lördag 31 mars 2012

Tacokväll

Snart ger jag mig iväg på stan en stund. Ska se om jag hittar nå skoj :) Efter det drar jag och Henrik vidare till Haga på tacomiddag som senare kanske blir tjejkväll :) Vi får se vad som händer! Det är ju Umeå open i helgen (det hade jag helt missat).. :/ Vet inte ens vilka band som skulle spela iår, sån koll har jag!

Ha de!


fredag 30 mars 2012

Allt och inget

Eftermiddan gick väldigt fort.. Jag är alltid så trött på fredagar och funderar på att lägga mig tidigt ikväll.. Jag har sett ett antal avsnitt av skilda världar medan jag varvat med telefonsamtal och stickning.. Jag ska nog hinna med ett till samtal ikväll till lilla mamma och pappa :)

I helgen måste jag börja klippa sönder mitt lila lakan. Nästa vecka tänkte jag ju börja väva en matta! Den ska bli i olika nyanser av just lila, jag tror den kommer bli jättehäftig :) Jag ska väva den med den gråa mattvarpen jag hade i julmattan.

Jag vill även försöka hinna med att sy klart en blus som jag kan ha på måndag ..

God natt!


Avslut

Idag var sista dagen på PA utbildningen. Vi fick våra omdömen och avslutningsfika :) Nu är det bara att se framåt och förhoppningsvis går min intervju på måndag bra, vi får se vad framtiden har att erbjuda :)

Umeås största räkmacka!


Jag och Kattis for och köpte två orkidéer till två av våra lärare.
 Dom var självklart från hela klassen :)
 

torsdag 29 mars 2012

Restaurangchansen

Titta här så fint häfte jag köpte idag av en i klassen! Fullsmackat med ta två betala för en erbjudanden över hela Umeå, Från alla ställen som Tajmahal och simhallen :) Alla som är ute mycket borde skaffa ett sånt här häfte, kostar bara 200 kr och det sparar man in bara man går på MAX och äter med det här häftet :)



God morgon solen

Härligt!
 Sovmorgon och så vaknar man till solljuset :)
 Passar utmärkt med liteTed Gärdestad låtar på stereon
 - Snurra du min värld och Äntligen på väg. haha
 + och ett roligt kort :) 

Sista riktiga skoldagen idag på PA utbildningen, imorgon är det avslutning så idag är en bra dag :)


Ha det bäst!



onsdag 28 mars 2012

Intervju

jag ska nämna att jag är just nu väldigt glad över att ha fått ett samtal av Umeå kommun idag och jag ska på intervju på måndag :) Mer säger jag inte förrän efter jag haft det..

Matlagning och afrikansk power

Oj oj så¨roligt jag haft idag. Jag har fått prova på att dansa African power dance med klassen! Det var superkul men svettigt, haha Detta måste jag göra om :) waka waka, haha

Jag har lagat två rätter idag. Först så lagade jag kvällens middag som blev thaisoppa. Jag provade en färdigbas som jag hade kyckling, lök, blomkål och champinjoner i.. Mycket gott tycker jag, får se vad Henrik säger. Han är påväg hem nu från jobbet.. jag har även lagat fläskpannkaka som jag tänkte ha som matlådemat :)


tisdag 27 mars 2012

Ljus

Nu är dagarna så mycket ljusare sen vi drog fram klockan. Men jag är fortfarande trött.. Ikväll ska vi ha bakkväll här hemma, det ska bli sockerkaka och saft :)

Jag fick/tog mig hem lite tidigare.. 3 dagar kvar nu bara på utb! Tjoohoo.. Jag var idag tvungen att ännu en gång ha grupparbete även fast min lärare har sagt att det var sista gången förra veckan.. Bläää men jag tog inte ansvar för allt den här gången, utan jag lät de andra göra allt precis som jag blev tillsagt att testa.. surprise surprise det blev pannkaka av alltihopa! Bara för att jag inte gjorde något blev det heller ingen diskussion lr nått. Sen så är det väl inte så kul att komma in i "grupprummet" och se en deltagare ligga med röven i vädret och inte sätter sig upp när det är dags att diskutera... Nej jag gick till en annan grupp ist :)


Men snart som sagt är det över! :) Nu ska jag äta något litet och sen kan bakkvällen börja :)

Trött Sofie 
 

måndag 26 mars 2012

Måndag och sommartid

Nog märks det att man drog fram klockan en timma igår.. Att en timma kan fucka upp hela min dygnsrytm, haha Sjukt trött idag iaf. Men det ska nog fixa till sig, om några dagar har man vant sig!

