måndag 24 mars 2014

Ljus

I helgen gjorde jag några ljus av mina bivaxplattor. Jag har flera kvar, så kommer det någon dag med trist väder kan jag göra ljus av de sista plattorna.

Gårdagens ljustillverkning.


onsdag 19 mars 2014

Ljust ute, ljus inne

Vaknade innan 7 imorse. Solen lyste in. Jag klev upp och kokade lite kaffe, tog med mig muggen till sängen och låg en timma och läste i min bok om luftbalongsexpeditionen. Jättebra bok! :) Sen ringde telefon vid 8 så jag gick upp och hade två samtal innan jag klädde mig och for iväg med cykeln. Jag hade fått avi och paket att hämta. Jag har beställt bivax med tillbehör för att göra flera ljus. Luktade så gott när jag öppnade paketet :)

bivaxplattor, veke och dekoration som små bin att sätta på.söndag 16 mars 2014

Vårsol

Wings

 Med inspiration av allt fågelkvitter tog jag fram mina fjäderörhängen. Tog några bilder under vår soliga men kalla promenad :)
c-vitamin Boost

I min julkalender från bodyshop fick jag några ansiktsmasker. Idag använde jag en som ska ge mig en c-vitamin boost så ansiktet ser mer levande ut, haha eller var det lysande kanske? Jag vet inte om det blev någon större skillnad, jag tycker fortfarande att jag ser likblek ut :P Men nu luktar jag granatfrukt och det är ju gott :) Idag har jag mer energi också. Jag har redan hunnit med en hel del här hemma. Men det är ju söndag så jag ska inte slita ut mig, idag är en vilodag.


lördag 15 mars 2014

Inte rolig

Vissa dagar känns det som om inget är roligt. Jag har massor med grejer jag kan göra, men usch ingen ork till något. Sen sitter man i soffan och blir ännu latare, ännu tråkigare. Kan inte ta mig för att börja med något. Jag köpte lite tyg under min promenad och jag var glad i några minuter, men sen orkade jag inte mer. Tror bara jag är trött efter veckan som varit. Imorgon känns det säkert bättre. Bara jag får vila ut och sova lite längre, trist att vakna vid 6 tiden varje morgon även fast man är ledig!

Köpte vita och rosa tulpaner igår. Jag blandade dom så jag fick två buketter.
 En i köket och en i vardagsrummet :)


Lite god choklad till kaffet idag :)


torsdag 13 mars 2014

Vårkänslor

Varmt, solen har visat sig och cykeln är framtagen. Visst får man vårkänslor. Men redan i helgen ska det bli minusgrader igen :( Men jag passar på att cykla till jobbet medan det går. Bara att slippa bussen känns bra, känns som vår. :)

Jag vill klippa av mitt tunga hår. Jag brukar alltid klippa mig 2 ggr per år. En gång innan sommaren och en gång innan jul, men iår vet jag inte varför det inte blev av innan jul... Men nu ser håret för jävligt ut :( Jag hade kunnat gå på audition för Ronja Rövardotter 2 och fått rollen! Trassel och nött. Folk tror väl att jag håller på och skaffa dreads!! haha När de gamla på jobbet klagar då är det illa :P

Detta får bli en förebild.
Efterbilden kommer i april när jag klippt mig (måste vänta på lönen, haha)


Funderar på en vårstädning i helgen. Jag har ju under några veckor gått igenom och rensat i lägenheten. Så det hade passat bra att köra en storstädning på det :)

Sen har jag fått löneförhöjning från 1 april :) Jag är nöjd med vad jag fick! Jag har också fått gå upp i tid, från 80% till 90% :) Även det är jag nöjd med! Det blir bara bättre och bättre för mig. Jag älskar mitt jobb och jag älskar min fritid. Hade bara velat ha fler timmar på dygnet!

torsdag 6 mars 2014

Jag vill ha allting

Så mycket jag vill ha och behöver just nu! Jag vill ha nya möbler, nya kläder, nya skor och nya pyssel. Men jag har köpstopp för den här månaden. Nu går allt till mat. Fan, alla räkningar man kan tänka sig damp ner i brevlådan nu i slutet på februari. Tråååkigt som tusan. Måste man ha försäkringar?! Måste man äta?! vavava! Blä så trist, haha
Bara för det så hittar jag mycket fint jag vill köpa till mig själv, i vanliga fall hittar jag inget :P Min syster ringde och berättade om allt hon köpt och skulle köpa, om allt fint hon hittat på sin shoppingrunda. haha tyst med dig! Jag får sysselsätta mig med det jag redan har (typ inget känns det som).

