onsdag 29 augusti 2012

Gomiddag och Harry Potter

Lagade lite älgskav och potatismos till middag idag. Mums så gott! Banankakan var också god till efterrätt. Nu ska jag nörda mig och se Harry Potter Halvblodsprinsen :) Sen jag var tio år gammal och fick första boken har jag varit en Harry Potter nörd, haha Inte så det märks, men i smyg :P


Banankaka

Nämen vad hittade jag i fruktskålen? Jo ett par övermognade bananer! Det är inte så gott och äta bruna bananer så jag mosade dom och gjorde en banankaka av dom :) Nu får Henrik skynda hem så vi kan fika kaka och kaffe! Muuuummms. Men tills dess ska jag hinna hänga tvätt och sitta och sticka lite grann :) Imorgon är ledigheten slut och jag jobbar delad tur :/ Undrar vad jag ska kunna hitta på under timmarna emellan. Hmm får funderas på!


Tomatplanta

Jag fick en tomatplanta av en arbetskollega. Den står nu i köksfönstret och växer! Det är bara en liten grön tomat på plantan men jag tycker det är kul ändå och se den växa. Hoppas den en dag blir röd så jag kan äta upp den, Haha! :)






Jag blev jagad av Lilly förut när jag skura golvet. Hon är helt galen ibland! :P Anfaller skurmoppen och glider runt i vattnet, knaskatt haha. Men nu är golven rena och luktar gott, bra det! Jag har inte skurat golven på typ en månad :O

Jag har också hunnit sy klart en jacka idag. Nu ska jag bara fixa lite handsömnad och klippa trådar. Kanske jag tar den på kräftskivan på lördag :) Ska även fundera ut en förrätt som jag ska fixa. Svårt men kul samtidigt :)

Cykelhjälm

Tittar på ett program på tv om sjukhus. Där var en kvinna med som har räddats från huvudskador pga användning av cykelhjälm. Jag kom då och tänka på mig själv som inte har cykelhjälm och har inte haft det sen jag var i tioårsåldern. Jag slutade använda cykelhjälm då det blev "töntigt" att ha hjälm och då var det bara små barn som hade. För några år sedan blev det lag på att barn upp till 15 år ska ha hjälm på sig och det tycker jag är bra. Men varför kommer jag inte för mig och skaffar en cykelhjälm då? Är det för inpräntat i min skalle att det är något töntigt och fult att jag riskerar min egen säkerhet? Det var väl samma sak när det blev lag på bilbälte. Här i Umeå kör ju bilisterna så aggressivt (inte alls som i GBG kan jag säga, där det är klass på bilförarna då alla hjälps åt!), jag ska inte tala om när det regnar ute, då gasar Umeås bilister ännu mer och stannar inte för något!! Inte ens när man står vid övergångsställen genomblöt och väntar på att få promenera över :(

Får se när jag tar mig för och skaffar en cykelhjälm. Man vill ju också vara en god förebild.

tisdag 28 augusti 2012

Emellanåt

Jag har tagit på mig att jobba extra mycket nu i augusti, då jag fick månadslön halva och timlön resten så kände jag mig tvungen. Har arbetat heltid fram till 13 augusti och efter det mer än heltid :P Men emellanåt har jag lite ledigt och spenderar den tiden med Henrik, vänner, handarbete av olika slag och shopping. Dagens shoppingrunda var jag väl värd om jag får säga det själv. En superfin turkos tröja som jag hittade på Åhléns blir nog en favorit nu i höst. En orange sjal kommer passa fin fint och några halsband och armband :) Sen så var det mycket trevligt att umgås med vänner :D

Så här glad var jag idag, haha :P


Nu blir det att bädda ner sig i soffan då det är dags för veckans avsnitt av Svenska Hollywoodfruar! Imorgon är jag också ledig! Jag ska hitta på något kul att pyssla på med här hemma tills Henrik kommer hem. Han slutar tidigt och det är toppen :)

Henrik 30års kort?

Alltså jag vet inte vem som har hållit i kameran på Henriks 30-årskalas men allt var typ suddigt och extremt konstigt (utdragna bilder, pixligt m.m.) Jag skulle ha ansvarat för den biten känner jag nu! Dåligt av mig att inte ha haft kontroll över en sån viktig del. Bilder är ju något som man vill ha från en sådan speciell dag. Får ta kort nästa gång :)

Men jag lägger upp en suddig bild på mig och älsklingen ändå :) 
Det var ju ändå dagen han fyllde 30. 
Kul om man tar en sån här bild varje gång man fyller jämt och ser sig åldras. haha eller det kanske man inte vill! :P


Jag i min fina klänning som jag köpte till detta tillfälle.
 Nästa sommar ska den användas flitigt :) Bilden är tagen med min bästa kamera, men ändå vart det lite suddigt.