Jag hade "kvartsamtal" idag på skolan och jag fick höra en massa fint om mig själv :) Jag fick som läxa att klura ut om det var något speciellt ställe jag vill jobba på, ska då få tips hur man ska gå tillväga. Men jag har precis kommit hem och är helt slut i skallen. Jag ska se vad jag kommer fram till..

Jag har ju precis kommit hem från vävstugan och det var jag som hade fikat den här gången. Kladdkaka, grädde och hallon :) Det blev superbra! Stolt bagare, haha Hempromenaden var dock inte det roligaste, tre killar i 20års åldern börja jävlas.. Trodde min sista potatis var satt, eller hur jag nu ska säga för att avdramatisera. Harhjärta Yes I have.

Blev glad när jag om hem då Henrik sprungit ut till glassbilen och köpt en blandad kompott av glassar. Jag tog en glass för å lugna nerverna. Den var god :)

Random Bild jag hittade.
 Jag i en källare med en drink i handen.. Kul kul


söndag 25 mars 2012

Våfflor

Nu har vi ätit våra våfflor för iår känns det som, haha Det är gott till en början, men man blir lite less.. Jag fick i mig 2½ våffla och det är rekord! Två med jordgubbssylt och en med drottningssylt + grädden då :)

Våfflor är söta på mer än ett sätt,
 små hjärtan med grädde och sylt :)


Mörkt bröd

Nu är brödet klart och har smakats av! :) Jag använde mina brödformar så de blev både snygga och goda bröd.. I dessa bröd har jag slängt i solroskärnor, linfrö, vetekli, rågkross, 3 olika sorters mjöl, filmjölk och mörk sirap (mörka sirapen ger brödet sin fina färg under gräddningen).. Nyttigt!

Degen är i formarna..


1½ timma senare.. Upp och ner och lite mörkare :P
 

Inuti.. Henrik han ta sig en tugga innan jag fota, hehe Men man ser det gottiga!
Så mitt tips är alltså att baka gott och nyttigt bröd :) DO IT!
 

En massa bröd och annat

Haha det blev en riktig bakhelg och det kommer fortsätta i veckan! Jag skulle egentligen bakat allt bröd i fredags men glömde en ingrediens på affären. Så nu har jag svept ihop degen och mina limpor är nu inne i ugnen och ska där vara i 1 ½ timma.. Jag visar bild sen!

Sen blir det till att grädda våfflor då det är våffeldagen idag! Vårt våffeljärn kommer till användning en gång per år till detta tillfället, annars så står den och samlar damm i skåpet. Jag mår lite illa av våfflor och klarar bara en eller två stycken (konstigt då jag tycker pannkaka är gott), jag äter dom för att det är "tradition" och jag och traditioner går hand i hand, haha :P 

Det har även blivit min tur att baka till vävstugans medlemmar imorgon, så ikväll tänkte jag baka en kladdkaka att ha med mig. Den ska vara fri från gluten och laktos! Får se hur den kommer smaka, haha

Och på tisdag så ska vi ha en bakkväll här hemma och baka sockerkaka och spela spel..

Ja det blev mycket nu!

Nu har Henrik skottat bort snön på baksidan, så det är bara att ställa fram utemöblerna, härligt! Men tror jag tar mig en promenad ute i det fina vädret och rör på fläsket :)

lördag 24 mars 2012

Lovely




Jag impulsköpte en finfin knall-orange klänning på HM när jag promenerade förbi där i förmiddags. Jag är så nöjd så!

