onsdag 31 mars 2010

Duktig är vad jag är..

Jag har tvättat fönsterna rena idag och det blev att stå och putsa dem också eftersom jag inte är proffs på fönstertvätt och för att jag är lite kort och inte riktigt når ända upp!! Ibland vill jag vara dem där extra centimeterna längre, då dem ofta behövs för att jag ska nå upp till saker t.e.x på översta hyllan i köksskåpen, hänga upp gardiner och nå längst upp på fönsterna! Så irriterande sånt kan vara då man nuddar det man ska ha med bara fingertopparna och när man sträcker sig då flyttas det längre bort :( det finns väll en mening med allt här i livet, men kunde jag inte få växa två centimeter till..

I morgon blir det påskpyntande hemma hos mig och det är jag som ska fixa detta :) Henrik får hjälpa med assistans då mina (inte ännu sydda) gardiner ska upp! Vi är ett bra team jag och tussen, det den ena inte klarar kan den andra och så är det med nästan allt. Kan inte bli bättre :)

Sista dagen på praktiken idag också! Har haft tre mycket bra veckor på högstadiet och jag fick högsta betyg av min handledare!! Mycket glad över att jag gjort bra ifrån mig och gillas av alla, längtar tills jag kan säga att jag är "Fröken Sofie i textilslöjden" och det kan jag ju om några år :)

Nu ska här virkas giraffer och kollas på "ghost whisperer" ! Sen blir det en tidig kväll då jag känner att jag kan somna här och nu.

tisdag 30 mars 2010

Trött


Nu ska jag göra det misse kan som bäst och det är att sova :)

Natti natt imorgon är en ny dag. Sista dagen på praktiken för mig och sen "lov"

Figurer

Jag skrev här för ett tag sen att jag skulle börja med ett nytt projekt, alltså amigurumi. Jag började lite lätt och sen har amigurumisarna tagit upp mina kvällar framför tv:n, haha

Här är en bild på två små möss som jag hittade då jag sökte efter mönster. Det är inte svårt alls att virka dessa och det tar inte heller så lång tid. Dessa två gjorde jag på tre kvällar medan jag kollade på film med lill-Henrik :)

lördag 27 mars 2010

För lite tid

Just nu har jag gjort ett stort misstag! Jag har kollat in olika bilder och mönster på olika sidor och fått alldeles för mycket inspiration till att virka och sticka. Men jag hinner ju inte det! Det kliar i fingrarna av att jag måste sitta och läsa böcker ist för att få handarbeta.. Snart ska jag in till stan och då köpa garn, även fast jag egentligen inte ska göra det.. Jag vet ju hur det kommer att sluta och det är att så fort jag kommer hem så sätter jag mig i soffan och sätter igång med virkandet..

Igår predikade jag om att man måste lära sig ta kontrollen över sig själv, men det är nog jag som måste göra det, haha

Nu skulle jag behövt ljudböcker så jag kunde göra båda samtidigt, läsa skolböcker och virka.
Tror min överskottsenergi till handarbete kommer nu till våren för att jag vill ha så mycket nytt och jag inte vill handla utan göra mina egna saker.. Hur kul jag än tycker att shopping är, så är det ännu roligare och kunna göra saker själv så det blir mer personligt över grejerna. Vem vill ha något som flera hundratusen lr miljoner andra har i sitt hem?! Tråkigt om man frågar mig. Men det går så mycket fortare att gå in i en affär och greppa något och gå till kassan, än att spendera en kväll eller två till att göra det själv, o det är väll så folk gör och jag tror det beror på tidsbrist. För alla kan tillverka snygga saker om man bara vill, alla har ju grunderna. Jag vet precis vart dem fått grunderna ifrån och det är i från skolslöjden!

Nu ger jag mig ut i det snöiga Umeå och kommer nog hem om några timmar med mina nya garner =)

Ha de!

fredag 26 mars 2010

Dimma

Idag har det varit dimma hela dagen och det får mig att tänka på Han med det stora H:et.. alltså Håkan :)


Dimmiga dar det var bra dar, men vad fanns det att se klart...
Dimmiga dar det där var fina dar men jag såg aldrig riktigt var vi var...

där ute om ni tittar noga så ser ni.... THE MIST, läskigt värre

Det var det! Ha en trevlig fredags kväll :)

Gulligt

Något som jag såg idag som jag tyckte var kul var björnungarna på lycksele djurpark :)
Fast jag var inte där utan såg dem på VK.se, live i webbkamera. Umeå universitet har tydligen något projekt med kameror och har satt upp kameror hos björnarna och vargarna på djurparken. Söta små björnungar,dem ska jag nog kolla in till några fler gånger :)



