torsdag 31 maj 2012

Farligt att önska

Jag önskade liiiite regn nu i veckan för att få bort lite pollen. Såg just på nyheterna och vädret och ser att det ska börja regna inatt till på onsdag nästa vecka! hahaha

Ska kvällsfika för att sen hoppa i säng, imorgon blir en lång dag på jobbet. 10 timmar! Men det går bra, jag är ju "ledig" på lördag. Ska bara iväg på uppdrag (fika på café).  Sen är det att ladda om tills på söndag då det är långkväll på schemat.

Såg nått om klassfest på FB, jisses! hahaha Vill man ens tänka tillbaka? :P

Nä, dags att äta och sen lägga sig och drömma om drömmar :)

Den här bilden hitta jag på telefonen, jag skrattar ihjäl mig. Mysig hund.


onsdag 30 maj 2012

Hängig

Jag är så trött och hängig pga allt pollen som flyger runt i luften. Jag har vilat och sovit under dagarna den senaste veckan. Imorse fick Henrik inget liv i mig, jag vakna inte av larmet, inte av att Henrik prata med mig, inte heller av att han skaka i mig! Tur att jag inte skulle jobba morgonpass. Nu har jag försökt vila en stund för snart ska jag iväg och jobba kvällspass.

Såg att det ska regna lite nu i veckan och det är bra så luften blir rensad. Hoppas man blir piggare då :)

tisdag 29 maj 2012

En liten bok

Jag läste ut min spänningsroman idag :) Så nu har jag plockat fram en ny bok som jag ska plöja igenom ute på altanen i solen :)


Jag möte upp Henrik på stan förut och vi gick och fika/åt på Barista. Inte nöjd med det jag fick, men det kan man inte bli jämt. Bra att testa så vet man vart man inte ska gå nästa gång :P Jag köpte ett nytt mobilskal då mitt gamla sprack sönder, mitt nya skal hade en defekt upptäckte jag så jag får åka in och byta det! Jobbigt :( Något mer som ska gå fel idag? Vavava?! haha bästa jag går och lägger mig så inget mer trist händer.

Något kul då. Jag har blivit bjuden på maskerad/fest hos min kusin i Kungälv :) Så nästa helg kan man kanske se mig och storasyster i kanin-outfits i "skogen", hahaha ja vi får se.

Nya Elvis

Har skaffat nya Elvis :) Snart har vi alla i serien. Det är några vi missat som vi får köpa hem. Elvis är min och Henriks humor, hahaha


Värme

Sitter ute i det fina vädret och läser i min bok. Jag bara älskar såna här förmiddagar! Det är varmt i solen och det blåser inget på baksidan, perfekt! Längtar till vi får upp vårt staket så katterna kan göra oss sällskap där ute. Henrik kolla på material igår och vi vet ungefär vad vi ska ha, men stolparna var slut på Jula byggaffären. Jag har ingen större koll på vad vi har för andra byggaffärer i Umeå.


måndag 28 maj 2012

Blommor

Nu har jag planterat mina sommarblommor :) Ska bli spännande och se hur det blir när dom slår ut. Jag ska nu bara fixa några fina blompinnar att sticka ner i två av lådorna, dom som "bara" är grön/vita. Jag är nöjd med mina val av blommor. Lite annorlunda än vad jag brukar ha haft. Men mina pelargoner finns med i år igen fast i chockrosa :)






söndag 27 maj 2012

Epilator

Herregud vad har jag gjort?! Jag köpte mig en epilator! haha Men jag har länge tänkt på att skaffa en då jag är spyless på att behöva raka benen stup i kvarten. Jag hatar stickiga ben och helst på sommaren måste man ju nästan fixa benen varje dag känns det som :/

Jag får spara till 2 mm innan jag testar den (har aldrig provat tidigare!) för då ska det vara mest skonsamt (om det går att bli det?). Men det ska bli väldigt skönt att slippa denna trista process med att raka benen i sommar. Ska man vara fin får man lida pin :D Jag återkommer om smärtnivå och resultat, haha

Jag köpte en silk epil 7 wet & dry


Överraskning

Igår när jag satt här ute i solen kommer Henriks kusin och ber mig gå in. Jag fatta inte vad hans problem var när han gång på gång bad mig gå in i vardagsrummet och sen ville ha att jag skulle låsa in mig i sovrummet! Lite irriterad blev jag, men jag gjorde som han sa! Hahaha Jag anade inte att Henrik hade köpt mig en present. Men sen hör jag han utanför dörren och han ber mig komma ut. Då ser jag vad han köpt mig. En sprillans ny dammsugare! :) Jag vart riktigt överraskad och glad. Den är bra på alla sätt och snygg. Bäst i test- Elektrolux Ultra one. Tyst, stor, lätthanterlig, bästa filtret, flera munstycken m.m.

