söndag 29 december 2013

Åka tuff tuff vs flyga utan egna vingar

Ja den här gången tog jag tåget till Göteborg. Jag vet inte vad jag tycker är bäst tåg eller flyg. Vad jag än väljer så är det alltid något som strular. Men jag kan nog tycka att tåget är ett bättre alternativ än flyg för mig. Jag är väldigt flygnervös (rädd) och varje gång jag flygit har det varit något fel på planet eller så har jag kommit försent med flera timmar. Det är inte värt det, mina nerver klarar inte av sånt! haha Med tåget vet jag precis vart jag är (kontrollfreak som man är), vart jag kommer hamna och hur det kommer gå till. Fine, jag har varit med om förseningar med tåg några gånger och det är irriterande. Men på tåg rör jag mig fritt, inte fastspänd och intryckt i stolen när allt skakar och knakar.
Jag måste ju vara en av de få som hellre åker tåg än flyger.

Men nu till det komiska. Hur jag än planerar och åker i tid till tåget blir det alltid en kamp mot klockan. Varje gång jag ska åka hem igen blir det alltid att vi får köra för fort sista biten, springa så benen viker sig från bilen till spåret alltid med för mycket packning och ett kort avsked när jag hoppar in i tågvagnen.

Och precis som alla andra gånger så hände detta i fredags också! haha Min mamma tog det försiktigt att köra eftersom det började tok snö/regna och det var svart och dålig sikt. Ända tills det var 30 minuter kvar innan tåget skulle gå och vi hade mer än halva resvägen kvar. Då började hon gasa på där det var raksträcka, körde 80 ist för 50 igenom småbyarna. Pulsen gick upp några slag för jag var så nervös. Men vi kom fram med några minuters marginal. Min syster hjälpte mig springa från bilen med flera rullväskor och väskor. Tunga som as, så armarna ville gå av! Emma var beredd att kasta in mig i vilken vagn som helst om vi hade hört sista "plinget" i högtalarna som betyder att dörrarna stängs.

Men jag kom på och en stund senare ringer jag mamma, som nästan skrattar ihjäl sig. - hahahaha vaaaaaarje gång! Men tur du kom på tåget. hahahaha nu blir det en lugn bilfärd hem.

Dricker festis på tåget.


Min julpackning
(skulle se vilket flyg som tar emot allt det här)


lördag 28 december 2013

Juldagar

God Jul från södra Sverige!


Skinka, sill och julmust. Det goaste.


Jag och mamma klädde granen. Vi har faktiskt bara antika saker i granen. 
Från 30-40 talet och någon enstaka från senare 1900-tal. 

Systrarna Eriksson är samlade


Mina julklappar på bilderna nedan. Så glad jag blir... och bortskämd. haha
Jul på Liseberg

Idag kom jag hem efter en julvecka med familjen. Det var längesedan jag firade med familjen så det var verkligen på sin plats att jag for ner iår. Henrik fick fira jul med sin kusin m.fl då han inte fick ledigt från jobbet. Men han hade haft det toppen han också :)

Jag började med att åka en sväng till Liseberg med syster och Frans :) Jättemysigt var det. Innan hade vi lunchat och letat julklappar i nordstan. Fullt med folk och självklart håkan hellström och Gais i bakgrunden :P


Arvidsjaurs renar var på plats i lapplandsområdet 


Vi åkte det nya pariserhjulet. Det började blåsa upp till storm och några regndroppar kom precis när vi åkte upp. haha fasiken så rädd jag var!


Lite rädda, lite väderbitna men glada ändå :)


Nu står nya gothiatowers klara. Kul att man såg bassängen och de som badade från hjulet. haha fick syn på några ben som gick där!


Där nere på isen åkte lisebergskaninerna sin julshow på is :)


Fanns massor med små julbodar. Här köpte vi lyktor :)


Var inne på tomtelandet.
Vi tillbringade också en stund inne på spelhuset. Åkte motorcyklar, gokarts och dansade och mycket mer. En rundtur i slänggungan hann vi också med. :) Men tur i lyckohjulen hade vi inte denna gång.

onsdag 18 december 2013

julgodis

Idag har jag hunnit jobba, koka knäck, storhandlat, tvättat och druckit min lakritsglögg. Bra dag! Ska försöka hinna med lite mer av godis-tillverkningen imorgon och det sista pysslet här i lägenheten. Vill lämna hemmet och Henrik i fint skick! Och hoppas det är likadant när jag kommer hem igen nästa helg, haha :)


söndag 15 december 2013

Mer Jul

I helgen har katterna fått sig ett julbad :) Vi har borrat och fått upp tavlor på väggarna. Vi har ätit eget julbord och jag har fixat dom sista julklapparna :) Och bara tagit det lugnt emellan fixandet.

Några juliga bilder från helgen. 

Julmat


Bianca tycker om att gnaga på granen :/


Min fina vita gran


Min nya julstjärna


Dörrkransen köp på julmarknaden på Gammlia


Pyntade med ljus här utanför.


torsdag 12 december 2013

sankta lucia

Imorgon är det lucia. Jag älskar traditioner och luciadagen är så mysig. Jag jobbar imorgon men det ska komma förskoleelever och lussa för alla boende. Lions luciatåg var på jobbet redan i söndags, så jag har faktiskt redan sett ett luciatåg iår. :) Hoppas det finns tomtar med i detta gäng som kommer imorgon, läste att på alla skolor är det inte ett fritt val. Där är det både tomte och pepparkaksförbud, trist :( Själv fick jag aldrig vara Lucia i skolan, det blev alltid någon av de blonda långa tjejerna i klassen som fick den rollen. En av dom fick vara lucia 2 gånger. De ville väl inte ha en brunhårig kortis, haha men jag hänger inte läpp för det, jag fick ju vara lucia på dagis! :)

Jag har bakat! Ska ta med till jobbet imorgon :)


onsdag 11 december 2013

24 år

Igår var min födelsedag. Jag hade inte något kalas iår, utan jag och Henrik hade en utekväll ist. Henrik bjöd mig på restaurang och bio. Supermysigt mitt i veckan. Fick många grattis hälsningar som jag uppskattar. Det gick bra att fylla år på en tisdag :)

måndag 9 december 2013

Midvintertäcke

Nu är jag klar med det här täcket. Tjockt och varmt. Riktigt mysigt att ha på sig i soffan. Jag har sytt skidåkarna/skridskoåkarna och patchworkrutorna för hand. Det har varit ett roligt kvällsnöje under hösten. Nästan alla tygerna hade jag redan hemma. Jag samlar för mycket på tyger har jag märkt. Ser jag ett fint tyg kan jag inte hjälpa att det följer med hem. Måste börja sy mer igen så jag kan använda upp allt jag har.... så jag kan köpa nytt :)

Härliga vintertäcket


Broderat små detaljer på de små figurerna.


En å annan fjällstuga finns med på täcketblommigt, prickigt, rutigt


söndag 8 december 2013

Julmarknad

Denna helgen har jag jobbat nästan ihjäl mig känns det som i kroppen. Men jag hann under min delade tur att gå en sväng på julmarknaden på Gammlia.
Jag hittade en dörrkrans  av granris, ett söt förkläde och lite marknadsgodis. :)
Det var mysigt som vanligt att gå på den marknaden och iår var det mycket mer att se på.

Jag har nästan julafton varje dag nu. Jag fick en Bodyshop julkalender av Henrik. Fina grejer i den :)