torsdag 30 juni 2011

Två dagar!

Bara två jobbdagar kvar nu tills jag är ledig i två dagar.. Denna vecka är/har varit lång och seg :( Fint väder ute och varmt, jag är instängd inomhus och vill bara ut. Men efter den här veckan har jag jobbat halva perioden. Jag måste försöka se slutet annars orkar jag inte.. Närmare 30 grader inne på jobbet och jag svettas nästan ihjäl mellan varma duschar, städ och disk... Jag som alltid tyckt det varit roligt att jobba tycker just nu att allt är jobbigt, är inne i en svacka men hoppas att det vänder snart. Känner inte riktigt igen mig själv..Men jag gör alltid mitt bästa på jobbet även fast jag är sliten och trött!!

Henrik har sin sista semestervecka nu. Ska väl försöka hitta på något extra skoj i helgen, även fast det såklart ska bli regn när jag får ledigt. Men kan nog vara skönt med regn efter den här varma veckan. Ingen press att vara ute för att det är fint väder, utan man kan vara inne och ha det mysigt.

söndag 26 juni 2011

Hemska vecka..

Ja eller kanske inte jättehemsk. Jag ska jobba.. Men vad jag tycker är jobbigt är att jag jobbar kväll,morgon,kväll.morgon hela veckan och nu måste jag sova över på jobbet pga att inga bussar går :(

Jag kan skriva att jag fick som jag ville, jag jobbar bara en period nu. Ingen kan tvinga mig jobba när jag inte lovat något.. Synd bara att den personen jag pratat med babblat runt till hela husets personal om det som hänt (att jag tackat nej till jobb är väl inte olagligt?), kul att höra från alla mina arbetskamrater - hörde vad som hänt. men jaja...
Hon vart tydligen skitsur på mig, men jag tar inte skulden för något. Fick veta på jobbet att hon visste från början att jag bara skulle jobba en period men chansat på att jag skulle godkänna att jobba hela sommaren och bara skickat iväg schemat till mig! Vem gör så då?! Sen försöka tvinga mig till att jobba? eh? Folk tror dom kan köra mig med hur som helst, att jag aldrig ska säga ifrån någon gång...

Jag kommer heller inte träffa henne för hon har semester när jag jobbar och det tycker jag är bäst.. Sist klicka hon mig i telefonen mitt i samtalet och sen dess har hon inte ringt, heller inte gett mig mitt nya schema eller anställningsavtal..

Jag är besviken på hur hon har hanterat allt och att det ska gå ut över mig .. Men efter sommarjobbet nu tänker jag glömma allt.

Promenad i Jokkmokk

På promenad för första gången med misse. Vi gick till mitt jobb hos gamlingarna, kommer ihåg att de tyckte det var jätteroligt att se katten fast katten tyckte allt annat var för intressant så hon ville smita iväg.. Miss Bianca 6 månader gammal för snart tre år sedan, tiden går fort när man tänker tillbaka...

lördag 25 juni 2011

Sidenväveri

När jag var i Stocksholm besökte jag sidenväveriet på södermalm.. Mycket intressant, t.o.m Henrik tyckte om besöket :)

Vi fick en genomgång av en väverska :) Kolla in solvarna, 4500 st! Fast det var en "enkel" uppsättning.. Mycket tunn sidentråd, hon sa att det tar flera år innan man behärskar tekniken med automatisk skyttel..

  
Jaquardkort.. I dessa trär man trådarna och det bildas mönster..


Ett besök dit är ett måste för alla vävintresserade och teknikintresserade :)

Midsommardag

Började med världens störtskur som senare gick över till hagelregn. Har aldrig sett ett sådant regn! Glad för att vara inomhus just då.. Men kom snabbt på att mina blommor kunde förstöras av regnet och haglet, så jag sprang och flyttade på dem.. Katten vart rädd för det lät så mycket.. Regndropparna (inte haglet alltså) studsade på tak och asfalten, då är det riktigt jäkla regn må jag säga :P

Men nu lyser solen och det är varmt som tusan ute igen :) Får se vad man hittar på idag då.. 

Hade inga blommor under kudden i natt, men jag drömde om Henrik ändå <3fredag 24 juni 2011

Glad midsommar

Önskar Jag och Misse


torsdag 23 juni 2011

Fettot i soffan?