Tack Henrik för min nya kompis! :) Så här ser den ut.



Fantastiskt

Sverige och Loreen vann hela eurovision! Glad är jag, det är fantastiskt :) Så det kanske blir en tripp till Stockholm nästa vår, det hade vart roligt. Jag ryste av hennes framträdande och jag tackar mig själv för att jag och andra röstade fram henne tidigare i vår :) Jo jag är en melodifestivalnörd :P haha Det roligaste var Christer Björkman som flippade ur i greenroom när vi började få en massa tolvor, haha kolla han på bilden här nedan, så såg han ut hela tiden och jag skratta ihjäl mig!


I fredags var det brännbollsyran och jag tog med Henrik till Ålidhem för lite fest. Det var roligt och trevligt. Men det vart kallt när vi kom till fysikgränd senare på kvällen/natten. Jag skaka som om jag hade ett epilepsianfall i mina klackskor och bara ben :P Jag hade som inte planerat på att vara utomhus, haha Nästa gång blir det att packa med en dunjacka!
 
Jag ska visa sen vad jag blev överraskad med igår. En finfin men oväntad present av min älskade Henrik :)

torsdag 24 maj 2012

Musik

Idag passade den här fantastiska skivan i högtalarna. Blandat med några andra favoriter.


Mycket den här veckan

Den här veckan är lika fullproppad som förra. Mycket jobb och uppdrag och saker man själv vill hinna med. Jag har nu på förmiddagen suttit ute i solen och bara njutit av värmen och min bok, skönt att ha ledigt på förmiddagarna. Nu har jag gått in och kokat mig lite kaffe :) Men nu tänkte jag rita en planering över min miniträdgård på framsidan och baksidan, hur vill jag ha det och vad vill jag ha :)

Först så vill jag skaffa ett "staket" till baksidan så jag kan ha katterna lösa där. Så måste klura på vad man ska bygga med för material. Sen funderar jag på att ha lite odlingar där tex tomatplantor, men jag måste höra med experterna på blomaffären om vad som kan passa. Sen så är mina blommor ett måste, jag älskar blommor! Jag tänker köpa färdiga plantor iår igen, jag har inte haft tid eller tålamodet med frön, jord och vattna m.m. Jag ska höra med Henriks faster om en rabarberplanta också, vi prata om det i påskas och jag vill verkligen ha en. Rabarber är så gott! Jag har kvar i frysen från förra året och det blir nog antingen en paj eller kräm av dom. Jag har verkligen fått snåla så det räcker året runt :P


Ikväll ska jag iväg på mitt uppdrag igen, men jag måste se till att jag kommer hem i tid för att jag vill se Eurovision! Heja Sverige! haha :) Hoppas vi kommer till final på lördag, för då ska jag ha Eurovisionkväll här hemma :) Henrik prata om öl, men jag själv vill vara skärpt. Jag tar tävlingen på fullaste allvar, haha nää skoja, det blir vin!

Imorgon ska jag ta med Henrik till Ålidhem för lite grillat och tequila med vänner. Det är ju brännbollsyran och jag hoppas på att vädret håller i sig, på YR står det just nu 24 grader och sol, tjoohoo! :)

Undra om chefen hör av sig, hon hade ett specialuppdrag åt mig om jag ville. Jag sa att jag kunde men inte i helgen. Jag får vänta och se om det blir av.. Jag har fått tjuvkika på mitt sommarschema och jag börjar v.25 och jobbar heltid hela sommaren (precis som jag önskade att få). Jag jobbar dag på midsommar och det är jag nöjd med, jag är ledig em/kväll och resten av den helgen. Midsommar är jättemysigt att jobba på, få klä upp de gamla och ha midsommarlunch och fika :) Sen är jag ledig då Henrik har sitt 30års kalas, jag ska bara byta med någon dagen innan på förmiddagen så jag hinner förbereda. Annars så är det perfekt så jag är jättenöjd över schemat :)

onsdag 23 maj 2012

.

