tisdag 26 mars 2013

Monster

Jag läser en otäck bok om monster. Monster som i mördare. Några av de värsta som funnits. Nästa bok får bli en trevligare även fast jag tycker deckare och liknande böcker är spännande!

Det kommer aldrig va över för mig


Som en orkan kan jag svepa bort dig
Men jag tänker aldrig dö, nej
Det kommer aldrig va över för mig
Jag kommer älska dig när jorden gått under
För jag tänker aldrig dö, nej
Det kommer aldrig va över för mig


Göta älv där hemma

(Älskar Håkans nya låt och väntar med tålamod på att skivan ska släppas :) )

måndag 25 mars 2013

Hemma i sydväst

Jag har varit hemma i Trollis i en vecka. Omständigheterna hade kunnat vara mycket bättre men jag är glad att jag for ändå. Inget är som det varit längre. Men jag tror på bättre tider.

Jag hann även med en skräckupplevelse med mamma i rusningstrafiken inne i Göteborg, haha Mamma är rädd för byten i flera körfält (i detta fallet var det 5 körfält i 70 km/h) så jag är glad att jag lever! Såg i mitt körhäfte att det var en bild på just det stället vi körde på. Jag känner mig hemma i dessa körkortsböcker, alla bilder är hemifrån :P

Hann med flera flygplansturer och ett missat plan i Stockholm. Flygplan är också en skräck för mig. Jo jag är rädd för mycket men jag gör sakerna ändå bara något gott kommer ut av det. I detta fallet var det att träffa familjen :)

Imorgon är det dags att arbeta igen. Jag mjukstartar med en tredagars arbetsvecka med korta turer. Det räcker och blir över för mig just nu. Men som sagt, jag tror på bättre tider.


torsdag 14 mars 2013

Limpor

Idag har jag bakat limpor! Väldigt enkelt. Man bara rör ihop en deg och låter den stå, knådar den lite och låter den stå, in i ugn och sen är det klart.

Valnötslimpa


Lingon/linfrölimpor


tisdag 12 mars 2013

Öva

Imorse var jag ute på körlektion igen. Det går framåt och jag känner mig säkrare och säkrare. Jag har hunnit till körning i stadstrafik på 1 månad. Bra för att inte ha kört något mycket innan. Nästa gång ska jag träna på cirkulationsplatser och körning i flera körfält. Samtidigt försöker jag lära mig teorin.

Senare idag ska jag iväg på fotografering. Vi ska få ID-kort på jobbet, men de ska även funka som vanliga ID-kort ute på stan. Det är ju bra. Efter det ska jag till jobbet för ytterligare en jobbkväll :) Hoppas nu allt är gjort som ska göras under dagen.

söndag 10 mars 2013

Mera mat

Söndagsmiddagen blev lax och räkröra! Vi köpte en smaksättning till sodastream-apparaten som vi inte använt på flera år. Den funka men man måste köpa ny plastflaska, tydligen är det "bäst före" datum på plasten.

Nu ligger jag redan i sängen och har gjort det i snart en timma. Jag fryser som bara den :( Det är kallt i hela lägenheten! Men jag passar på att läsa teori m.m och det är ju bra. Nu ska jag göra ett data-test :)


Mycket god persikosmak, räcker till 20 liter!


Palt, Musik, roligheter

Igår hade Henrik bjudit över en vän på paltmiddag. Jag tyckte det var lite konstigt att han lovat palt när han aldrig förut har gjort palt innan! :O Jag visste att jag skulle behöva hjälpa till.. Men det blev att jag tog över allt! haha Det gick inte så bra för älsklings Henrik och jag ville inte att all paltsmet skulle bli bortkastad. :P

Det blev iaf bra i slutändan tack vare mig! Och gott blev det :)


Melodifestivalen efter Middagen. Spännande omröstning och vinnaren blev bra. Fast jag röstade på två andra.
Men jag visste inte vem jag skulle rösta på iår så vem som helst skulle ha blivit bra :)

Idag ska jag tvätta mer tyger och förhoppningsvis hinna sy något. Jag måste förbi bibblan och lämna tillbaka böcker och jag måste sitta en stund med körkortsteorin och körhäftet. På tisdag ska jag fortsätta med stadskörningen kl. 7 på morgonen!

lördag 9 mars 2013

Russin fingrar

Innan det roliga måste det tråkiga göras. Nu har jag stått och tvättat en massa tyger i handfatet. Mina fingrar är som russin :( Men det måste göras, helst när man ska sy lapptäcken eller i jersey. Den ena ska inte färga av sig till den andra eller dra sig och krympa! 

Nya tyger som ska bli en påskduk :)


Enskilda samtal

Nygammal elvis!
fredag 8 mars 2013

Fredag kväll med hjärtat

Hemma och gottar oss med mat, chokladdessert och lyxigt kaffe. Nu blir det musikal!

Dagens middag:
 bakpotatis, skinkröra, god sallad och mitt hembakade bröd.


Veckans bukett blev den här gången veckans blomma i kruka.
Jag såg ett hav med gula blommor när jag kom in i affären och kände direkt att en del av det havet vill jag ha hemma :) Gult är en pigg färg! Fantastisk :)


Småbröd

Jag har bakat två olika små bröd.

Bröd med soltorkade tomater. 


Kuvertbröd toppade med flingsalt.


Uppe tidigt

Är ledig och vaknar 6 på morgonen.. Men det gör inget, jag kan ju vila när jag vill under dagen! Nu är jag 3 dagars ledig och jag har sett fram emot dom här dagarna. Det är ju bl.a melodifinal imorgon och jag har tid att göra roliga saker utan att känna att det är bråttom.

Idag blir det lite blandade aktiviteter. Jag storstädade igår innan jobbet så jag behöver inte tänka på det :) skönt. Dags att stöka ner igen! haha


tisdag 5 mars 2013

Varm middag

Jag bakade ett lantbröd på bl.a filmjölk. Hade pumpakärnor på som blev rostade. Sen var det soppa som Henrik beställt av mig. Broccolisoppa med knaperstekt bacon. Jag gör allt för dig!


fredag 1 mars 2013

Sått

Nu har jag sått fröna av gräslök, persilja och oregano. Då får vi se om det blir något resultat! Hoppas på att de är fina till sommaren. Just nu står dom i köksfönstret vid mina andra plantor. Undra om det blir några chilis på plantorna i år.. hmm dom har varit gröna i ett år nu!