tisdag 28 januari 2014

Fyndat

Undra varför man blir så glad efter att man fyndat på stan? Kände mig sprudlande glad efter att jag gjort världens klipp på olika affärer idag, haha Henrik behövde nya träningsskor (eftersom han råkat kasta hans andra som var splitternya Nike). Jag hittade ett par Puma träningsskor på Rea. Fanns ett par kvar och det var i hans storlek. Sen såg jag att det var halva reapriset + att jag hade 25% rabatt på stadium, så jag fick köpa dom för 200 kr! Lyckliga jag kände att jag gjort världens fynd :)
Sen hittade jag tröjor till Henrik för halva reapriset och ett schampo till mig som jag hade rabattkupong på.
En riktigt bra shoppingkväll med andra ord!

Sen gick vi och åt middag på sushibaren. Oj så gott det var! Har inte ätit sushi på 1 år, vi föråt oss på sushi förra vintern så jag har inte varit sugen, haha

Jag börjar bli riktigt duktig på att äta med pinnar :)


Henrik åt med bestick, men snabbt byte till pinnar när jag tog en bild. haha
Vi har ju pinnar hemma, han får träna med dom!


 Hoppas det här schampot är så bra som recensionerna säger. Jag har så torr hårbotten och torrt hår, ännu mer nu på vintern. Lite konstigt att det luktar ingefära, men inte så mycket som tur är. 


måndag 27 januari 2014

Morgonpigg

Äsch sovmorgon är inget för mig. Jag gick och lade mig tidigt i går kväll, 21.30 så jag behövde inte sova längre än till 7.30. Även fast jag försökte sova längre så gick det inte. Jag är för van att kliva upp ganska tidigt, i vanliga fall runt 6 tiden.

(Ja det är den 27 idag. Jag såg att jag ändå fått en del av min lön. Det hade blivit något strul på lönekontoret så det hade missat lägga in hela min lön :/ Jag visste inte att det kunde hända, när jag har min "fasta" tjänst. Men det kunde det tydligen. Säkert pga ob-pengar och nytt schema på jobbet.  Tur jag har Henrik som fick sin lön redan i fredags, så det gör inte så mycket att min blir försenad. Annars  hade det ju varit lite smått jobbigt, januari månad har varit lång nu sista veckan och jag är less på att snåla.)

Idag ska jag fixa på här hemma. Sen ska jag in till stan och möta upp Henrik efter han slutat. Det behövs handlas lite grejer.

God morgon, en lite piggare Sofie. 


söndag 26 januari 2014

Pusta ut

När jag haft några stressiga/jobbiga dagar känns det som jag åldras minst 10 år över en natt. Men det behövs bara någon ledig dag och roliga nyheter så ser jag ut som 15 år igen :P Nu har jag haft ett par riktigt jobbiga dagar. Men jag kan inte riktigt slappna av än. Jag måste veta att allt har gått bra med allt. Det kommer nog ta upp mina tankar i morgon på min vilodag.

Sletheten i egen hög person. Jag känner mig slut i kroppen och tankarna.
Imorgon blir det förhoppningsvis sovmorgon och jag går i säng tidigt ikväll.


onsdag 22 januari 2014

Kan det vara sant?

Jag har de senaste dagarna läst om all vanvård inom äldrevården. Har jag bara haft tur och arbetat på bra ställen eller överdriver folk? Jag vet att jag var lite misstänksam mot personalen på boendet där min farmor bodde. Kanske var jag det då det handlade om MIN farmor? Jag var extra beskyddande och tyckte personalen där kunde gjort saker bättre. Nu bodde jag inte nära min farmor, men jag hälsade på henne varje gång jag var på besök i Söder. Varje gång låg hon ensam på rummet när de andra satt ute i dagrummet eller fick kaffe och fika vid bordet. Jag fick som svar att min farmor inte brukade dricka kaffe. Men jag vet att hon drack flera koppar kaffe per dag, medan hon bodde hemma. Jag tyckte att hon iaf skulle få vara med under fikat och då kanske hon skulle ha ändrat sig och faktiskt velat ha kaffe och bulle om hon såg alla andra sitta och fika. Men det är bara som jag hade gjort om jag jobbat där. Om någon inte riktigt kan prata för sig själv försöker jag ändå tänka på vad hen behöver för att må bra. Är det att ligga ensam inne på rummet, eller är det att få vara med andra människor och delta i dagliga aktiviteter? Bara för att man inte dricker kaffe behöver man ändå vara med andra människor. Det är vad jag tycker iaf. Sen har jag mycket mer att säga om allt, men det får bli en annan gång.