Ett hantverksföremål är inte bara form och funktion.
Det är först och främst mänsklig tid som sparats
undan den tomhet vårt liv rinner ut i.
Inför sitt verk kan människan säga
"Detta är min tid, detta är jag.
På annat sätt finns jag inte till
för mig själv



Avslutning i vävstugan ikväll. Nu får man vänta hela sommaren på att ha våra regelbundna träffar. Men vi sa det att har vi tid i sommar och känner inspirationen flöda kan vi träffas eller att man bara går och slänger upp en varp och väver. Så fort jag kommer in där känner jag mig inspirerad att väva något, designa något fint :) Jag har många idéer som jag inte vill ska rinna ut i sanden. Jag har planer på sjalar, mattor i roliga färger och mönster och plädar. 

tisdag 22 maj 2012

Liten

Jag har tittat på lite foton idag efter att jag sett på prinsessans dop. Hittade lite bilder på mig och mina systrar från då vi var små :)

Mig själv i miniformat 1990






Emma och Jag på midsommar 1993
 

Anna, Emma och jag. Året var 1994 :)
 

HRH Estelles dop

Vilket fint dop det var för prinsessan Estelle Silvia Eva Mary Bernadotte. Jag var först och främst intresserad av vad folket skulle ha på sig, men när jag såg lillflickan så blev det henne allt handlade om :) Men hattarna som vissa hade kunde jag inte låta bli att titta extra på. Jag vill ha dom! :)



måndag 21 maj 2012

tjuvat?

Jag upptäckte på mitt konto att jag inte betalat sist jag var på affären! Eller så har dom inte dragit pengar än? Men det står inte något om att de väntar på att dra bort (som det brukar stå). Har jag gått och tjuvat på affären?! haha Jisses va tokigt att det kan bli så om det nu är så! Jag skyller på dåliga pengakassor. Nu beger jag mig till jobbet :) Ha en bra kväll!

Samvetet

Som man alltid känner av då man "lovar" och sen inte kan hålla det. Eller jag lovar aldrig något då jag kan ha ett väldigt hektiskt schema emellanåt. Men snart ska jag iväg och jobba fast jag hade lovat bort mig på annat håll ikväll, men så är det. Mitt jobb går för det mesta i första hand, nu när jag är timvikarie. Sen när jag får mitt riktiga schema så är det efter det man kan planera saker och det känns så mkt bättre! Att jag jobbar så mkt kvällar och helger känns sådär, jag hinner inte vara med på allt och jag ser sällan Henrik.

Jag fick lite bråttom här hemma för jag hade planerat att fixa lite. Jag hinner med en tvätt iaf :) I helgen har jag lagt mig otillgänglig på jobbet för jag vill inte missa årets stora musikfest på tv, eurovisionkvällen :) Jag vet inte om det skulle vara här eller hos någon annan, måste checkas upp! Sen vilka som ska komma, jag känner bara en som är en lika stor melodifestivalnörd som jag är och det är vi som spikat denna kvällen, igen av oss skulle ta på oss å jobba :P

Nu ska jag snabba mig med husmorssysslorna! Heja mig själv!

söndag 20 maj 2012

Kulturnatt

Började med kvällsjobb, men fortsattes med några glas vin med vänner :) Jag och Henrik fortsatte senare ensamma in till stan och fick senare sällskap. Det var inte så mkt folk på stan som förra året och det var kallt och det småregna lite. De "band" vi gick förbi som spelade var utom all kritik, usch så hemskt. Pirater på ena scenen och nå långtråkigt rockband på någon annan scen. Tror jag missa det som var bra när jag var på jobbet. Jag tror även att jag blev påkörd av en cyklist! Jag har ont i ena sidan idag och jag har ett vakt minne av att jag fick ett cykelstyre rakt i revbenen igår men jag märkte knappt av det då..

Vi hamnade iaf på Lottas och tog ett glas att dricka. Medelåldern där inne var väl 40-50 + haha :P På allstar var kön upp mot 30 meter så det var ju ingen idé liksom..

Nej men det kunde ju ha vart lite varmare och bättre väder. Ha lite bättre band som spelar, så hade det vart bra.