Nu sitter jag och fetar mig i soffan, chips med dipp.. igen! Men jag känner att jag har förtjänat det så mycket som jag cyklat och sprungit idag, blev några mil idag :D Extra träning då jag cyklar på högsta växeln och i regn, hehe Men chips är aldrig bra att äta, inte ens om man rör på sig mycket. Jag tror inte ens att det är chipsen jag vill ha utan saltet. För några år sedan tyckte jag inte ens om chipssmaken eller känslan av att tugga på de (som man kan förändras)..

Jag cyklar vidare...

Jag har fått min fjärde magruta, var kommer de ifrån?, haha jag som inte tränar magmuskler eller satt foten på ett gym någonsin.. Jag har lätt för att få muskler och jag har starka ben som bara går och går och går som kaninen på tv-reklamen :P

Jag har kommit fram till att jag är en stark tjej på alla sätt :)

onsdag 22 juni 2011

Kalasbilder

Från kalaset igår. God tårta och bra sällskap :)

Mias mjölkkossa var en rolig sak , haha


Mias polkatårta, supergod!
 

Blommor, den blå/vita är från mig och Henrik
(Skulle tagit en närbild men blev inte det)

Sommarjobb

Idag börjar jag sommarjobba. Jag är less innan jag börjat. Det har hänt så många saker på sista tiden som har tagit all min energi. Men jag gör som jag brukar och gör mitt bästa med jobbet och jobbkamraterna..

Jag kommer att pendla med bussen och pga sommartabellen kommer jag hem först tolv på natten cykla hem och får kliva upp 5 på morgonen, ta cykeln till stan och sen ta bussen till jobbet. Jag ska ringa till jobbet idag och se om jag kan få sova där någonstans, de kvällarna jag är som tröttast..

Jag ska snart packa min väska och plockar med mig tandborsten i fall att..

tisdag 21 juni 2011

En bra dag :)

I morse kom byggarbetarna och nu har vi ett staket här ute. Hoppas folk inte kommer in på vår tomt något mera nu. Att vuxna människor inte fattar att man inte klampar in i någons rabatt och gräsmatta, när gångvägen är någon meter bredvid.. Det finns då knepigt folk överallt, haha Barnen struntar jag i, de får leka utanför mig om de vill :)

Jag och Henrik var ute på promenad och köpte en liten present.
I kväll far vi på kalas :) Bästa Mia fyllde år igår och det ska firas med tårta.

Bästa


måndag 20 juni 2011

Resår i hälen

Jag vart klar med ett par sockar idag.. Det bästa med den här modellen är att hälen är stickad i resår, det gör att sockan sitter bättre än bra :) Som en smäck på mina små fötter! Använt st 2.5 och tunt garn så de är finstickade :)

Unfinished projects = UFOn

Jag har en massa påbörjade hantverksarbeten och det kan ju vara ett tillfälle att göra klart dom en dag som denna (regnig). Dom kanske inte blir klara just idag, men måste börja någon gång. Alla som håller på med hantverk av något slag tror jag känner igen sig med att så fort man påbörjat något får man nya idéer till nästa projekt. Man kan inte vänta och börjar med något nytt. Det blir då som för mig, att man helt plötsligt har hundra oklara produkter i en låda.

Jag måste börja på en gång när jag får ny inspiration. När jag läste textil på universitetet fick jag massor med nya idéer men jag fick då träna mig i att vänta tills jag hade tid. Skolarbeten går först.

Snart är jag klar med ett par sockar som legat och väntat i några månader på att bli klara. Jag har även en virkad tröja som ska få en knäppkant och knappar. Henriks vantar han skulle få i höstas (ooppsi), Jag har en del armband också i tenn och pärlor. Broderi m.m. m.m får gå igenom mina lådor så jag ser vad jag har!

Det är för kul med hantverk för att kunna sluta :)

söndag 19 juni 2011

En mycket bra mening


Denna sanna text hittade jag på vinden på södermalms sidenväveri..
Undra om det fungerar här hemma..

Min första vävda matta :)

Jag har vävt klart mattan och jag är mer än nöjd. Min vävkamrat tyckte om den lika mycket som jag och hon har väl vävt i 40 år, jag ser det som ett bra betyg från henne :)

Nu ska jag bara knyta trådar och fålla den :)

Nästa projekt blir att väva i trikåremsor...