Nu är det helg också, TJOHOOO ! Men jag ska göra klart en massa skoluppgifter, inte lika kul... Jag har inte hunnit göra något nu då jag har VFU och jag vill ha klart allt innan påsk så jag kan få ett andningshål från skolan.. Längesedan jag bara kunde sitta och inte behöva tänka och stressa över något alls. Kommer faktiskt inte ihåg när jag INTE hade något som var tvunget att göras. Tål att reflekteras över.

torsdag 25 mars 2010

Frosseri och grön läsning

Idag var det våffeldagen och jag fick mig några våfflor att gluffsa i mig.. Jag drog med Henrik till Anna som hade våffelkalas i studentkorridoren. Det var mysigt och gott med våfflor :)
Jag har lite smet kvar som jag tänkte grädda upp imorgon :P Sen blir det nog nästa år som tidigast att äta våfflor. För man blir fort less på det..

Henrik hade då roligt och träffa två Jokkmokkare.. En på bussen in till stan och en hemma hos Anna. Vad är chansen för att det ska hända liksom..

Nu ska jag börja läsa den här boken, Grön Design av naturskyddsföreningen.. Jag har läst nått kapitel och det är väldigt intressant det som står här i boken.. Handlar om miljövänliga kläder och produktionen av kläder och hur sömmerskorna i tex Indien och Sri Lanka sliter ut sig för att vi ska kunna köpa billiga kläder.. m.m

söndag 21 mars 2010

Våffeldagen några dagar för tidigt


Vilken tur jag har då Henrik lagar våfflor med grädde och sylt åt mig på söndags kväll. Mums så gott det var.. En gång om året brukar det bli men i år får det bli iaf två gånger, då våffeldagen egentligen är på torsdag :)

kanske man ska...

Det var ett år sedan jag målade en tavla sist och det kanske jag ska ta upp och fortsätta med.. Jag tycker själv att jag är ganska bra på att måla och jag har en tavelduk kvar som inte är använd. Jag har tänkt mig nå vårigt motiv, kanske en blomma och lite rosa, grön, vit.. Jag vill ha något på väggarna i sovrummet, jag har fortfarande inte fått upp hyllorna eller något där inne.

Jag måste börja måla och sy grejer som jag kan dekorera väggarna med här i lägenheten. Så när någon kommer in kommer de se att här bor Sofie. Sen så får väll Henrik något hörn också såklart :)

Nu kommer nya idéer om vad jag kan tillverka för något. Snart är det påsk och om jag gör alla mina skoluppgifter innan påsk så har jag en hel vecka att sy och måla! Helt perfekt!

fredag 19 mars 2010

Fredagsmys

Fredagsmys utan godis och sådant onyttigt, men jag har nå sött ikväll ändå.. Henrik sitter ju här i soffan med lilla mig :) Vi ser på Lets dance och sen Solsidan..

Jag ser på lets dance bara för att få se om den där willy åker ut eller inte! Och jag hoppas han packar sina väskor och drar, för jag vill inte se honom i någon final.. Han ser läskig ut i sina tajta byxor och meganäsa.. Jag hejar på claudia som iaf kan dansa...

Kanske man får lilla söta Henrik till å lära sig dansa i framtiden, det hade ju varit superbra!


Jag är förresten klar med mitt hemliga projekt som jag ska lägga ut en bild på om kanske en vecka :) Trodde det skulle ta längre tid att göra klart, men det tog bara en vecka. Jag är snabb, jag tillverkar saker som på ett rullande band.. Vet alltid vad mitt nästa projekt blir innan jag är klar med det jag påbörjat. Jag känner mig mycket kreativ just nu och jag har många nya idéer.. Nästa projekt blir Amigurumis :)

Ha en trevlig helg för det ska jag ha! :)

torsdag 18 mars 2010

Ledig

Idag är jag ledig i från skolan. I måndags påbörjade jag min tre veckors VFU (verksamhetsförlagt utbildning) på en högstadie skola. Jag trivs bra både på skolan och med situationen. Det känns bra att ha VFU och jag känner mig som en lärare :) När jag är ute på VFU så blir jag mer och mer övertygad om att läraryrket är något för mig. Att få bli lärare har jag velat sen jag själv började på högstadiet och kanske är jag född till lärare, då jag gillar att hjälpa andra i alla åldrar. Jag har inriktning gymnasiet men kommer automatiskt bli behörig på högstadiet också så det är ju bra.

Jag tycker inte att alla passar till att vara lärare och det är några jag träffat som jag inte fattar att dem går utbildningen, men jag hoppas jag har fel ! Man måste nog vara på ett speciellt sätt för att klara av att vara lärare. Men jag oroar mig inte för det, då jag tycker att jag själv är bra på att lösa olika situationer som kan uppstå :)

Jag är bara helt enkelt bra på det jag gör och trivs mycket bra i skolan!