Men jag märkte nu när jag skulle styla mig lite att jag blir 60-talsinspirerad av den här klänningen :) Vad jag än plocka fram för hårkreationer eller örhängen såg allt 60-tal ut.. Jag fick strunta i hårkreationer och örhängen, så jag inte ser för maskeradaktig ut :P

Nu blev det bra, slängde på mig några svarta pärlor och är nu redo för spel/vinkväll på Ålidhem!

Jag gick även förbi bolaget och tog med mig en vinflaska, den där kravmärkta, billiga och goda Ecologica :)



Bilder från Fredag

Igår var jag iväg och handlade ingredienser till brödbak, men det blev även några bullar när jag ändå höll på :) Det brödet jag först tänkte göra glömde jag köpa en ingrediens till, så antingen idag eller imorgon bakar jag det brödet. Det är ett enkelt men OJ så nyttigt mörkt bröd som inte behöver jäsa :)

Ingredienser vid brödbak :) Jag bakar GI-bröd och i detta bröd har jag bl.a. rivna morötter, kli, linfrö, solrosfrö och extra fullkorn..

Men det blev även vanliga kanelbullar och några tyvärr lite brända äpplebullar...


På kvällen fick vi för oss att gå och testa Ängens pizzor. Haha kolla deras pizzasallad på rödkål! Förvånad vart jag men guuud så gott! Stans enda pizzeria med allergialternativ också?



fredag 23 mars 2012

Stavgång

Funderar på att skaffa mig stavar! Jag kan se det framför mig,när jag går där med stavarna och susar förbi dom gamla tanterna på gångbanan.. Jag ska fundera ett tag till, sen kommer frågan vilka man ska ha? jag antar att det finns hundratals olika stavar.



Mer besök

Igår kom en av Henriks vänner på besök och skulle sova över. Jag tog tillfället att bjuda på mat och efterrätt. Jag lagade lövbiff, potatisblandning med sås, till efterrätt hade jag gjort den nya chokladmoussen från ekströms med hallon och banan till! Mums! De for iväg på bio och jag stannade hemma och hade mys med katterna :) Jag orkade inte gå på bio som började 21.30 efter en heldag på skolan..
Men skönt för mig att jag fick sovmorgon idag! :)

Jag "pluggar" hemifrån idag, med att söka arbete och ändra en aning i mitt CV. Jag har hittills skrivit olika intresseanmälningar till flera företag. Jag bli så stressad över sommarjobb. Hoppas Jag får ett snart så jag kan slappna av!

Men idag är det också fint väder och jag tänkte mig ut om en stund. Antingen tar jag en promenad eller en cykeltur. Jag funderar på att ta mig till Coop och köpa lite grejer till att baka. Jag vill också byta blommor i vasen, torkade tulpaner är inte kul :P Dags att skaffa nya!

Sol ute , sol inne, sol i hjärtat, sol i sinnet... sol i ansiktet!


tisdag 20 mars 2012

besök

Ikväll fick vi besök av vänner från Jokkmokk. Det var riktigt trevligt då det var så längesedan man träffades :) Jag bjöd på kaffe och chokladboll, haha Nä men så kul att träffas och prata :)

Upptäckte också att Lilly fått tillbaka sin svullnad under ögat :( Det är så jobbigt när det alltid är något och jag tycker synd om henne.. Vi får ringa veterinären och fråga vad vi ska göra, munnen är då fin och allt har läkt.. Han trodde ju att det var allergi och nu ska vi ta bort all blötmat då vi tror att det kanske kan vara det som spökar! Hoppas det är blötmaten, så man får svar och kan göra något åt saken. Jag vet ju att Bianca kommer bli sur nu när hon inte får någon blötmat...

måndag 19 mars 2012

Film o Popcorn

Jag har haft filmkväll här hemma med popcorn och saft :) Vi såg Shrek 4, jag hade helt missat att en 4 fanns! Ja eftersom jag sett alla tre innan så var detta en perfekt film att få se :) Och så gott det var med popcorn, det var så längesedan att det var extra gott ikväll! Filmen får bra betyg av mig, riktigt rolig faktiskt.