torsdag 23 augusti 2012

Surströmmingsfest

Igår kväll var jag hemma hos en arbetskollega och de flesta på jobbet var där. Det var dags för lite surströmmingsmiddag! Jag hade inte smakat surströmming på 3 år så jag tog chansen att testa igen. Det smaka lika som sist, inte jättegott inte jätteäckligt utan helt ok. Men det är inget jag tänker äta hemma eller ofta. Det var inte bara surströmming på menyn utan det var en massa annat gott som fyllda paprikor, gratänger, såser, frukt och grönsaker, efterrätt och kaffe :)

Hittade en kul bild som beskriver surströmming bra, svensk flagga, fisken och en klädnypa för det luktar ju verkligen illa!!


fredag 17 augusti 2012

Hot

I onsdags tog jag och for på affärn efter jobbet och handlade till grillen. Henrik slutade först kl. 18 så alla förberdelser och grillningen stod jag för. Jag ville ge Henrik en god grillad ytterfilé med alla tillbehör (potatisgratäng, grönsallad med feta, dressing, vitlöksbröd och öl. Det blev väldigt lyckat och jag fick igång grillen och köttet blev perfekt! Jag är allt duktig ibland :)

Taadaaa! Fick igång grillen :)


Maffig köttbit in progress!
 

Idag då? Jag börjar jobba klockan 14 men innan dess ska denna blåbärspaj med några hallon i bli gräddad och provsmakad! Den står just nu i ugnen och om ca 40 minuter är den färdig :)  Jag satt ute med katterna i en timma tills både dom och jag blev less på värmen. haha jo jag är otroligt värmekänslig! Så en liten paus till att slänga ihop en paj satt fint. Nu har Henrik något att smaska på när jag är på jobbet ikväll :)
 
Men jag går ut en sväng sen när jag ska fika. Man får lite dåligt samvete av att sitta inne när det är fint  väder. Men tills dess ska jag jobba på här inne. En tvättmaskin ska köras igång och en klänning ska sys!

Jag vill också hinna plocka lite mer blåbär innan säsongen är slut. När ska man hinna det då? Måste ta mig tid nästa vecka!

tisdag 14 augusti 2012

Bär

Efter middagen tog vi en sväng ut i skogen för att plocka lite blåbär. Tog även lite hallon från vår lilla trädgård :) Blir väl en paj på torsdag av dom och smoothies! :D Nu blir det kaffe!


Semestern är över

För Henrik och för mig i köket. Nu är det jag som lagar maten igen. Igår lagade jag panerad fisk, mandelpotatis, kokta grönsaker och så hade jag köpt en god fiskdressing på ICA gourmet. Det var smaskens tyckte både Henrik och jag :)

Idag lagar jag fläskpannkaka gånger två. Jag ska också ha matlåda i veckan då jag arbetar 6 dagar irad :) Sen tänkte jag mig lite älgskav och potatis i helgen. Fast det kanske Henrik kan pyssla med när jag är på jobbet :) Jag måste börja planera veckans mat igen som jag gjorde innan sommaren, det blir så enkelt och man kan veckohandla ist för in på affären flera gånger i veckan.

måndag 13 augusti 2012

Solig dag på båten

For in till stan under dagen för att möta upp vänner. Vi gick till Sjöbris och drack lite rosévin och prata på. Sen möte jag upp en annan vän för lite sushi och häng i parken :) Så varmt och fint väder, de som har suttit inne en sån här dag borde få ett straff, haha :P Jag passade även på att köpa en sytråd som ska passa med min klänning som jag håller på att sy + ett dolt blixtlås. Nu är det bara att gasa på pedalen så jag får en fin klänning till surströmmingsmiddagen nästa vecka :)

Igår när jag var på stan med Henrik fick jag för mig att köpa lite trikåtyg och ett svart tyg till att sy några höstiga kläder. Brukar inte sy i trikå för jag tycker om tyger som är vävda och figursydda plagg, men jag blev inspirerad av färgerna och trycket. Får se vad det kan bli av detta då :D


Lite ledig

Idag och imorgon är jag ledig från jobbet, men det är mycket annat som måste tas itu med! Synd bara att jag nu under förmiddagen har vart så trött att jag bara suttit å glott tv i sträck. Jag har nu hällt upp en mugg med rykande varmt kaffe och ett glas med Berocca Boost. Det ska nog väcka mig!
Får se när kompis Mia vaknar till, för man skulle ju hinna ses något.

Sen är jag inte nöjd med hur mitt hem ser ut och jag måste ta en runda med damtrasan!
OCH SEN har dessa helvetesdjur kommit in i mitt hem! Jag menar Blomflugor! Har sett till iaf 3 stycken idag och dom gör mig tokig. Samma sak varje år vid den här tiden :( Jag tycker de är så äckliga och irriterande. Return of the Blomfluga, vem ska göra den skräckfilmen?! Jag är då intresserad av att spela den elaka rollen som tar ihjäl dom. Ring mig! haha

Något helt annat! ... Jag är bjuden till surströmmingsmiddag nästa vecka och det ska jag gå på. Henrik släpper inte in något sådant genom vår dörr så jag har inte ätit surströmming på 3 år tror jag.. Lukten är hemsk men fisken är god tycker jag. Henrik vill inte ens följa med på en sån här tillställning, haha