Imorgon ska jag tillbaka och då vara med på låg- mellanstadiets lektioner och det kommer bli mycket roligt och se och hjälpa till. Dem yngre eleverna brukar vara duktiga och tycker det är roligt att göra saker i slöjden :)

lördag 13 mars 2010

Anna Bergendahl blev sveriges bidrag!


Anna vann och hon var bra och hade en fin låt. Hoppas nu Sverige får bra poäng av Europafolket och förhoppningsvis vinner hela skiten :)


Min andra favorit var Salem al fakir! Som jag också ringde och röstade på. Han är ju så häftig och jättebra som artist. Jag började lyssna på honom efter hans låt "It´s true" ,men "keep on walking" är nu en ny favoritlåt :)



Fortsätter min kväll med mitt hemliga projekt och "Beck" på tv4 plus =)

Melodifestival finalen ikväll

Då var det dags för finalen ikväll, efter alla 4 deltävlingar och andra chansen. Det ska bli så spännande att se vad Sverige skickar för bidrag till vårat fina grannland Norge :) Jag har inte någon favorit iår, jag tycker faktiskt att det är flera som är bra. Av alla dem som nu har gått till final ikväll kan vem som helst gå vidare tycker jag! Men kanske inte Peter Jöback om jag får dissa någon, hans röst och stil tycker jag inte om och låten gillar jag inte heller, men det verkar ju de flesta andra göra eftersom han är i final. Så ikväll kommer godisskålen fram och volymen på MAX, det kommer bli en trevlig kväll. Får se om lilla Daniel kommer förbi, vem vet...

Något annat som inte hör till melodifestivalen är påskpyssel. Jag har börjat lite smått med mitt påskpyssel. Här är min stickade kyckling som jag tyckte blev söt :)

Några tygexperiment


Här har jag tagit ett vanligt bomullstyg och sytt på organsa (lr hur de stavas?) med hjälp av små broderistygn.


Här har jag rynkat sidentyg och broderat in mönster och sytt på några pärlor. Jag blev inspirerad av vår/sommar :)


På den här tygbiten har jag frihands kviltat lite grann för att få ett annat mönster på tyget..


Nu håller jag på med ett hemligt experiment, som jag hoppas bli klar med inom några veckor! Jag är lite nervös över hur det ska bli men det är lite spännande ändå :)

tisdag 9 mars 2010

Imorgon gäller det !!

Imorgon har jag redovisning igen och jag hoppas att denna gång inte vara nervös. Har försökt träna bort nervositeten utan framsteg hittills, men jag hoppas på imorgon ska vara den dagen jag gör något perfekt! Det är garnmomentet som ska redovisas och jag är ganska nöjd med vad jag gjort.

Jag måste också hinna sy klart mina tygexperiment imorgon, jag har varit lat i veckan och inte hunnit så mycket tyvärr.. Jag ska också skriva på en dokumentation som ska inlämnas på söndag. Så imorgon blir det att jobba!

Jag var idag och fick en spruta som testar om jag måste ta vaccinering eller inte. Jag gillar inte det här med sprutor, men det gick bra.. Det jag inte gillade är att efter 1 januari iår har dem gjort om något, så nu måste man betala för det. Kalaset gick på 200 kr och det var över på två minuter. Nu är jag gammal nog att sjukvård inte är gratis längre och det suger :( Student som jag är hade jag behövt dem pengarna till något annat. Men sånt är livet..

imorgon far Henrik till Vännäs och hälsar på släkt, men jag kan inte följa då jag är i skolan :( Jag vill också ut och åka. Det ända jag gjort på länge är att pendla mellan holmsund och umeå, pluggat och sytt på mina projekt. Jag behöver lite miljöombyte.. Vad ska man göra till påsk? Jag vill hitta på nå kul! :)

måndag 8 mars 2010

Även svenska hollywoodfruar ikväll

Nu har det börjat en ny säsong av svenska hollywoodfruar och det gör mig glad :) Det är ett hysteriskt kul program och häftigast av dem alla är ju Maria Montazami. Dagens program handlade om Maria som skulle handla dem perfekta toffsarna att hänga på skåphandtag och en ny kudde för 4000kr. Hennes favorit läppstift skulle sluta tillverkas så hon var rädd att inte hitta något liknande, då hon använder läppstift 30 gånger per dag, men hon lyckades hitta ett liknande som hon kunde lära sig leva med :)
Anna Anka är ju också helt underbar. Hon säger verkligen vad hon tänker och det är mycket bra tycker jag :)

Kul att ha något roligt program att titta på medan man syr på sina skolprojekt :) Och jag tror faktiskt att jag lyckats riktigt bra med första tygprojektet. Imorgon blir det att sy en massa innan jag går till vårdcentralen och får den hemska sprutan i armen!! Nervös men de ska nog gå bra!

