onsdag 19 juni 2013

Min första bil

Igår tog jag körkortet och idag blev jag bilägare och imorgon kör jag upp till Jokkmokk! Det är mycket nu :) men jag ljuger om jag säger att jag inte är nervös. Bara tanken på att fara ut i trafiken ensam gör mig lite skakig. Nervös över midsommartrafiken och vägbyggen, nervös över 40 mils sträckan, nervös över att ha katterna med osv. Men allt är så nytt och nu har jag ingen bredvid mig som säger åt mig vad jag ska göra. Skulle behöva en dos med mera självförtroende.

Jag har kört lite idag, från bilaffärn till en bilhall och hem! Sen till ett fullsmockat Coop Forum och snurrat runt på parkeringen. Har även tankat! Tur Henrik var med mig som kunde peppa mig när andra bilar körde om! haha Men va fasen jag höll ju hastigheten. Men visst kör jag lite långsammare än snittet, jag är ju "nybörjare".

Men bilen är väldigt fin, fräsch och allt är på topp. Bilen har bara gått 6000 mil så det är bra. Nya däck fick jag med också. :)tisdag 18 juni 2013

Idag är ingen vanlig dag..

För det är min körkortsdag hurra hurra hurraaaa!

Mer nervös än någonsin tidigare gick jag ut till bilen för uppkörning. Igår gjorde jag teoriprovet och det gick riktigt bra, så allt hängde nu på bilkörningen. Vi började med säkerhetskontrollen och jag hade övat in alla steg på både yttre och inre kontrollen, men hon bad mig bara öppna motorhuven och peka på vätskebehållarna! Sen for vi iväg och jag körde i stadstrafiken, motorvägen och så blev det en backning runt hörn (som jag alltid har fixat perfekt). Jag fick höra av min körlärare att nervositeten skulle släppa efter ett tag... Skitsnack! Jag var nervös hela körningen, haha Men det märktes inte sa hon. Jag gjorde en mindre miss, jag körde rakt fram när jag skulle ha tagit vänster (uppfattade fel). Men jaja.. Jag klarade ju allt annat :)

När vi klev ur bilen och min körskolelärare kom fram sa hon att han skulle skicka fler som mig till uppkörningen! haha BRA BETYG!

Så nu har jag körkort och jag är väldigt glad och lättad över allt :)

måndag 17 juni 2013

En månad i några bilder

Har haft fullt upp i en månad. Här är lite bilder jag tagit med mobilen under tiden.

Det blev sommar och jag har ätit mycket glass!


Började tidigt med solning, försök till att få lite färg på den vita magen!


Köpte mina första svenska jordgubbar. Gott :)


Beställde in en sommardrink strawberry daquiri? 


Var på 40-årskalas, uteserveringar och examensmiddag


Smultron och jordbubbsmak innan grillkvällen.


Jag har varit superförkyld i över en vecka :(


Hunnit gosa med katterna, 
snuttefluffen Lilly.


(Pluggat teori, haft körlektioner och idag har jag klarat teoriprovet 62 av 65 rätt :O, mer om det efter att jag klarat körprovet!)

Och idag har jag min första semesterdag! Tjohoo :)