Nästa helg är det brännbollsyran, undra vad man hittar på då. Jag vet iaf att jag är bänkad framför eurovision på lördagskvällen! :)

fredag 18 maj 2012

Piffigt

Igår var jag på kalas och det blev några glas vin då också. Idag känner jag mig ganska så trött. Det blev TP lite senare och jag fick 4 färgpluppar! YES! Allmänbildat, haha Det är så mycket man inte kan svara på i det där spelet så man blir ju överlycklig när man vet svaret :) Jag hade mycket trevligt. Ikväll blir det en lugn kväll med Henrik, för imorgon jobbar jag kvällstur. Men vi tänkte mötas upp när jag slutat och gå in till stan då det är Kulturnatt och ta sällskap av lite annat trevligt folk som ville följa med :) Jag får väl ta med mig så jag kan byta från jobbkläder till vanliga kläder innan jag ska vistas ute bland folk :P

 Jag bjur på en bild på mina fina skor och mina "cykelben" som tar mig runt i stan ;) Piffigt!


Undrar vad jag orkar att ta för mig att göra idag då.. Känner mig som sagt väldigt trött. Jag skulle väldigt gärna ta fram min fina symaskin och sy något. Men då måste jag leta fram mellanlägg som jag inte vet vars jag har någonstans. Kändes jobbigt att leta (är inte bra på det). Sen slå på någon inspirerande musik. Eller så kan jag sysselsätta mig med att stryka pressveck! Men tror nog jag behöver lite att äta så man får energin tillbaka, så det blir först på listan!

Kanske tar jag fram en bok lite senare, jag läser en så bra psykologisk spänningsroman :)

torsdag 17 maj 2012

Festligheter

Igår kom Henriks arbetskollegor över för lite grill, tårta och alkohol :) De blev kvar här till 02.30 på kvällen. Jag var så trött efter att ha vart uppe sen 6 på morgonen, så de sista två timmarna blev en kamp med att hålla mig vaken. Jag tog då och städade bort en massa flaskor och disk och skrubbade med rengöringsmedel på ytorna m.m. så idag när jag vaknade var det skinande rent i varje vrå :) Inget spår från någon fest och det luktar citron!

Jag tyckte det var roligt att få bjuda dom på mina goda tårtor som dom tyckte så mkt om. Nu har vi kvar lite grann så vi kan mumsa på under dagen. Jag glömde ta bilder på mina 10 poängare, men det var iaf en kolatårta, pollykaka och en vegansk chokladtårta med färska jordgubbar och kokos :) Jag säger som min syster - Jag har talang! :) Nu laddar jag om för kvällens festligheter, vinkväll på Ålidhem!

Onykter bild :P


Grillmästarn
 

tisdag 15 maj 2012

Dog lite idag

Herre jisses, bussen jag åkte i körde över en katt! :( Jag trodde bussen gick sönder eller något när jag satt där längst bak och bussen körde fram och sen stannade. Chauffören körde lite till och sen gick han ut och kom in igen och gick ut igen med vantar på. Jag suckade och trodde att bussen gått sönder, men sen såg jag att han lyfte upp något och lade det åt sidan av vägen. Jag såg fortfarande inte vad det var... Han ringde ett samtal och sen for vi iväg. Jag tittade ut genom fönstret när vi for förbi och jag ser då en svart/brun katt! :( Jag dog lite inombords och jag började tänka på den stackars katten och ägaren. Sen började jag tänka på mina katter och vet inte hur jag ska klara av om någon av dom dör. Jättehemskt.

Kärleksmums

Jag hittade ett par skor på stan. Ett par pumps som typ passar till allt! Tjoohoo :) Tack Henrik för skorna (han får se vad han köpt mig sen :P). Jag har hunnit baka en kaka idag :) Provsmakningen blir ikväll! Funderar på vad man ska ha på sig imorgon.. Jag älskar att klä upp mig och jag älskar klänningar. Eftersom jag ska på kalas på torsdag också så tänkte jag plocka fram två och köra oledoledoff :P Mina nya skor passar till båda :) Jag ska klura lite på vegankakan ett tag, ska strax möta upp min man för mer handling.

Tog en närbild på kakan, jag hittade sockerdekoration med hjärtan :) 
Jag tycker den blev extra söt med dom.