Bianca måste inspektera den. Tror hon tycker att den duger till köket :P


lördag 18 juni 2011

forts. kastrering av Bianca

Bianca fick ståltrådsstygn av veterinären, de ska göra så att katten låter bli såret. men det stoppar inte min katt från att vara där! Hon är där och slickar och drar i trådarna och såret.. Vi hade inget val igår än att linda henne med en binda. Det var inte populärt, hon tyckte det kändes konstigt att ha något runt sig, men hon vänjer sig fort..

Nylindad


Rullar runt i soffan, det känns konstigt detta tycker misse..
 

Misse har vant sig, trampar på husses mage igen som vanligt...
 

fredag 17 juni 2011

Sommar smarrigt :)


Jordgubbar är så gott. Ikväll blev det en liter ;)

Jag tog även och åt lite ost och kex.. Mums

Filmtajm


Sound of music, nästan 3 timmar lång men mycket bra 3 timmar :) men den här filmen har väl alla redan sätt så jag behöver väl inte skriva något mer :P

Mina nya utemöbler och en promenad i solen

Igår var jag och skaffade mig nya utemöbler på Coop. Jag ville ha ett större bord och positionsstolar till framsidan, så man kan sitta ute och äta om man vill. Innan hade vi vårat cafébord och stolar som lämpar sig till balkong (alltså mycket litet).. Jag köpte även en parasoll till nya bordet :)
Har suttit ute nu i eftermiddag och en granne kom fram och sa att vi har det fint, då tydligen de som bodde här innan oss inte tagit hand om gården.. Men då blir man glad när man får höra att man har fint :)

Nu blev inte bilderna så bra, men jag lägger upp dem ändå..

Nya utemöblerna, snart har vi staket runt vår tomt också :)


Nyopererade misse fick stanna inne, men hon hade gärna kommit ut i det gröna.
Man ser också min vildvuxna rabatt, ska vända på skiten och plantera nytt.. 
 

Henrik i solen med frappe och brownie
  
Vi har idag gått en sväng och tillbaka till Nydalasjön och kände på vattnet. Vattnet kändes ganska varmt och snart tror jag även jag kan bada..

torsdag 16 juni 2011

Lite nytt

Jag fick för mig att jag måste skaffa mig en handväska. Jag är en av dem få procenten av kvinnor som aldrig använder handväska. Nu blir det ett slut på det! Jag for in på stan för att köpa mig en väska, det ända kravet jag hade var att det skulle vara en lång rem så jag slipper bära den i handen.. Det var svårare än vad jag trodde och jag fick tillslut gå fram till personalen och fråga om hjälp :P

Trevlig som hon var gick vi en runda i affären och hon visade mig både "fakeväskor" och äkta skinn väskor.. Jag bestämde mig för att köpa en väska som är av äkta skinn då dem håller mycket längre (jag är ingen slit och släng människa och vill ha bra kvalitet om jag ska satsa på något).. Jag har nu använt väskan i två veckor och jag är mer än nöjd med den, även fast den än så länge luktar skinn och är utav en stackars kalv.. Inne i den har den så bra fickor och många :)

Jag köpte den på Accent och jag hade sån tur att precis den dagen jag var där hade de 25% på väskor :) Hur tur hade inte jag?! Så det blev inte så fasligt dyrt ändå..Jag var även ute efter en ny jacka. Jag har nu kommit på att det är fel säsong för jackköp, då det inte finns så många i affärerna. Finns bara gamla vårjackor eller regnjackor att köpa :( Svårt var det, men jag kika in på HM och där fanns EN jacka kvar i min storlek av en modell, haha Men jag var ju tvungen till att ha en och jag tycker faktiskt den är fin, så ännu en gång hade jag tur!! Tjoohoo :D 150:- på rea och sitter som en smäck!


Sen blev det att jag köpte lite hudkrämer.. Nu kommer jag lukta passionsfrukt och mango i sommar, hehe :)

Ny klocka

Jag är supernöjd med min nya klocka som jag köpte i Stockholm :) Den är hur fin som helst. Lite dyrare, men då är det bättre kvalitet och håller bättre :)

Den är av gulddoublé, som alltså är ett guldlager ovanför metallen. Runt om är det swarovsi kristaller. Jag älskar den! :) Den fanns inte på internet någonstans bara de billigare varianterna, så det var tur jag hittade den i Stockholm :) Ibland har man tur..

onsdag 15 juni 2011

Storkyrkan

När vi vandrade omkring i gamla stan kikade vi in i Storkyrkan där kronprinsessan gifte sig med prins Daniel :) Vet inte vad det är med kyrkor men man blir på ett speciellt sätt när man går in där..Nu ska vi sova. Har vart en lång dag...

