onsdag 24 februari 2010

lång dag

Har vart iväg på skolan idag hela dagen. Åkte klockan åtta i morse och kom hem vid sex. Jag stannade kvar och gjorde klart alla mina uppgifter i Färgkunskapen. Till sällskap hade jag Anna i klassen. Det blir så mycket trevligare än å vara själv. Så där satt vi och målade med vattenfärg, klippte och klistrade, hehe det är lite låg nivå än så länge i utbildningen :P Men roligt ändå med dem rätta folken.

Idag har jag också fotat bilder i en fotostudio. Det var roligt men mycket svårt! Visste inte att det är så mycket som ska ställas in och vridas, vändas, flyttas m.m innan man får sig en bra bild! Men fick till någon bild iaf :)Får sen se om Henrik investerar i en systemkamera som han vill ha och då kanske jag lär mig lite mer om foto.

lördag 20 februari 2010

Gott?Detta finns nu att köpa på konsum i Holmsund! Sniglar som smakar vinbär, kan det vara möjligt? :P Nog tycker jag om att prova nyheter men tror inte detta är något av jag vill äta. haha

Melodifestivalen

Ikväll är det bästa melodifestivals programmet för i år. Jag tyckte det var okej låtar med denna gången och om man hör dem några gånger till kan dem nog bli mycket bra :) De brukar vara så för mig med dem flesta låtarna, att jag måste höra dem några gånger innan jag tycker dem är bra. Fast sen finns det dem få låtarna som är bra på en gång :) Men alltså vad var det Elin Lanto höll på med?! Det sämsta jag sett på länge. Den låten med afrikansk? text var t.o.m bättre.

Dem blåa gubbarna var roliga tycker jag, hehe

Till andra chansen gick crucified barabara eller vad dem hette och alcazar. Kul för dem :)

Vidare till final är Timoteij som jag tyckte hade en trevlig låt, även fast jag inte riktigt hörde texten och sen tycker jag det är mycket fjantigt när artisterna har med sig ett instrument på scenen och spelar på låtsas.

Den andra som gick till finalen är Darin. Han gick väll vidare bara för att han är Darin.

Då vet ni vad jag tycker :) Ha de bra!

Vinterväder

Det verkar som att vintern kommer stanna länge i år. Nu då t.o.m södra Sverige har fått så mycket snö! Pratade med min mamma idag och i Trollhättan har det kommit 50 cm ifrån igår till idag! Det är mycket för att vara där. Min familj var på affären igår och laddade upp matförrådet och de har inte tänkt gå ut idag. De är lite insnöade där uppe i Strömslund. Trollhättan har ju inte ens riktiga plogbilar, utan det är vanliga små traktorer som åker runt och plogar :P

Igår på nyheterna pratade de om hur mycket benbrott det har varit under denna vintern, p.g.a folk som halkat när de vart ute och promenerat. Tydligen så har det ökat såpass med benbrott att operationer har behövt ställas in. I Sthlm har det ökat från ca 190 till 500 benbrott. Lite komiskt på ett sätt, haha

Och tur är det att jag inte ska ut och resa heller. Tågen går ju knappt och dem som gör det är ganska försenade. men ändå håller jag på och planerar en resa ner till (just nu vinterlandet) Trollhättan :)

Ja snart kommer det och snöa i Ume också, jag väntar in det. Men är lite rädd att åka buss under vintern. Jag var med om att bussen sladda för några veckor sedan och det var ingen härlig känsla :( Men man måste ju ta sig till skolan ändå...

Nu är jag på bättrings vägen i min förkylning eller vad de nu var. Bara lite nässjuk och hostig nu, men det ska väll ge sig snart :)

Ha de bra!

fredag 19 februari 2010

Nytt

Jag har virkat en mössa och stickat ett par fodrade vantar :)

Lillmisse vill också vara med :)

torsdag 18 februari 2010

Längtar

Nog är det fler än jag som längtar till våren och sommaren. Jag vill ha värme, sol och gröna träd runt mig. Jag är lite less nu på snön och den kan få smälta bort nu om de så går. Men ser verkligen inte fram till slasken som kommer då! Får nog köpa mig ett par fina och fodrade stövlar tills dess :)

Sen så börjar jag bli av med min förkylning, ingen feber eller nackont längre.. men snörvlar och hostar fortfarande :( Jag ger det över helgen och sen hur jag än mår så kommer jag övertala mig själv att jag är frisk! Henrik ska på bio idag, men jag får snällt stanna hemma och snora o se på tv eller nått. Jag ska skicka honom till Hemflit och köpa strumpstickor åt mig, hoppas han klarar det :P Sen så ska jag sticka ett par tunnare sockar med något mönster på :)

Nu ska jag borsta kattpäls, Bianca fäller som bara den!

Ha de!

onsdag 17 februari 2010

Fortfarande...