Inköp

Snart far jag in på stan för att handla lite grejer.. Ska också titta på skor och kanske få med något par hem :) Sen måste jag hem och cykla och möta upp Henrik på Coop. Blir lite städ på "gården" efter det också, synd att jag inte hunnit med att plantera än (vädret har satt stopp för det). Det hade vart fint med blommor i krukorna där ute! Men det får bli om två veckor, då kan jag shoppa loss på Plantagen :) hihi

måndag 14 maj 2012

hahaha

Jag vet jag är lite efter med det här. Men jag skrattar ihjäl mig! Agebooth och fatbooth, haha



Go away!

Men gud vad målargubbarna håller på, kan dom inte sticka iväg snart. Det regnar ju förtusan, då kan de ju inte måla!

Sen måste jag ta på regnbyxorna och fara på G-huset. Åh vad jobbigt det kändes :(

Ikväll ska jag iväg på uppdrag igen, även det kändes otroligt jobbigt idag..

Jag är nog en vädermänniska lr något, vädret styr mitt humör och ork.. Tänk om man kunde gå och dra täcket över huvudet och sova tills imorgon, det hade vart toppen!

Men jaja går och fixar rentvätten och putsa vattenrören, i brist på något annat att göra... Finns inte ens disk jag kan sysselsätta mig med. Tråkig dag.

Veganskt

Satt och drack mitt morgonkaffe i soffan med morgonrocken på. Men icket fick man sitta länge då målargubbar dök upp utanför fönstret! haha motvilligt fick jag gå och klä på mig :/

Jag började googla lite veganskt ist. Jag är helt grön när det kommer till matlagning/bakning av vegan och vegetarian kost. Och ska jag bjuda på något veganskt måste jag läsa på vad det handlar om först och främst. Men jag hittade ett recept på kladdkaka på sojaprodukter och mjölkfria grejer..

Så här ser den ut på receptbilden, ser gott ut!



söndag 13 maj 2012

Henrik..


Härligt trött

Att sitta still en dag och vara trött är inte en härlig känsla, men att vara trött efter att man arbetat hårt är faktiskt skönt. Då kan man sova gott hela natten :)
Jag har nu jobbat i några dagar och hunnit vara på kalas igår kväll och pysslat på idag. Jag har hunnit cykla och handla på Coop, komma hem och sen fara iväg och handla igen. Jag har städat, tvättat, putsat fönster, lagat middag och druckit några muggar kaffe :P Jag var även och tittade på motorcyklar och ferraribilar, haha lite malplacerad.. Alla stod runt en bil och tittade, jag fattade inte på vad. Jag- vad är det där för något? Daniel- En motor :P haha


torsdag 10 maj 2012

Ooh

Vilken kväll och natt jag har haft. Blä jag började må dåligt på jobbet igår kväll, men tur så gick det över! Men inatt var ingen bra natt då jag vaknade fyra gånger, tre av dom av magkramp och en gång av att någon/några muppar sköt fyrverkerier klockan 02.30 här utanför!! Klockan 6 i morse klev jag upp och hade fortfarande jätteont i magen och jag var trött :( Idag har jag fram tills halv två legat i soffan med täcket, nu börjar jag må bättre även fast jag har lite ont fortfarande.. Jag hatar att må dåligt och vara ensam, jag vill ha någon som tar hand om mig.

onsdag 9 maj 2012

Planer

Medan jag stod och diska funderade jag på vad jag kan bjuda på nästa vecka då Henrik bjudit hem lite folk. Vissa skulle väl grilla, men inte alla trodde han. Så jag måste ju förbereda för något gott att äta. Det är ju inte kul att köpa färdigt från affären för det brukar ju smaka halvfabrikat och förjävligt, så jag ska fixa ihop något själv :) Jag ser ett tillfälle att få baka tårtor och I will take it! Vill ingen ha så blir det mer tårta till mig, haha eller kanske en paj också! Jag måste fundera lite mer på detta. Men förra gången dom var här hade jag bakat en massa, men det räckte inte! haha Dubbelsats den här gången kanske :P

Snart ska jag iväg till jobbet för ännu en kvällstur. Har jag otur så hinner regnet komma när jag ska cykla iväg, men tur så har jag regnkläder att ta på! Men först ska jag in till stan en snabb sväng och lämna in mina papper som jag inte hann med igår.