Americas next petite model


Ser just nu på Americas next top model och nytt för iår är att dem tävlande igentligen är för korta för att bli modeller. Äntligen säger jag bara! Nu är det inte bra jättetjejer på 1.80 som får bli modeller. Kanske man ska försöka sig på en modellkarriär , haha

söndag 7 mars 2010

Dricka te med stil :)




Tänkte också lägga upp bilder på min söta tekopp och kanna :) Dessa fick jag av älsklings Henrik. Dem är så söta, precis som jag och Henrik är ;) puss

Vasaloppet i mysiga sockar


Äntligen vart jag klar med sockarna. Så jag kan nu mysa runt i dem :) Jag är nöjd, och fort gick det att sticka dem!

Vasaloppet var iår mycket spännande. En mycket trevlig tradition att titta på. Bra att det går på söndagar för då har jag alltid lite tid över för tv-tittande :)

lördag 6 mars 2010

Ensam hemma!! Tjoohooo det bästa som finns :P

Henrik är i Vännäs på något skotertävling och Daniel kör nå bilar. Henrik är hans assistent så jag fick stanna hemma. Jag var inte bjuden :( MEN det gör ingenting! Jag har haft de så trevligt här hemma med städ och filmer på tv, haha jag är nästan FÖR lättroad :P Kissekatt har jag haft som sällskap och det är mysigt.

Mitt mål idag är att sticka klart mina kära små sockor, för i morgon vill jag strosa runt i dem här hemma. Imorgon är det ju vasaloppet som jag brukar ha på i bakgrunden medan jag pysslar på med mina projekt. Vasaloppet är faktiskt en trevlig tradition tycker jag, kanske jag ställer upp i framtiden? Den som lever får se :) Hoppas någon ställer upp med mig i sådana fall, om någon känner sig manad hör av dig till mig!

Ikväll är det andra chansen för melodifestival finalen.. Om man frågar mig har dem som är med redan haft sin chans och borde ställa in den deltävlingen. Herregud vad det är utdraget och jag hinner bli less på skiten innan man får fram vinnaren.. suck Men allt går ju ut på att samla in pengar, som en stor unisef eller rädda barnen gala är det nästan.. Och det är ju bra på ett sätt men hade vart bättre o ha kanske två deltävlingar med faktiskt BRA låtar och sen en final. Jag vill slippa dessa folk som är med bara för att fylla ut alla 4 deltävlingar, då man vet att det är dem redan kända artisterna som kommer ta hem segern i melodifestivalen.. Det har ju vart så dem flesta åren..

fredag 5 mars 2010

"Do redo projektet"


Här ser vi min Do Redo väska, gjord av en gammal ulltröja som jag köpt på Röda korset här nere i stan. Virkade ihop den och det var inte det lättaste, tog inte hjälp av symaskinen alls, oj som jag kämpade med virknålen :P Virkade även ett band till.. Bilden tog vi i skolans fotostudio :) Det var svårt men kul !

torsdag 4 mars 2010

suck

Nu är jag så himla less på å skriva dokument och rapporter. Varför får inte jag ha sport och påsklov som eleverna får ha i grundskolan o gymnasiet?! Jag behöver verkligen ett uppehåll. Jag stressar för mycket och helgerna är alldeles för korta! På helgerna sitter jag också och pluggar och skriver. Det finns inget slut på det, när man äntligen är klar med en grej så kommer något nytt stressmoment man ska hinna göra... jag både känner mig och ser sliten ut. Snart känner jag inte igen mig själv.. Men som alltid så måste jag försöka vara positiv, men känns svårt när man är så trött som jag är. Jag brukar inte klaga men nu känns det som det är dags. Vrf har inte studenter vid högskola och universitet några lov utan hemuppgifter?! Har man lediga dagar men ändå hemuppgifter så är inte det något lov! Jag vill ha ledigt och det nu!

I morgon har jag redovisning (igen) och stressar ihjäl mig över det, känner nervositeten redan nu. Jag är nervös över mina grejer jag sytt, att dem inte ska vara bra nog. Men jag har allt för höga förväntningar på mig själv, de får jag höra väldigt ofta. Nu ger jag mig, måste ju skriva klart det sista på rapporten! Sen blir de o sova. Ha de!

Tussen i mössa




Så här söt kan Henrik se ut i hans nya virkade mössa.
Made in Holmsund by me :)

onsdag 3 mars 2010

Projekt mössa


Så här blev min mössa. Till en början var det här en kofta som jag klippt sönder och använt mig av. Sen blev det detaljer som pärlor, skinn och tenntråd sydda på. Blev faktiskt nöjd :)

Bianca ville så klart vara med på bild, hon får till en riktigt bra pose där :) Min duktiga kissekatt!