söndag 18 mars 2012

Söndagskväll

Jag har just ätit omelett och är så himla mätt i magen.. Jag har stickat klart sjalen men ska fästa trådarna innan den är helt färdig. Jag har haft beslutsångest över Henriks vantar, jag har missat en grej i början och funderar på om jag ska repa upp allt och börja om, eller om jag ska strunta i det och fortsätta, hmm Eftersom det är ett fel i mönstret vet jag att jag kommer att störa mig på det om jag låter det vara, men det tar emot att börja om! haha Jag får bita i det sura äpplet och riva upp!

Ikväll blir det alltså att sticka vantar och se lite smått på tv-serier, kontoret och BigBrother är ju lite senare! BigBrother har blivit lite sämre nu när den roliga bloggtjejen valde att lämna, ist så är det flera kvar som jag är irri på :/ haha Men det är väl därför man fortsätter titta lr nått.. Men jag sitter inte klistrad och ser varje avsnitt utan jag ser det då och då :) 

Lilly ser lagom road ut när hon blir kammad av Henrik, haha 
hon vill bara busa och leka den här lilla katten :)


Frukt

Halva priset på frukt på Coop, jättebra tillfälle att fylla på fruktskålen här hemma som gapat tom i någon vecka! Jag sitter nu och väntar in potatisen som kokar, det blir mos och köttbullar på en stund.. Ikväll ska jag laga köttfärsomelett som Henrik tycker är supergott, så det är det som blir matlådan imorgon :) 

Jag har just tagit årets första cykeltur. Det var så trevligt att cykla, älskar min cykel! Att solen skiner idag gjorde cykelturen perfekt! Men nu är det matlagning,tvätt och lite städ som väntar.. Jag får väl se något avsnitt av skilda världar också, så jag samtidigt kan sticka klart min sjal :)

Some stuff

Helgen började med klassfest, men bara halva klassen kom :P Men det var skoj ändå och det blev GOD mat och MYCKET mat. Jag var så mätt! Det blev en trevlig kväll :)

Jag vaknade tidigt lördag morgon och det blev en promenad till Mia och sen vidare till stan. Vi möte upp Ida och gick i slask, blåst men sol. Vad gör man inte för lite solsken? Fika på Mekka och servicen var under all kritik! Inget ställe jag går till igen frivilligt. Jag stod och väntade på min macka i 30 minuter! Medan de hade slut på både glas och bestick, vi fråga efter glas men fick som svar att ta en stor mugg att dricka ur i brist på annat! Det var skräpigt vid borden och ungar som skrek för full hals.. Fattar inte hur det kunde vara så, då de var mycket personal som jobba.. Mekka får en inga plus i min bok. Och priserna, 27 kr för en 33 cl läsk.. Sjuka priser!

Jag tog bussen hem och vi kom på att vi ville på bio under kvällen! Jag och Henrik gick på Kvarteret Skatan :) Den var jätterolig. Glans och Batra är så roliga. Men jag sakna Anna blomberg? eller vad hon heter, hon är ju också hysteriskt rolig..


onsdag 14 mars 2012

I follow you



Åh så trött man är den här morgonen, mår sådär faktiskt. Men jag piggnar till av lite musik i hörlurarna, Lykke Li är det såklart :)

Ikväll ska jag hitta på något kul, vet inte vad, men något kul iaf..

tisdag 13 mars 2012

Skolan goes on..

Hej och hå. Idag var en dag som varken va tråkig eller rolig. Föreläsning hela förmiddagen och lite av eftermiddagen, men vi fick sluta tidigare! :) Skönt, i två veckors tid har vi knappt blivit hemskickade minuten innan 16.00..