tisdag 8 maj 2012

Spelkväll

Mums vad god mat jag lagade idag, Henrik måste bara smaka när han kommer hem. Jag bakade även chokladkakor med hackade hasselnötter på. Så nu har han och mumsa på medan jag ska ha spelkväll i mitt uppdrag som kontaktperson. Det blir kul. Imorgon kväll jobbar jag igen, så bra att jag hann med lite här hemma idag. Jag är nöjd och gladare är jag för att solen har hållit sig framme hela dagen lång:)

Ha en bra tisdagskväll :)



Omega 3

Jag ska koka fisk till middag idag. Inget jag brukar göra så ofta faktiskt. Henrik rynkar lite på näsan varje gång jag har velat göra någon fiskrätt så det har som blivit att man gjort något annat. Men nu tusan ska jag koka torsk med potatis, äggsås och gröna ärtor :)

Så här kommer det se ut på middagstallriken ikväll :)
 

Nu sitter jag här helt slut efter cykelturen hem från affären, uppförsbacke och extrem motvind. Jag for in på Djurmagasinet och köpte en annan sort kattmat mot foderallergi. Hoppas det blev rätt!
Jag skulle ha farit in på stan idag för att lämna lite papper, men det hinner jag nog inte :( Jag ska iväg på uppdrag senare och har lite annat att göra innan här hemma. Jag får göra det imorgon!

måndag 7 maj 2012

Inför ikväll

Ska strax iväg till jobbet och arbeta kväll. Efter det måste jag skynda mig hem för att inte missa början av inför eurovision! haha

Jag ska nog ta mig en powernap innan jag far iväg. Vet inte vad som gör att det är extra skönt att sova på dagen, men det är extra trevligt :) Men jag måste ta och diska undan lite här hemma så Henrik slipper diska när han slutar sent idag. Inte kul att komma hem till disk och stök.


söndag 6 maj 2012

Söndag 6 maj.

Dagen började med några timmars jobb. Det gjorde inte så mycket att jag började tidigt idag då jag vakna klockan 5 av mig själv. Inatt har jag haft väldigt svårt att sova så när jag kom hem från jobbet så sov jag en timma för att ladda upp för grillmiddagen. Vi grillade med Daniel och Ida. Vi ställde in i fredags för att vädret var så dåligt och kallt så även fast det blåste som attans så tog vi grillen idag precis efter att det haglat och regnat klart :P Vi såg även på två avsnitt av Högklackat som går på svt1, haha det är min humor :)

Sen blev det min efterlängtade myskväll med Henrik. Jag har antingen jobbat eller så har Henrik vart o jobbat eller vart på annat håll nu i tre helger i rad. Sen har jag jobbat mycket kvällar under veckorna. Men iaf, vi såg Woman in black med "Harry Potter" i huvudrollen :P haha Nu är det BigBrother och kvällsfika :)
 

lördag 5 maj 2012

Snö och regn

Inget vidare uteväder idag. Jag har stannat inne i värmen och hängt bort vinterkläder, jackor och skor, även fast det har snöat idag så tror jag inte att jag behöver vinterkläderna något mer. Det är ju maj månad och från och med idag så borde det bli varmare :)

Jag kom på igår att jag ska sticka ett pannband, varför köpa när man kan göra själv och mycket snyggare? Så det ska jag fortsätta sticka på ikväll :)

fredag 4 maj 2012

Lunchdate

Med Kattis och Sabina på o´learys. Gott var det! Vi åt fläskfilé, grillad potatis, beasås, rödvinstjosanhejsan, sallad och efter det efterrätt och kaffe :)

Sen for vi snabbt igenom några affärer. Jag köpte ett fint läppglans på åhléns (smakade gott också, haha) och en ljus ögonpenna som jag glömde köpa sist. Sen gick jag snabbt in på HM för o se om dom hade något litet pannband som jag vill ha när jag cyklar o det blåser. Dom hade inte, men jag hittade två sjalar ist som var lite vår/somriga. Jag tog med dom hem, de är så sköna :)



torsdag 3 maj 2012

Bullar

Jag har bakat två plåtar bullar :) Jag provade ett nytt recept med kallt smör i.. Hoppas dom blev goda! :) Jag får väl betyg på dom ikväll..


