måndag 23 september 2013

Början på hösten

Vilken härlig dag det var igår! Och den fick avsluta min veckas ledighet. Idag går jag tillbaka till vardagen och arbetet. Min syster hade beställt bilder av mig och igår var bästa dagen att få några fina ute i naturen. Här är några av dessa bilder!lördag 21 september 2013

Sandmannen

Jag kan inte hjälpa det. Jag slukar böcker som aldrig förr när jag sitter ensam hemma. Att slippa tänka på så mycket annat är avslappnande. Nu har jag varit ledig nästan hela veckan och Henrik har ju varit på jobbet till sent på eftermiddagarna. Medan har jag hunnit läsa ut alla Femtio nyanser (och druckit mycket te/kaffe, sovit och handarbetat.) Så nu är det dags att fortsätta med något annat . Jag har plockat fram fjärde boken av Kepler ur bokhyllan.

tisdag 17 september 2013

Inlagd chili

Igår stod jag i köket och lagade mat. Kom då på att jag skulle göra en inläggning av chilin innan den blir dålig. Här är bilder steg för steg.

Skölj och hacka chili i små bitar


Hacka också en paprika i små bitar


Koka upp i äppelcidervinäger, vatten, salt och socker.


Häll i en ren burk.
Klart!


fredag 6 september 2013

Skörd

Idag tog jag och skördade några chilisar. Det kommer fler chilis och tomater på kvistarna och jag hoppas dom skyndar på innan frostnätterna kommer! Vart ska jag ha dom stående inomhus till nästa år för de är ju fleråriga växter? Måste planeras.

Men middag. Jag smakade på en svart/lila chili (chekoslaw Black) och den var lagom stark. Fast den brände ganska bra på läppen och fingret efter jag hackat och smakat. Jag gjorde iaf en broccoli/chili soppa som blev väldigt god. Vi stekte bacon till och rostade bröd.

Ikväll ska vi ta det chilli och se film och snaska karra. Jag är ledig imorgon också! Härligt :)
Mörker på tur

Nu fortsätter jag med trilogin! Så kul :)


tisdag 3 september 2013

De röda goda kräftorna

I helgen var det den årliga kräftskivan. Mycket kräftor, snaps och godsaker. Kvällen avslutades med dans i vardagsrummet (resten är historia). Men en mycket trevlig kväll.