LSS handlar dom här dagarnas skolarbete om och imorgon börjar vi med grupparbetet TJOHO-ho-ho-ho-hoooo-hoh-ho eller nått :/ Snälla någon jag vill inte ha mer grupparbete :( Det funkar inte med den här klassen, då många är där för pengar och inget annat. Tyvärr är det så och det drabbar de ambitiösa som vill lära sig. Mycket arbete läggs på dom som vill få bra omdömen och referenser, medan de oseriösa bara sitter av tiden och visar noll hänsyn o respekt..

Jag räknar nu ner dagarna till sista veckan, ska bli skönt att få individuellt arbete och sen få avsluta utbildningen med att veta att man själv gjort ett bra jobb :)

måndag 12 mars 2012

Vävstuga

Ikväll har jag vart i vävstugan och hjälpt till att solva och skeda.. Jag ska väl snart börja med en matta, men först måste jag klippa mina trasor. Vi ska även planera en pläd tillsammans. Nästa gång är det jag som ska ha med fika, då ska jag baka något som är både glutenfritt och laktosfritt, nu blev det lite knepigt :P Men det ska jag nog lyckas med, jag som är så bra på å baka :P

Jag hittade så fina gammaldags bilder :) Lite passande med en vävstol, stickning och katter på bilderna. De är ju lite mig i dom på ett sätt, haha :)




söndag 11 mars 2012

Lila Rosa

Idag har inte mycket hänt. Jag har mest stickat på en sjal och tittat på flera avsnitt av skilda världar.. Jag är supertrött just nu och längtar tills klockan slår 21.00 då jag kan skutta ner i säng och sova sött. Det har varit en lite ovanlig söndag, ingen matlagning till veckan, inget städ, ingen tvätt... inget sånt. Skönt!

Den okammade osminkade sanningen, haha Söndagar = bra lata dagar som jag älskar :)


Imorgon börjar vi med lagar i skolan. I två veckor ska vi läsa om lagar.. Kanske inte det roligaste ämnet, men nyttigt att kunna! 3 veckor kvar nu på utbildningen bara, tjoohoo! Snart har man personlig assistent utbildning också :) På fredag har vi klassfest också.

Några bilder från igår..

Henrik den lurefaxen hade sparat ut så mycket hår att han såg ut som en skäggig flicka, haha Jag löste problemet med att skicka iväg honom till frisören..

Före och efter bild ;)


På lördagen var jag på caféet här borta och tog en latte och toscakaka med nötter :)


Det blev även en sväng till blomaffären och jag köpte några tulpaner att ha på köksbordet, fint :)



Mello 2012- Loreen

Och vinnaren blev min favorit Loreen! För en gångs skull tyckte resten av svenska folket som mig :) Iår var det en himla blandning av musik, inte så mycket som jag tyckte var så bra faktiskt. Men jag fastnade för Euphoria efter första deltävlingen och sedan låtarna släpptes på spotify så har jag haft den i min spellista.. :) Nu är det bara att räkna ner till Eurovision i maj, ska bli spännande! Men inte att glömma alla "Inför eurovision" programmen med Christer Björkman :)



fredag 9 mars 2012

Hahaha ursäkta..

Jag skrattar sönder mig! Kanske för att jag är trött eller så har jag så här dålig humor alltid.. hahaha Enjoy!


Nästa gång

Idag var jag och hämtade ut mitt paket från Lykos! Bästa köpet på länge, internetshopping tjoohoo!

Fast nästa gång jag ska beställa lite hudvårdsprodukter tänkte jag prova RENs produkter. Mycket dyrt märke men de ska vara de bästa.. Jag har hittat recensioner för deras ansiktsmasker av lera från Frankrike. Jag är sugen på att testa och se om det verkligen kan vara så fantastiskt som folk säger..

