lördag 31 maj 2014

Egen müsli

Även fast det känns som lungorna ska hoppa ur varje gång jag hostar klarar jag inte av att sitta/ligga still hela dagarna (det är då en enveten förkylning som inte går över!!). Så idag gjorde jag något enkelt som blir gott, müsliblandning av nötter,bär, kärnor, havregryn m.m med lite honungsvatten. Tog mig 40 min, rostat 30 min i ugnen.
Medan jag väntade mixade jag bär, turkisk yougurt, kokosmjölk och stevia till en god smoothie som jag hällde över i en kanna. Nu har vi smoothies till kvällsfika och frukost :)




fredag 30 maj 2014

Samvetet

Jag får alltid dåligt samvete när jag är sjuk. Alltså när jag måste sjukanmäla mig från jobbet. Men ska försöka tänka bort det och bara fokusera på att bli frisk. Jag får vara hemma i helgen också :( Men ingen idé och försöka jobba när man är förkyld, då blir man väl aldrig av med det. Vill heller inte smitta någon gammal redan svag människa. Men man förlorar ju ganska mycket pengar på att vara sjuk, det känns inte kul till sommaren. Men vad ska man göra.

I morse när jag tog min hostmedicin märkte jag att smaksinnet är på väg tillbaka. Det är ju bra, men inte när man tar hostmedicin som har smaken "intesågott".

Idag måste jag även ta mig till apoteket och mataffären. Känns jobbigt men jag måste. Funderar på att ge Henrik fullmakt på mina recept. Så kan han gå till apoteket om jag inte skulle orka själv av någon anledning. Sen att jag kan ha fullmakt på honom också. Jag tycker det kan vara bra, man ska bara fylla i några papper.

Min Stora Temugg.
 Mycket varmt och dricka blir det i dessa dagar.


torsdag 29 maj 2014

snörvel

Ja, här sitter jag och är dyngförkyld :( Varför jag? Igen? Men kom igen nu!
Trodde jag var i stort sett frisk igår efter att ha haft en sjuhelsikes magkatarr och ont i halsen. Ringde och friskanmälde mig på jobbet till idag, men i natt... suck.. Fruktansvärt att inte kunna andas genom näsan = knappt någon sömn. Vaknar imorse och har värk i ansiktet pga igentäppt näsa och hosta :(
Idag har varit en jobbig dag. Har inte känt någon smak så att "tröstäta" gick inte heller. Har använt upp mängder av näsdukar, hostmedicin och det jag fruktar mest, Nässpray!! Fy fan så vidrigt, kräks nästan varje gång :( Tuppade av en timma eller två (jag vet inte vad klockan var). Har mest suttit rakt upp och ner i soffan och tittat ut på det fina vädret (som idag inte lockade).

Längtar tillbaka till gårdagen.. Pigg och glad efter en shoppingrunda :)


lördag 24 maj 2014

Kulturnatta 2014

Idag är det kulturnatta här i stan. Vi åkte in en stund och kikade runt, lyssnade på musik på alla scener, shoppade kläder till Henrik, åt glass och drack iskaffet Freddo på Costas. Mysigt. Varmt är det idag också! Sen for vi hem och bestämde oss för en Pizzamiddag, beställde en Västerbottenspizza såååå god :) smask smask.

Rådhusparken.
 Längst ner håller dom fortfarande på och "bygger" en ny parkdel. Kommer bli fint när det är klart :)


Rådhuset



Västerbottenpizza.
Renstek, lingon, kantareller, västerbottenost. 
Innan jag toppade den med crèmefreich och ruccola.