Jag måste nog själv äta ett par bullar om mina sommarkläder ska passa mig iår! Eller så får jag köpa en ny sommargarderob.. Provade några klänningar jag hade förra året men de hänger som en säck på mig.. attans! Jag har en kvar som passar, bra det iaf för den ska jag ha på Annas student :)

Vårstädning dag 2

Idag fortsätter jag med vårstädningen innan jag far iväg på jobbet. Jag har nu på morgonen skurat igenom kylskåpet och rensat. Ett tips till dom som inte vet vad hålet längst in i kylskåpet är till för, det är ett utsug där mögelsporer fastnar så ett tips är att med jämna mellanrum ta en tops och rengöra där. Jag lärde mig det för några år sedan och har sen dess rengjort där. Maten kan bli snabbare dålig om det fastnar osynligt mögel i kylskåpet!

Nu ska jag fortsätta efter att jag druckit upp mitt kaffe :)

Jag såg en så tråkig sak på nyheterna idag... Vädret på lördag.. SNÖ igen :( Jag hoppas det blir regn ist om det nu ska bli någon nederbörd, för snö vill nog ingen ha. Henrik ska iväg på någon jobbmiddag med aktiviteter på lördag och några var väl utomhus. Så synd om vädret ska bli dåligt :(

onsdag 2 maj 2012

Omplanering

Det blir inte alltid som jag planerat men det gör ingenting. Jag har idag börjat med vårstädningen men inte hunnit klart och jag har heller inte gjort rent fönsterna! Jag hann dammsuga och skura alla golv, rengöra badrummet (+ alla vattenledningar), tvätta skåp ut o invändigt, tvätta 3 tvättar, tvätta dörrarna från golv till tak, damma och diska.. Pjuuu! Men jag är långt ifrån klar :/ Det tog längre tid än vad jag trodde, jag som brukar vara snabb! Jag har en del kvar och tänker fortsätta imorgon.

Jag var tvungen att lägga ner mitt städande då jag hade mitt uppdrag idag och det blev ingen bakkväll utan det blev pippi långstrump i 2 timmar, med fruktsallad till fika. Kul kul :) Längesedan jag såg pippi.

Nu har jag slängt ihop en smulpaj med äpple och till det blir det vaniljsås/glass :) Så jag och Henrik ska gotta oss ikväll! Mums :)


Jag ringde till bemanningscentrum idag för att få hjälp att komma in på min jobbsida. Till min förvåning har dom bytt mitt användarnamn och inte ens slängt iväg ett mail om saken! Får man verkligen göra så?! Det var ju inte så konstigt att jag inte kunde logga in.. hmm.. Men nu är det utrett :)

Jag har fått mer jobb nu i veckan :) Jag jobbar imorgon kväll och på söndag. Men det blir säkert mer!

tisdag 1 maj 2012

Strul igen

Det är så dåligt att det inte bara kan fungera med min jobbsida. Nu kommer jag inte in och kan lägga mig tillgänglig! Jag blir tokig på sånt här. Så imorgon är det jag som ställer klockan för att ringa till bemanningscenter direkt när de öppnar! Så det så! Men det kan vara skönt och bra att få vara ledig imorgon, jag har jobbat sen i fredags kväll,dag,kväll,dag,dag långturer och hunnit på fest däremellan :P Imorgon ska jag även ha mitt uppdrag som kontaktperson och jag funderar på att dra igång en bakkväll med personen, det kan nog vara en bra grej :) Vi får se.. Jag kan ju förbereda en bulldeg :)

Vårstädning. 1 maj idag och jag har inte hunnit vårstäda här hemma :/ Med vårstädning så menar jag en total genomgång av allt! Jag undrar om jag kan hinna imorgon innan den eventuella bakkvällen, hmm Jag kan ju börja åtminstone. Mina fönster är prio ett, blir tokig på smutsiga fönster. Man ser det ju nu när solen lyser på dom. Sen är det alltid roligt att byta gardiner :)
Men spisen och ugnen lämnar jag nog över till starka Henrik. När jag försöker få fram spisen rubbar den sig inte en centimeter! Sen får han hjälpa mig med att vädra mattor, ryamattan är tung och jag orkar inte lyfta den heller, haha


Nu tar jag en tidig kväll och går och lägger mig och läser lite i min spännande bok. Ett mord har begåtts :O Oh My.