Augustiboken

Ska börja läsa den här boken av Carolina Gynning. En person jag för övrigt tycker gör mycket fin konst. Jag blev kär i hennes tavlor (Butterfly messenger) , men det var något som jag inte har råd att köpa. Jag önskar mig istället hennes fina glas Bleeding Barbie :) Får se nu om boken är lika bra som hennes konstverk, men det tror jag nog.


fredag 10 augusti 2012

Kokar kött

Idag jobbar jag kväll och tyckte det var en utmärkt idé att koka lite kött innan och göra en god kalops :) Mums! Vi har fortfarande kvar älgkött i frysen som behöver ätas upp innan det fylls på med mer nu i höst (hoppas jag!). Så jag tog och putsade lite älg här i morse. Såg ut som ett slakthus inne på bänken, haha Nä men kött från vilt är det godaste tycker jag. Gris och ko går väl an men en riktig renstek eller älggryta är superduper :)


onsdag 8 augusti 2012

Boom

Under eftermiddagen tog vi en promenad till Svenska Hem för att se vad dom hade för något. Henrik är ute efter ett nytt datorbord (nu har han mitt skrivbord) och några hyllor. Fanns inte mycket av den varan där, men det var trevligt att prova sitta i soffor och fåtöljer. Jag hade velat ha en mysig fåtölj att sitta och sticka i.

På hem vägen gick vi förbi tygaffären här nere på mariedal och jag hitta ett vitt gardintyg med vitt tryck för 10:- metern! Helt galet och jag slog till så imorgon ska det bli nya gardiner i vardagsrummet :)
Vi gick in på Boom och den här gången var det Henrik som plocka fram pengakortet då han hittade en söt bricka (han ville ha den för att den var rejäl, men jag tyckte det var ett mycket bra val, hihi) och en liten lampa att ha i vardagsrummet. Imorgon ryker min gamla rislampa som katterna har haft sönder, jag vill ju  inte ha "skräp" i mitt hem!





Ljust

Henrik fick lite pengar i födelsedagspresent och ville av dom skaffa sig en lampa med bra ljus till sin datorhörna i sovrummet. Meeeeen vi kom på andra idéer när vi besökte ljusexperten :D Han får ta vår gamla IKEA-lampa som vi har i vardagsrummet och så köper vi oss en ny golvlampa dit. Det fanns så mycket fint och jag fastnade också för ett par fönsterlampor som hade en fin form och färg till köket :)

En enkel fot med en fin skärm i organza
 (skärmen var nästan dyrare än lampfoten, haha)


Ger fint ljus
 

Mina supersnygga fönsterlampor i gult :) 
Helt fantastiska!
 


Måste ju ha en minialmanacka i väskan :)
 

Gick  in på ohlssons tyger och hittade lite tyger till dukar. Bra nu till hösten :)
 

söndag 5 augusti 2012

Grattis Henrik!

I fredags fyllde Henrik 30 år och igår hade vi kalas och fest för honom :) Mycket trevligt blev det. Jag hade bakat morotskaka och nutellatårta, smaskens! Resten av fikat köpte vi. Henrik fick lite presenter också, från mig fick han två biljetter till Johan Glans föreställning i höst och ett par ljusstakar i glas  och av min mamma och pappa fick han en sejdel från Lasse Åbergs kollektion :) Han fick vin och ost och en mycket fin handgjord osthyvel/kniv av sin faster och man. Pengar och en dansbandsskiva av kusiner och moster. :) Sen så kom folk med öl, päronkonjak och godisblomma på kvällen, kul kul :)

Ska se vad det blev för bilder och återkomma med nå roliga kort :) haha

onsdag 1 augusti 2012

Inköp

Var förresten på Net on Net igår kväll och köpte lite grejer. En stereo till köket, eltandborstar och en docka? till min Iphone :) hihi Idag blev det också en sväng på bolaget till Henriks fest, 1500 spänn rök där :P Nu är det köpstopp för mig när det kommer till saker, haha

Docka till mig och Henrik fick vara med på eltandborsten, jag köpte två pack endast 1495:- Rekommenderar detta till den som är ute efter en bra tandborste! Det kom med en bra timer som säger åt en när man ska byta sida och om man håller rätt, den är trådlös :)



Retro och nytt

Jag har fått en del gamla saker av mina föräldrar som jag är så glad över. Och idag har vi vart en sväng på stan och handlat lite nytt till vårt hem :) Jag har tagit några kort!

Ny kökshandduk, underlägg, mått, pappershållare, drinkmått och ljus :) 


Nya vasar och kakeldekor.
 

Det äldre!

Näverkonst i flera former, den äldsta är från 1945 och den nyaste är gjord 1987. 
 

Svenskt porslin från Gefle.
Dessa heter Royal och är gjorda av Eugen Trost 1939. 
Upptäckte just att de minsta assietterna är Rörstrand, stämpeln visar på 1943-1950-tal.


Electrolux köksassistent med alla tillbehör. Och några kakformar :)