Kastrering av Bianca

Idag har vart en nervös dag för min del.. Lämnade katten hos veterinären för kastrering och varje minut jag fick vänta var jobbig. Först har jag inte fått ge henne någon mat på ett dygn och sedan fick jag hålla fast henne när hon fick sövningssprutan (inte populärt). Det spruta sövmedel överallt och jag fick i ögat! men det var inget farligt, min vanliga dåliga tajming bara :P

När vi hämtade henne var hon helt groggy och har varit det hela kvällen. Hon kan inte riktigt gå och blåsan håller inte tätt, så vi har fått vakta henne. Hon sov någon timma i mitt knä.. Hon har trötta ögon och munnen har hon öppen med en tunga synlig utanför..

Men hon har fått lite mat och är något piggare nu :) Mammas lilla misse <3

tisdag 14 juni 2011

Blonde

Nu har man läst klart Carolina Gynnings bok Ego Woman och om man frågar mig är den lika bra som första boken :) Jag har ju en del böcker i min hylla och det är svårt välja nästa. Men jag tror det blir den här boken om jag orkar läsa 800+ sidor. Fast jag behöver väl ett sånt projekt nu när jag snart börjar sommarjobba och ska pendla mellan Umeå och Holmsund. Sommartiderna med bussen suger verkligen :( Måste vänta 2 timmar på jobbet innan jag kan åka hem för att sen byta buss, suck Det värsta är att jag måste sova över där en helg också, då det inte går en ända buss alls!!... Jaja mitt egna fel, nästa år ska jag inte jobba där, inte bara för sugiga busstider utan det strula så iår med det här sommarjobbet att jag är less..

Men tillbaka till mitt nästa bokval.. Det blir den här.


Imorgon är det den jobbiga dagen då min katt ska kastreras. Jag är sjukt nervös över allt.. Jag vet att veterinären är den bästa i stan och har gjort den sortens operation tusentals gånger, men det hjälper inte jag är nervös ändå :( Stackars min katt.. Men jag gör det ju för hennes bästa!

Gamla stan

Att strosa runt i Gamla stan är riktigt mysigt. Alla små gator och café man kan uppehålla sig på. Sen är det supermysigt att gå in de små udda affärerna som finns lite här och var :) Allt ser så gammalt ut som man var tillbaka i tiden, haha
Fika gjorde vi mycket, detta är inne i stan...
Vi gillar fika :)
Nu på eftermiddagen har jag varit en sväng till vävstugan. Nu har jag bara en liten bit kvar att väva och sen montering av mattan, sen är den redo att läggas på golvet :)

Livrustkammaren och skattkammaren

Mycket Stockholmsinlägg nu :P men vi har tagit så mycket bilder att  det tar så lång tid att gå igenom dem.. Jag vill ju visa dem, hehe

Vi var ju såklart i slottets skattkammare och Livrustkammaren. Jag har verkligen vart på rätt ställe på semestern, jag älskar sånt här! Gamla kläder, lyxiga kungliga gamla kläder , alla detaljer på dem och smyckena, ojojoj säger jag bara :D

Man fick inte ta bilder i Skattkammaren, men kan säga att det var mycket pampiga kronor och smycken där nere, tänk om man fötts kungligt på den tiden :)

Här är några bilder från Livrustkammaren :)

Rustningar, jag hade blivit skiträdd om någon i dessa hade kommit emot mig :P


En helt galen klänning, inte bara bredden men kolla midjan! Man fick då inte vara fet om man skulle bära denna kreation.. Men väldigt vacker tycker jag den är :)

T.o.m hästarna var utsmyckade i fina tyger :)

Just nu är det en utställning i livrustkammaren. Kungliga outfits under 1900-talet :)

Var nere i källaren och tittade på vagnarna. Det som kostade mest med vagnarna var tyget. Tyget var vävt av guldtrådar och det finaste av det finaste :)