måndag 30 juni 2014

what to do?

Nu är det kallt och dåligt väder IGEN! Fick 1 fin dag (jobbade då såklart) och nu är det kallt och molnigt med regnskurar igen. Det är så trist när det är sommar men ingen värme. Sitta ute och frysa är inte roligt. Vara inne och städa på sin lediga dag är ju inte heller det roligaste man kan göra, men vad ska jag göra? Inte ens mina katter ville ut idag, hahaha illa!

Jag ska ta och värma upp lite köttsoppa och fundera ut vad jag ska göra. Kanske se film, en serie, sy, brodera, städa, läsa bok, laga mat, stirra upp i taket, ja får se vad jag bestämmer mig för, hmm

Det här är en perfekt ledig dag i ensamhet. Sol, värme, glass och en bra bok!
Sommaren får gärna komma tillbaka!


måndag 23 juni 2014

Glad Midsommar i efterskott!

Hej hej. Jag har inte varit hemma sen typ i fredags. Midsommaren firades i Tvärålund med Henrik och vänner. Även fast vädret inte var på vår sida hade vi det bäst :) Jordgubbar, sill, grillning, rosévin och mycket annat.

Min Midsommarklänning! Älskar den! :)


Kransen har jag gjort själv!
Blåklint, nejlika, brudslöja och blad.Stressade ihop ännu en krans. Till Henrik Blåklint och ? Gula blommor. Vet inte vad de heter. Midsommarflickorna :)


onsdag 18 juni 2014

Handling

Så där ja. Nu har vi handlat mat och dryck till midsommar. Jag ska packa väskan och förbereda en paj imorgon. Och städa hela lägenheten så det är snyggt och fint när vi kommer hem igen. Vi ska fira midsommar ute på landet. Kommer bli kul! :) Nu är jag ledig tills söndag morgon.

Räkmacka Mmm så gott :) Har tryckt i mig 4 stycken på 2 dagar! :O


söndag 15 juni 2014

Mera blommor!!

Fick en bukett blommor av Henrik i fredags. Vilken fin överraskning! :) Sådant gör mig glad. Han har plockat ihop den själv på blomaffären. Duktigt Henrik!


På baksidan har det kommit ännu mera sommarblommor. Lupiner!


Idag planterade jag blommor i min nya kruka. 
Köpte en ny duk till bordet på framsidan. Tyckte det blev väldigt gulligt och fint :)


torsdag 12 juni 2014

Planterat

Jag har planterat lite blommor här ute på altan/trädgården. Även på jobbet har jag planterat och fått fint på gamlingarnas balkonger :) Det är roligt med blommor. Nu får jag bara komma ihåg att vattna dom så de blir stora och fina.

Lavendel


Här har knappt något slagit ut ännu, men det kommer massor av blandade sommarblommor på denna ampel. Kommer bli mäktigt vid entrén :)


Min fina Mårbacka Pelargon. Den har heller inte slagit ut än. Även denna kommer bli stor!


På baksidan har jag som vanligt röda pelargoner. En tradition.


I balkonglådan har jag blandat olika petunior och silverplantor. De får växa till sig lite mer. Men det kommer bli fint :)


Jag vill ha mer! Det är så fint med blommor. Jag vill också ha annat "pynt". Men tänkte vänta tills det blir trädgårdsrea på affärerna och det är det väl snart hoppas jag :)

söndag 8 juni 2014

Broderi på Linne

Håller på med mammas födelsedagspresent. Hon ska få en broderad duk :) Snart är den klar!Prinsessdop

Under morgonen har jag följt förberedelserna och intervjuer om prinsessdopet. Ingen nyhet att jag älskar kungafamiljen och monarki :) Ska såklart se dopet sen på tv. Förutom att se Leonore så tycker jag det absolut roligaste att se är vad alla har på sig för kläder. Förmiddagsdräkt och jaquette, alla hattar och fina klänningar.


lördag 7 juni 2014

Sommarblommor

Tog en promenad i det fina vädret. Nu har det kommit en massa sommarblommor som man kan plocka. Idag har jag i stort sett försökt att vila bort min förkylning. Det har blivit att jag läst ett par sidor i en bok när jag suttit här ute i solstolen. Henrik fick gå på bio ensam ikväll, ville inte sitta och hosta/snora bland folk som vill se film. Ja just det, fick mitt första myggbett idag också :( Nu börjas det.fredag 6 juni 2014

Nationaldagen 2014Jag började denna nationaldag med några timmar på jobbet. Även där hissades flaggan och dagen firades. Varm och fin dag idag. Jag och Henrik grillade och åt årets första svenska jordgubbar. Tyvärr dras jag med en bihåleinflammation, men jag gör det bästa av situationen. Kan vara skönt att vara hemma och se nationaldagsfirandet på TV också :) Jag har ju mina goda jordgubbar att äta.


Henrik gjorde rotsaksknyten, entrecote, spareribs och hallomi och lade på grillen.
Jag fick göra grönsalladen och ta fram pepparsåsen och coleslawen. :)


Jag tyckte om den här gamla bilden. Bara något jag tänker på...
 Alla tittar på när flaggan hissas och tar av hatten för flaggan. Stolta. Fred i 200 år!


måndag 2 juni 2014

Just for Fun

Hittade ett avhugget träd. Såklart klättrade jag upp! 
Inget kan ta barnet och leken ur mig :) För alltid 10 år gammal när det kommer till vissa saker.Äta nyttigt

Planen dom senaste dagarna är att vi ska börja äta nyttigare. Men jag tycker vi ätit ganska nyttigt innan också, fast man kan alltid bli bättre :) Nu tänker inte jag slaviskt följa någon slags diet, utan bara tänka på vad jag köper hem och inte äta typ godis 2 ggr i veckan.
Jag har inte mått så bra en tid och det beror på att jag slarvat med maten. Känner redan en förbättring från förra helgen då jag satte i mig en pizza och mådde pyton i flera dagar efter.

Gårdagens middag.
Sallad, keso och chilikorv.