Jag är glad att jag bara har stött på bra omvårdnad och personal som bryr sig om andra där jag arbetat. Sen är det skit att allt ska handla om pengar i denna värld vi har. Det hade kunnat bli ännu bättre om man satsade mer pengar i vården och med allt som har med människor att göra.

skit

Hoppas jag får nytt schema så snart som möjligt. Först var jag glad över att få nytt, bra med variation tänkte jag. Men de scheman jag fick välja var mellan pest eller kolera :( Antingen jobba varje helg (helhelg och halvhelg) eller ta ett schema med flest kvällar. Jag fick ju välja det med mest kvällar för jag vägrar fanimej att arbeta varje helg! Nu har jag ett schema där jag jobbar totalt 17 kvällar och 12 dagar. Mycket snedfördelat. Jag tyckte jag hade många kvällar förut 13 st, när jag hörde vad alla andra hade (låg på 9-10 kvällar).

jaja nu ska jag inte klaga, jag har ju en bra tjänst och ett av de bästa jobben som finns. Men jag kan ju hoppas att det bara är ett schema som är en kort tid. Vill ha nytt!

fredag 17 januari 2014

Nya scheman

Spännande nu ska jag få nytt schema på jobbet. Jag har haft samma schema i ett år nu och jag har precis lärt mig det utantill, så det är bra att få ett nytt nu. Bra med variation. Jag ska få välja själv vilket schema jag vill ha eftersom jag har arbetat längst tid på huset av "vikarierna". Hoppas det blir lika bra som det jag redan har. Jag har varit nöjd med mina helger och lediga dagar, men jag har haft två tuffa veckor in emellan. Kanske jag kan fixa till det :) Jag ska också gå upp i tid, från 80% till 90% så det blir fler längre dagar, sluta 16 ist för 12, men det ger mer i betalt och så hinner jag mer utan att stressa på jobbet. Mina kontaktpersonsuppgifter har varit lite stressiga nu när jag jobbat så många korta dagar. Så på måndag börjar jag mitt nya liv, haha :)

Hoppas jag hinner med allt annat utanför jobbet bara. Det är ju i stort sett jag som driver runt hushållet tex. så vi har rena kläder att ta på oss och att det inte ligger dammtussar under sängen, haha :) Jag vill också hinna med mina egna intressen, som att handarbeta och sånt.

                HandarbetsSofie                                                                               JobbSofie

lördag 11 januari 2014

Städdag

Idag har jag söndag även fast det är lördag. Jag jobbar imorgon så idag måste jag hinna städa undan julen. Granen är redan nerplockad sen förra veckan, men nu är det resten kvar. Byta gardiner, bort med tomtarna och änglar, dukarna ska rengöras m.m. och allt det andra vanliga stöket.

Jag ska hinna göra mig klar också. När jag är ledig brukar jag ta hand om mig själv utöver det vanliga. Ansiktsmasker, fotvård, hudvård, hårvård ja allt men lite extra mycket. Känner mig piggare och fräschare inför veckan som kommer då. Sen kanske man ser ut som trasapan själv på jobbet, men så får det vara. Bara man känner sig bra.

En trött Sofie i hårrullar. Men det ska väl bli bra sen.
 Lite lördagsfin vill jag vara ikväll :)


tisdag 7 januari 2014

2014

Nu börjar ett nytt år och jag tror och hoppas att det kommer bli bättre än det förra. Just nu känns allt bra. Jag har Henrik, min familj, vänner, körkort, jobb, roligt, katterna och nya idéer.

Looking forward torsdag 2 januari 2014

saknar

Emma och Christian


 Emma Anna SofieFrans och Anna


I framtiden kommer jag nog packa min väska och flytta närmare familjen. Iår fick jag träffa dom 3 gånger  pga begravningar, akutbesök och jul. Det sistnämnda var iaf en rolig anledning till att träffas! Annars blir det 1 gång per år och det är för lite!