Sjuk och det är jobbigt. Jag missade min redovisning idag :( Men kände att jag inte skulle klara av resan in till Ume och sen stå framför alla med rinnande näsa och tårar. Så låter jag helt tilltäppt när jag pratar och huvudet hänger inte riktigt med.. Hoppas verkligen att jag får en ny chans med redovisningen för jag vill självklart visa upp vad jag stickat och virkat! :)

Sen så är jag förföljd över telefon av en viss person som är så himla jobbig! Åh kan inte den människan bara sluta fråga mig om ALLT jämt och ständigt. Jag vet inte allt och har inte allas telefonnummer i huvudet och jag skiter i om hon inte dyker upp på skolan eller vad hon gör efter lektionstimmarna! Hur ska jag kunna stå ut med detta i flera år till, för inte fattar mänskan när man säger nej och vänder sig bort heller. Jobbigt är det, men jag går i skolan för min skull och jag får försöka stå ut med henne. Det finns ju så många andra trevliga personer på skolan som tur är :)

tisdag 16 februari 2010

Sjuk!

Nu har man blivit sjuk. Känner mig som en invalid då jag knappt kan röra nacken. Jag vaknade i natt och hade ont i halsen och när jag vaknade i morse var näsan täppt och jag kunde inte röra mig :( Jag har redovisning imorgon och hoppas att jag kommer må bättre så jag kan genomföra det. Henrik har försökt göra nacken och mitt onda huvud bättre, genom att massera och det hjälpte lite grann. Henrik är så snäll :)

Jag blir alltid stel i nacken då jag blir sjuk, det är helt galet. Sist jag var sjuk kunde jag inte böja den och läkarna trodde jag hade hjärnhinneinflammation. Men nu vet jag att jag bara får så i nacken då jag är förkyld.

Jag är strax klar med mina experiment till redovisningen i morgon och jag är mycket nöjd :) Iaf om jag tänker på vad jag hade å jobba med, en gammal tröja och fula garner :P

måndag 15 februari 2010

Svennis

Nu är det sagt, Thailand är det nya mallorca. Thailand är det svennigaste av det svenniga resmålet och snart har väll varenda svensk vart där på semester. Förutom jag då :P Men jag känner inget behov av att åka till andra sidan jorden och svettas som en gris och träffa andra turister, som är till stor del andra svenskar... Jag har det bra här i Sverige med dem jag tycker om mest och göra allt som jag tycker om att göra. Jag har aldrig drömt om att åka utomlands och händer det i framtiden så kan ju de vara roligt det med, men inget speciellt. Jag är lite för bekväm av mig :) De resor jag ser fram emot varje år är dem då jag får åka ner till familj o vänner i södra Sverige. Tror inte det finns nå bättre resmål :)

söndag 14 februari 2010

Alla hjärtans dag
Och i står det... Jag älskar dig massor, massor, massor!!

När jag vakna fick jag ett mycket gulligt kort av Henrik :)
Min lilla gulleplutt är så söt <3
Annars så tycker jag inte dagen är så speciell, jag har ju alla hjärtans dag firande resten av de 364 dagarna om året :)

Men idag blir de gomiddag och mys i soffan, med nån trevlig film.

Puss till dig Henrik <3

lördag 13 februari 2010

Dem SmåSunnis och Bianca

tråkig festival

Melodifestivalen suger än så länge iår! Gu vad dåliga låtar och vem fan är det som klär upp artisterna?! Nu får dem skärpa sig, annars blir det bojkott av detta än så länge hemskt dåliga program. Usch och fy.. Jag har inga fler kommentarer, finns inget mer å säga om detta.

fredag 12 februari 2010

pengar

Man jobbar ihjäl sig för några extra tusenlappar i månaden i hopp om att livet ska bli bättre.. Läste de i tidningen och det vet jag själv stämmer.. Eftersom jag vart vikarie så tog jag allt jag fick jobba på även fast jag egentligen inte orkade eller var sjuk.. Men måste ju ta allt jobb man får, man vet ju inte när man får jobba nästa gång om man är tex vikarie. Å pengar behöver man!

torsdag 11 februari 2010

busspendling

Något som jag just läste i tidningen är något som jag själv stöter på flera gånger i veckan. Det är på bussen då folk lägger sina väskor på sätet bredvid sig och vänder sig bort. Varför gör folk så?! Är dem verkligen så rädda för att sitta bredvid någon annan i max 30 min. Ska andra behöva stå upp i bussen för att deras väska ska ha en egen plats, helt galet. Något annat som är konstigt men också roligt är ibland då man går på bussen och ser att ALLA platser längs fönsterna är upptagna och ingen sitter på platserna i gången. Det ser hysteriskt roligt ut när alla försöker vara osynliga när man då ska sätta sig bredvid någon :P haha

onsdag 10 februari 2010

Garn och färger

Håller på med stickning och virkning både på skolan och hemma. Jag håller på och lära mig om färger, blanda färger och vilka som passar ihop m.m. I helgen hoppas jag bli klar med några av mina projekt så jag kan lägga upp några bilder :)

Har lyckats skriva lite på en uppgift som ska in i morgon, men känner mig ganska tom i huvudet.. Behövs en lång sovmorgon, som jag förhoppningsvis får i morgon :)