tisdag 18 februari 2014

I gjutjärn

ÅH jag är så glad! Jag hittade en prima plättpanna i gjutjärn på Coop :) 299:- för medlemmar ist för 500:- Sen att det blev ett himla projekt i kassan när dom inte kunde fixa mitt medlemspris var ju lite jobbit, men efter 20 minuter var problemet löst. Det var det värt :) Så på söndag blir det att grädda plättar! Mums :)


Alla hjärtans dag

Det var ju alla-hjärtansdag i fredags, men jag har då haft oturen att åka på både det ena och det andra i sjukväg den här vintern. I fredags var det feber, ont i kroppen, och hög puls/tryck som jag hade. Jag har sträckt mig i bröstmuskeln antagligen på jobbet eftersom det började"krampa" senare på eftermiddagen. Men jaja, jag överlever nog det här också (fast det trodde jag inte i torsdags!!).

Men innan jag blev dålig så hade jag hunnit skaffa två fina presenter till Henrik (och mig själv) i alla hjärtansdag present. Så jag överraskade finis med detta :)
Själv fick jag ett gulligt kort i brevlådan av en vän och ett fint kort av Henrik + en gottapåse. Blommor hade jag ju redan sen innan, mina ljuvliga liljor som fortfarande står på bordet.


Tepressen från Bodum. Snygg design och gör perfekt te. 


Kokboken jag var velat ha läääänge. 
Vanlig traditionell husmanskost är ju faktiskt det godaste som finns!


Klistra klippa måla

Håller på med lite pyssel :)

Gör en almanacka med egna bilder i. Jag har en fotoskrivare här hemma så jag skrev ut korten med den. Det blev jättebra! En Eriksson/Johansson-kalender 2014 :)


Målade om några tråkiga träramar. Allt blir fint i vitt :)


tisdag 11 februari 2014

söndag 9 februari 2014

Rensartag, en enda röra!!

Herregudameja! I onsdags startade jag något som aldrig verkar ta slut. Jag började med att gå igenom min tyger, men jag fortsatte och hittade mera och mera av allt möjligt. Det blev ett stort pådrag i rensning här hemma och jag är inte färdig ännu! Jag hittar en massa som jag glömt bort, vissa saker som jag inte kan förstå varför jag sparat. Eller hamnade allt bara i lådor pga lathet kanske, hmm..
Nu vill jag ha ordning och reda i mina lådor framöver, jag vill kunna hitta saker direkt. Var sak ska ha sin plats typ. Mycket har jag slängt i svartsäcken också. Skönt att få bort lite "skräp".

Bild från igår, myskväll med ost, kex och vin. 
Får nog bli en sådan kväll idag också, minus vinet.


lördag 8 februari 2014

Melodifestivalen

Ikväll blir det att se melodifestivalen. Min festplan vart inställd, men ist blev det en 2 timmar lång fika på NK med vänner. Det känns faktiskt skönt att sitta och mysa ner sig framför tv:n ikväll. Vädret gör en inte så pigg på annat. Det regnar ute och det är slaskigt och slirigt att gå.

Tror jag ska hälla upp ett halvt glas vin och plocka fram ost och kex... Ja det blir nog bra :)


Chill i soffan med Bianca och en påse ahlgrens bilar.


fredag 7 februari 2014

håll i hatten det toksnöar

Skulle göra lite ärenden ikväll men väntade in Henrik som var på väg hem. Sen var jag ju tvungen att vänta på att Sverige skulle dyka upp på OS-invigningen och de dök upp tillslut nästan sist i ledet. Sen såg jag på klockan och den var 18.30!! Ojoj nu blev det bråttom djuraffären och jysk stänger ju kl. 19.
Vi slängde på oss jackorna och ute hade det börjat toksnöa så jag såg knappt vars jag satte ner foten. När vi kom fram till bilen upptäckte vi också att det hade lagt sig lager på lager med is på alla rutor. fasen också, haha på med värmen och skrapa för glatta livet. Men vi fick bort det och vi hann både till djuraffären och Jysk! Fast personalen såg mindre glad ut när jag rusade innanför dörrarna 5 minuter innan stängning och väl där inne skulle jag göra svåra val. Jag behövde nya sovkuddar och det är ett svårt val! Men jag hoppas att kuddarna jag köpte blir bra nu och att jag slipper få ha ont i nacken när jag vaknar.
Ah ok det var väl inte en så rolig historia, men jag har fått skriva av mig iaf. Tidigare idag var jag förbi konstnärsshoppen och köpte färg och ljusveke. Det finns massor av kul inne i pysselaffärer, men jag fick hejda mig själv. Jag har så mycket redan. Kan vara dags att börja använda upp alla tyger m.m så jag får köpa nytt sen. Men då måste jag börja sy en hel del nu framöver!

Efter jysk for vi och hämtade ut 2 stora paket med datorer i till Henrik och jag passade på att handla på Coop. Fick med mig en bukett med vita liljor också :) Det är så fint med liljor och dom luktar så gott.

Bild från google, mina liljor har inte slagit ut än.