Jag deppade ihop och "tröståt" lite frozen yoghurt till lunch...onsdag 5 mars 2014

Vin på en onsdag

Var på middag i Utopia med vänner. Kom på att jag var ledig imorgon så jag kunde faktiskt dricka lite vin. Det är ju som min helg nu i 3 dagar :) Men var på arbetsplatsmöte idag ändå frivilligt i 2 timmar. Jag lämnar det där och går vidare. Alltså jag lämnar ju inte allt bara det onödiga kommentarerna, haha möten är viktiga :) Nu är jag hemma och lyssnar på en av mina favoritartister Lykke Li som släppte sin nya låt idag. Albumet släpps i maj.Semlor

Igår var fettisdagen och jag fick offra mig för en semla. Fast jag varken tål dom eller tycker dom är goda. Sista tuggan tog emot nå fruktansvärt, men jag gjorde det. Jag åt upp en hel semla! haha


Lilly fick smaka på lite grädde, haha
 Hon blev helt galen efter mer och fick på hakan och i kragen för hon kunde inte sitta still. tisdag 4 mars 2014

Heroes

Ledig i 3 dagar! Jag passar på att måla naglarna i en chockrosa nyans och ser på en serie. En gammal serie som jag såg lite av för några år sedan. Heroes.
Vilar upp mig efter ett par jobbiga dagar med skitsnack av tokstollar. Jag orkar inte höra mer skitsnack runt om mig. Lite som att alla pratar om alla som i lågstadiet och det är tröttsamt. Vissa riktigt elaka onödiga kommentarer om dom jag umgås med. Har hört att vissa är om mig!! Men nu är det slut på det hela hoppas jag. Jag bryr mig inte längre, för det är den som pratar skit bakom ryggen på en som har problem inte vi andra. Stackars ensamma människa. Osäkerhet är väl grunden.

Nu lite annat roligt!!! :D

Jag håller på att sticka upp restgarner och garner som jag inte vet vad jag ska ha till. Jag har väl haft en tanke för några år sedan som aldrig blivit av, för jag har en del effektgarner som är orörda. Men det är bara att sticka upp det till något roligt/annorlunda :)

Bokrean då! Jo jag har varit på bokrean, men det var så utplockat när jag väl kom dit två dagar efter den börjat. Men jag hittade två böcker som kan vara något. En bok av carolina gynning Vanessa som jag tänkte ha som sommarbok, den första i den "serien" läste jag förra sommaren tror jag.
Sen köpte jag Jk rowlings första "vuxenbok" den tomma stolen, tänkte att jag skulle se om den är lika bra som Harry Potter böckerna fast för vuxna då, haha

Sen har jag beställt böcker från adlibris, både från rean och vanliga sortimentet. Det blev 5 stycken. En fortsättning på en serie som jag läst, lite tantvarning på dom men det är kul, Stormsvala heter den.
En psykologisk bok om hur man hanterar jobbiga känslor (och det kan jag behöva ibland, haha).
En rolig bok om hur det är att vara kvinna, (hoppas den är rolig iaf).
En kärleksroman som jag tänkte ha som ännu en sommarbok. Härligt att sitta ute på altan en solig sommarmorgon med katterna och läsa och dricka kaffe.
Och till sist boken om andré´s luftballongsfärd som blev förra årets bästa bok och det har varit mycket prat om boken den senaste tiden. Det ska bli roligt att läsa och se på alla bilder. Jag har själv varit "intresserad" av den historien när jag var yngre. Jag skrev ett skolarbete om det i mellanstadiet. Jag har också varit på museet i Gränna. Spännande! Expeditionen - min kärlekshistoria.


måndag 3 mars 2014

Tungt

Tungt som tynger, men allt ska bli bättre! :) Tills dess försöker man tänka på annat. I lördags skaffade jag några nya blommor/växter. Jag ska fixa med hemmet och mitt projekt som säkert kommer ta minst 1 år om det går i den här takten. Använda upp alla mina garner och tyger som jag köpt på mig, men inte använt. Sen sparar jag ihop till annat också. Jag har planer :)