får jag göra kaffe till mig själv på morgonen.

Min hosta har blivit mycket bättre tack vare mollipecten, nu är det bara någon enstaka hostning då och då. Inte som förra veckan när jag t.o.m hosta blod :( Meeeen nu är Henrik sjuk med något annat halsrelaterat och jag trooooor nog att jag fått det också. Idag har jag haft hemskt ont i halsen, svårt att svälja och såg för en stund sedan att ena tonsillen är ju svullen. Jag brukar aldrig få sådär, har aldrig haft halsfluss i hela mitt liv. Så undrar vad detta kan vara.

Efter regn kommer solskeeeee... eller nä, nä det gjorde det inte :(


måndag 22 september 2014

Vi har alla varit små

Jag har letat fram några gamla bilder på mig och mina systrar. Rolig att se på gamla kort ibland. Jag hade en väldigt bra uppväxt i och runt Trollhättan. Vem hade trott att lilla jag skulle flytta upp till Norrland. Lite man vet om framtiden. Någon dag kanske jag flyttar tillbaka...

fredag 19 september 2014

Medicin

Det här Medicinen var det bästa som kunde hända mig just nu! Jag hade inte fattat att jag knappt kunde andas innan jag tog en hutt mollipect. Helt plötsligt kände jag en lättnad över bröstet och kunde andas lättare. Men hostade mycket inatt ändå, kanske det tar några omgångar med cocillanan innan den verkar som det ska. Var till läkaren igår och fick sjukintyg och fick ta prover. Har hals/luftrörskatarr, så nu blir det vila så det inte går längre ner och ger mig lunginflammation.
Lågt blodtryck, högt crp och feber kunde också konstateras, sen får jag vänta på resten av provsvaren. Blev sjukskriven nästa vecka också. Men mitt mål är ändå att kunna jobba någon dag nästa vecka iaf. Nu när det känns lättare att andas är livet lite bättre ändå. Det blir nog bara bra det här :)

Ett öga rött 


Värsta som finns!


Det bästa som finns!


onsdag 17 september 2014

På väg upp igen

Jag har varit/är jättesjuk. En förkylning som har satt sina klor i mig och det har inte varit lätt. Har ett ärr/sår av tbc-vaccinationen som (jag idag fick veta) inte läkt som det ska pga dåligt immunförsvar, att jag kan behöva ha det så i flera år innan den börjar försvinna. Tog sprutan i februari kan jag tillägga. Ska få gå till läkare och ta prover, så det inte är något konstigt i kroppen som gör mig sjuk gång på gång. Men ska inte tänka på det, är inte orolig heller.
Men det värsta är att jag inte varit på jobbet. Känner mig jagad av folk, han bara sjukanmäla mig så ringdes det hem till mig med frågor om när jag kommer tillbaka. Fick sjukanmäla mig 1 dag, sen förväntades det att jag skulle komma och jobba om jag tog en alvedon och vilade den dagen. Jag känner sådan stress när jag är hemma sjuk och måste ringa upp och säga att jag inte hunnit bli frisk. Kan inte slappna av och vila upp mig, utan jag stressar över jobbet när jag inte är där.
Jag får försöka bli frisk snabbt och komma tillbaka och jobba i helgen! Är jag inte frisk, känns det som jag måste komma ändå...
Det här ingick inte i mina planer för hösten.

Men jag ska spara ihop lite slantar och beställa ny soffa och soffbord. Har redan fått hem ny tv-bänk,skrivbord och kattställning. Kul med förändring och få in nytt och fräscht. Har levt i en flyttlåda sedan jag var 15 och alla möbler har följt mig i varje flytt. Så nu är det dags att skapa mitt vuxna hem! Jag är taggad! :)

Har sålt på blocket och varit med på en loppis. Har mycket mer helt och fint som jag tänkte sälja bara för att få ut det "gamla" och få in nytt.


lördag 6 september 2014

Kräftkalas

Igår var det kräftskiva. I sista stund bestämdes det att vara hemma hos mig iår igen. Oh no, jag som har sålt en massa möbler och har lådor packade längs väggarna. Men det gick bra ändå utan möbler och lite ostädat, haha Kanske att det ekade lite (stackars grannar).

Vi hade jättetrevligt och mycket kräftor att tugga på :) Goda pajer och tillbehör hade vi också. Eftersom jag jobbat heltid hela veckan fick jag göra salladen.

Senare på kvällen blev det lite dans i vardagsrummet :)