Blomspråket:

Lilja= Renhet
Vit= redlighet, uppriktighet, oskuld, renhet, ljus

onsdag 5 februari 2014

vaccination

God morgon! Jag vaknade alldeles för tidigt i morse. Men då kom jag fram till vårdcentralen ganska snabbt, för jag kunde ringa prick 8 när de öppnar. Jag ska vaccinera mig mot tbc. Först måste man gå och testa sig på VC innan man får ta sprutan. Jag trodde man kunde göra allt på samma ställe, men först ska jag dit och få testet. På tisdag ska de spruta in lite i armen på mig och på fredag ska jag tillbaka så de kan se hur det ser ut. Ser det "bra" ut ska de skicka mig vidare till lungmottagningen för att där få den riktiga dosen. Läskigt! Jag är barnsligt rädd för att ta sprutor och lämna blod. Sist satt jag och grät. När jag gick därifrån skämdes jag nästan ihjäl :(

Idag vet jag inte vad jag ska göra. Lönen får jag först imorgon så någon behövlig och trevlig shoppingdag blir det inte. Så jag får hitta på nånting här hemma. Baka kanske, det var längesedan. Eller gå igenom mina tyger och lägga dom i färgskala/material, haha nä gud vad ska jag hitta på? Jag börjar med en mugg kaffe så inspirationen får sig en kick!


söndag 2 februari 2014

Bivax

Hittade några plattor bivax i mina gömmor :) Synd att jag bara hade en liten bit veke kvar, annars hade jag grejat på med mera ljus i flera olika storlekar. Bivaxljus ska rena luften inne ist för "sketa" ner den som vanliga ljus gör.  Det är väldigt lätta att göra!

Slå på ugnen på minsta värmesnäppet.
Lägg plattan på bakplåtspapper och värm den en pyttelitenstund tills den blir mjuk.


Ta ut och lägg veken i början på plattan.


Börja rulla och se till att kanten rullar längs kanten.
Värm en till platta om man vill ha tjockare ljus och rulla den över ljuset.
tryck till botten om det behövs.


Klart! 5 min tog det för att få ett fint ljus som doftar gott.


paltkok och bingo

Idag har jag varit och handlat på Ålidhem i den nya affären Lidl som öppnat för ett tag sedan. De hade inte allt som jag ville ha tyvärr så jag fick gå in på gamla hederliga konsum också :) Kul att prova nya affärer! Men coop forum är bäst tycker jag :)

Jag har gjort palt idag. Gott gott! Kul att laga, gott att äta med alla tillbehör :)

Ikväll ska jag spela bingolotto också. Köpte en lott på bingolottos hemsida. Man var tvungen att sätta in pengar på ett spelkonto, så jag har till en till bingolott nästa söndag om jag vill det. Sist jag spelade gick det dåligt, jag och Emma satt på uppesittarkvällen och prövade lyckan men ingen av oss vann.

Lite kletigt ska det vara!


Dags att börja rulla!


Färdig palt med alla goa tillbehör.


Kulturhuvudstadens invigning

Igår hade jag nästan en heldag på stan. Det var gratis bussar så det var kaos redan från början. Men jag och Henrik bor ganska tidigt på busslinjen (eller hur man ska förklara), så vi kom på nätt och jämnt. Men sen stannade inte bussen för att släppa på fler passagerare. Många skulle åka buss då vägar och parkeringar i stan var stängda. Stackars alla med barnvagnar som aldrig fick komma på.

Piffade till mig dagen till ära :)



Vi hoppade av bussen lite tidigare och promenerade till bildmuseet. Det var mycket att titta på och det roligaste var spegelsalen som var ett rum med speglar på alla väggar/tak/golv och en gunga i mitten. Lite läskigt och det var lite klurigt att hitta igen utvägen.



Sen promenerade vi in till centrum i snöovädret. Där gick vi och tittade på de olika isskulpturerna, utställningarna och åt lite mat. Det var sjukt mycket folk, man kunde knappt ta sig fram! Men det är kul när något händer. Klart alla vill vara där :)



Klockan blev halv fem och det var dags att ta sig ner till älven för invigningen. Lättare sagt än gjort! Herrejisses vad folk!! Men vi tog oss ner en bit, såg inte älven så bra men vi såg bildskärmarna där de  visade vad som pågick där nere. Invigningen började med ett antal tråkiga tal av politiker, men sen blev det bättre. Jojkarna var suveräna och de gick igenom alla de 8 samiska årstiderna :) Sen talade kronprinsessan och invigde kulturhuvudstadsåret. Invigningen slutade med att de tände eld på älven och fyrverkerier. Dom hade några häftiga svävare som bildade olika mönster och till sist umeå2014-loggan till musik. Riktigt bra! :) Fick inte så bra bilder på det. Min mobil dog pga kylan, haha





Sen så var det dags att ta sig hem. Ännu svårare än att ta sig in såklart. Nästan alla 55 000 som var på stan skulle ta bussen hem. På Vasaplan var det mer än kaos och barn skrek när de vart mosade av alla vuxna som skulle knö sig in på överfulla bussar. Jag och Henrik tog oss bort till renmarstorget där det var mindre folk. Till sist kom 7ans buss som går till mariehem. `Nära nog hem´ tänkte vi och var de sista som fick plats på bussen, efter att vi fick tränga oss genom ett folkhav. Vi klev av på morkullevägen och fick promenera den sista biten hem, mina fötter kände jag inte av vid det laget och jag hade ont i kroppen av alla "slag" jag fått utstå i trängseln vid invigningen och busshållsplatsen. Men det kändes redan bra igen när jag kom in i värmen och drack en kopp varm choklad. 

Senare blev det melodifestivalen, ost och kex med ett glas vin. :) Bra dag tycker jag.