Jag hittade en bild på dessa duschprodukter.. Två små flaskor för 480 kr = lyxdusch ?:P  Hade vart kul att prova :)


Ikväll blir det film, paranormal activity 3! Skräck med andra ord :P Jag har sett 1an och 2an och jag tycker de är bra faktiskt.. Jag brukar inte vara så mycket för skräck, men dom här är "lagom skräck" som passar mig.

torsdag 8 mars 2012

Frossa gottigott

IGEN! haha Nej men jag har bakat lite idag när jag kom hem från skolan.. Toscapajen blev klar för en liten stund sedan och jag tänkte att vi skulle ta den som efterrätt :) Äntligen har jag Skilda världar volym 4-5 att se på! Det blir paj,vaniljsås, kaffe och ett (kanske två) avsnitt av Skilda världar :)

 Så här såg det ut!


Nötchokladkakan, mums så gott!
 

En lite suddig bild på färdig hallon/blåbär-toscapaj ;) Denna ska snart ätas med vaniljsås och en kopp kaffe bredvid, hihi
 

onsdag 7 mars 2012

Lasagne

Dagens middag blev lasagne, jag har gjort dubbelsats så vi har till matlådor också :) Superbra matlådemat jue! Henrik är på väg hem från jobbet så den är nog i lagom temperatur när han kommer..  Undra om jag ska orka baka toscan ikväll, tror inte det.. Nu är klockan redan så sent så jag gör den nog imorgon ist. Jag slutade tidigare idag, men det tog så lång tid att först gå på affärn, sen in på stan o F-kassan och sen vänta på bussen att ta mig hem.. Sen har ju lasagne lagandet tagit sin tid. Helt slut nästan! haha


Ikväll blir det att fixa med en Broschyr till ett grupparbete som ska bli klart imorgon..

tisdag 6 mars 2012

Förnödenheter

Jag har beställt lite saker från Lyko.se. Jag behöver lite nya hårvård och hudvårdsprodukter och jag hittade mitt silk serum till kampanjpris, Tjohhooo! Klart man slår till :)









Bästa produkten till mitt hår.













Idag kom en familj och hämtade Sunnies bur. Jag hade satt ut en annons på blocket och det dröjde inte länge innan första samtalet kom.. Känns bättre att bli av med den. Jobbigt att behöva se den tom liksom.. Dottern i familjen som skulle få sitt första marsvin såg överlycklig ut, det var roligt att se :) Bra att buren med tillbehör kommer till nytta hos någon!

Imorgon är det redovisning igen... Jag är inte riktigt 100 % på vad jag ska göra, men det löser sig nog.. Hoppas jag är piggare då än jag var idag. Katterna höll på och busade under sängen hela natten! Lilly hittade mitt mobilfodral att leka med och Bianca höll på och krafsa på skrivbordet lr nått? Knäpp katter, haha

Tisdagsfika

Lyxig tisdag med efterrätt :) Det blir den nya chokladmoussen från Ekströms som jag velat prova länge men den har vart slut varje gång jag kommit ihåg den på affären.. Det blir kaffe till det!

Chokladmousse med banan och hackade nötter :)
Jag hade velat prova de andra också!


söndag 4 mars 2012

Solen skiner

Jag och Henrik mötte upp hans kusin och Ida med vän på Mariehems pizzeria för lite bakismat.. Inte för att jag var bakis, men man passar ju på att vara onyttig när man får chansen :P Solen skiner så fint och värmde mig när jag satt utanför och väntade in dom.. Nu har jag kommit hem igen och ska dricka lite kaffe innan jag börjar med dagens städning. Jag ska bl.a. städa Sunnies bur och ställa den i förrådet.. Sen blir det kamning av katt m.m. 

Imorgon är det skola igen och vi ska börja med ett större arbete vi ska jobba med i veckan.. På kvällen ska jag träffa min speciella person, det ska bli kul :)

Solen skiner på Mariehem


Hej då

Igår fick jag ta farväl av mitt lilla marsvin Sunnie.. Hon var gammal och trött, snart hela 7 år. Det gick väldigt snabbt och hon somna in.. Nu sitter hon i marsvinshimlen och har det bra, kanske träffar hon Magda där. Sunnie kom även bra överens med vår katt Bianca, hon var speciell för oss.

Sunnie 2 år, jag hade adopterat henne från Luleå.


Hon fick ett trä hus att gnaga/sova i :)