Fredagsmys i stan

Sommarvärme och full med energi. Man vill ut, man vill göra saker. Jag var ledig igår, men Henrik jobbade till 16. Vi möttes upp på stan och gick en sväng där innan vi cyklade vidare till andra sida stan. Där åt vi 3-rätters middag på en thairestaurang. Det var supergott! Det var hur mycket mat som helst, ojoj jag som inte kan äta så mycket på en gång. Vi fick en god skaldjurssoppa till förrätt, t.o.m Henrik som är skeptisk till skaldjur tyckte det var jättegott :) Bra betyg alltså. Sen fick vi in en hel bricka med en massa olika rätter, jättegott alltihop. Och avslutade med glass och banan med kolasås och kaffe på det. Man blev proppmätt.


Där har vi kulturväven! I höst ska det öppnas, då måste man ju dit och titta. 


Umeälven


En av alla nya parker! Jättefint och mysigt nere vid älven :)



Hmm mindre kul. Min näsa blev "bränd" även fast jag hade solskyddsfaktor på. Solen är starkare än någonsin typ :/

söndag 18 maj 2014

Ute i vårvärmen


Fruktkompott

Jag tantar mig och gör efterrätt med torkad frukt :) Men oj så gott! En klassiker. Fast det är nog jag ensam som får äta upp det..


Äts med gräddmjölk ur min farmors tallrikar.


Fick med mig en bukett vitsippor från promenaden. 


torsdag 8 maj 2014

Vintage stories

Oh no... Jag hade egentligen köpstopp för den här månaden, men jag hittade en så söt,romantisk, sofie-ig klänning som jag så gärna ville ha :) Från kappahls nya märke Vintage Stories. Det är en långklänning som var perfekt till min längd också. Jag var en besvärlig kund idag, butiksbiträdet fick plocka av klänningen först på provdockan, jag gick och provade men den var som en stor säck. Upptäckte att det inte alls var strl. 34 utan 38! :O Sen började hon ringa runt till de andra butikerna, innan hon sprang till lagret och hittade den just nyinkomna storleken 34. Tack och lov! :)

 Så fin! Ska ta en bättre bild någon annan dag :)


söndag 4 maj 2014

Ostabilt väder

Men vad är detta för aprilväder i maj månad?! Det har snöat,haglat,regnat och varit soligt om vartannat. Jag har i stort sett varit inomhus hela min lediga helg :/ Men jag har roat mig med annat, som att brodera, sett film, tränat på gymmet, kokat hjortronsylt, putsat silver och annat husligt. Imorgon börjar nya arbetsveckan som är en lång vecka. Jag har sökt semester nästa söndag, hoppas det går igenom!

Mina nyputsade Tornedal kaffeskedar. Jag fick en sked varje jul av min fina farmor.
Finnmyrten, mitt namn och år är ingraverad. 


Nykokad hjortronsylt. Gott till det mesta! :)


lördag 3 maj 2014

Afterwork

Igår var jag på afterwork. Vi hade bokat bord på Guitars. Mysigt ställe! :) Jag beställde en het chiligryta och ett glas rött. Oj så varm jag blev, började småsvettas av all chili och vinet, haha Men den var god, det var den absolut.
Vi hade bordet bara till kl 19, så vi gick vidare till lottas. Fortfarande varm i kroppen, så jag beställde en iskall white russian och ett glas vatten :) Vi hade mycket trevligt. Men jag hade jobbat under dagen så jag kände mig trött. For hem halv tio, överraskningen som Henrik lovat mig var lockande, haha Jag fick en massa gottgjort att äta när jag kom hem :)

Het och supertrött, men glad tjej :)


MmmmMmm passar mig som handen i handsken :) Gott!


torsdag 1 maj 2014

1 maj

Ingen demonstration för mig idag. haha Istället blev det en biltur som överraskade med snöoväder.

Henrik grillade hamburgare till oss och jag bakade en smaskig rabarberpaj :)

Annars har jag bara tagit det lugna gatan. Sett några avsnitt av felicity, druckit kaffe och broderat :) Imorgon jobbar jag till 13.30 sen är jag ledig igen. Kanske blir afterwork på Guitars imorgon också :)